Arama
Arama Sonuçları
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor!.. 31 Ocak son gün
2024 yılına ait motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksit ödeme dönemi 1 Ocak'ta başladı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren MTV ödemeleri ocak ayı sonuna kadar yapılabilecek.
Araç sahipleri dikkat!.. %50'den fazla zam
Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren haber geldi.
Bugün son gün! Unuttuysanız gecikme faizi ödemeden hemen koşun
Ödemenin yapılmaması durumunda araç sahipleri satış ve devir işlemlerini yapamayacak. Zamanında ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek. Ek MTV'nin ikinci taksiti için ödeme süresi bugün sona eriyor.
Araç sahipleri kritik kararı bekliyor
11 ilimizi etkileyen deprem felaketi sonrası, yaraların daha hızlı sarılması için bir defaya mahsus olarak 'Ek MTV' kararı alınmıştı. Kararın ardından tahsilat oranının yüzde 20’lerde kaldığı öğrenilirken vatandaş AYM'den haber bekliyor.
Yeni vergi sisteminden ilk detaylar
Gelir düzeyi düşük olandan daha az, zenginden daha çok vergi alınmasını sağlayacak yeni sistem için çalışmalar hızlandı.
Dikkat!.. Ek MTV'de ilk taksit için son gün
Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksit ödemesi için bugün son gün.
Yarın son gün! Ek MTV ödemeleri sona eriyor
Tüm araç sahiplerini ilgilendiren MTV ödemeleri yayın sona erecek. Araç sahipleri MTV ödemeleri konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) 31 Ağustos'ta dolacak birinci taksit ödeme süresi, 6 Eylül gün sonuna kadar uzatılmıştı. Araç sahipleri için süre yarın sona eriyor. Ancak sosyal medyada Anayasa Mahkemesi'nin, ek MTV kararını iptal ettiği iddiası gündeme gelirken, milyonlarca araç sahibinin merak ettiği konuya ilişkin detaylar belli oldu.
Ek MTV için süre uzatıldı
Gelir İdaresi Başkanlığı, ek MTV'nin birinci taksit son ödeme süresinin ise 6 Eylül'e uzatıldığını duyurdu.
Ek MTV ve borç yapılandırma için son günler
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ek ödemesinin ilk taksitinde son günler...
MTV ve yapılandırmada süre daralıyor
Motorlu Taşıtlar Vergisi(MTV) ve yapılandırmada ilk taksit için süreç devam ediyor. Söz konusu MTV ödemeleri 31 Ağustos'ta sona erecek. Öte yandan yapılandırmadan faydalanamayan mükelleflerin de hesaplanan tutarların tamamının faizi ile ödenmesi için de son tarih 31 Ağustos.
Vergi daireleri bugün saat 21.00'e kadar açık
Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB), vergi dairelerinin bugün saat 21.00'e kadar açık olacağını açıkladı.
MTV ve gelir vergisi 2'nci taksit ödemeleri bugün son gün
Yapılandırma kapsamındaki vergi borçları ile motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin 2'nci taksit ödemelerinin son günü bugün.
Ek MTV ödenmeyen taşıta muayene yok! Ek MTV 3. taksit ödemesinde son gün ne zaman?
Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Yayımlanan karara göre borcunu ödemeyenler muayene yaptıramayacak, aracını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak. Peki MTV 3. taksit ödemesinde son tarih ne zaman?
Son altı ayda vatandaştan toplanan ÖTV yüzde 96 arttı
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleştirmeleri ve Beklentiler raporuna göre son altı ay içerisinde yurttaştan alınan MTV'den elde edilen gelir geçen seneye kıyasla yüzde 63, ÖTV'den elde edilen gelir ise yüzde 96 oranına arttı.
Ek MTV'yi ödemeyen aracını satamayacak
Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni ödemeyenler araçlarını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak.
'Şoför esnafı, marşa basamayacak hale gelecek!'
Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, şoför esnafının büyük sıkıntılar içinde olduğuna dikkat çekti.
Ek MTV ödeme tarihleri ne zaman? kimler muaf?
Ek MTV ödemeleri ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez ödenen MTV'ye bu yıl 2023 yılına mahsus çift MTV ödemesi yapılacak. Peki, ek MTV ödemesini kimler yapacak, kimler muaf tutulacak? İşte ek MTV ödeme tarihleri.
Ek MTV için iptal başvurusu!
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, partisi adına, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine (AYM) başvurdu.
Dikkat! Borç yapılandırmada ‘son gün’ yaklaşıyor
Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk ve ikinci taksit tutarlarını 31 Temmuz'a kadar ödemesi gerekiyor.
Ek MTV'yi kimler ödeyecek?
Ek motorlu taşıtlar vergisinde (MTV) detaylar belli oldu.
Cumhur İttifakı’nda “zam” rahatsızlığı!.. Vekil istifa etti
Seçimlere İstanbul'dan milletvekili olarak katılan YRP'li Serhat Fındık, "hayal kırıklığı" yaşadığını söyleyerek istifasının nedenini açıkladı.
Emekli ve memur zamları Resmi Gazete'de
Meclis'ten geçen emekli ve memur zamları ile vergi artışları, bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.
Sürücüler dikkat! Ek MTV ödeme takvimi belli oldu
Meclis Genel Kurulu, bir kereye mahsus tüm araçlardan alınacak ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için onay verdi.
Memur ve emeklinin gözü Meclis'te
Milyonlarca memurun ve emeklinin gözü bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda olacak.
‘Torba’dan akaryakıta ÖTV çıktı! İşte yeni vergi artışları
Torba yasada ek MTV ve asgari ücrete 500 TL'lik destek de yer aldı.