'Şoför esnafı, marşa basamayacak hale gelecek!';

'Şoför esnafı, marşa basamayacak hale gelecek!'

Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, şoför esnafının büyük sıkıntılar içinde olduğuna dikkat çekti....

Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, son dönemde önü alınamaz şekilde yükselen akaryakıt fiyatları ve motorlu taşıtlar vergisinin iki katına çıkarılması nedeniyle şoför esnafının büyük sıkıntılar içinde olduğuna dikkat çekti.

Esnafın önümüzdeki aylarda kontak kapatmak zorunda kalacağını vurgulayan Tiryakioğlu, acil önlem alınması ve şoför esnafına destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

Mehmet Tiryakioğlu, açıklamasında şunları dile getirdi; “Ülkemizin içinde bulunduğu yüksek enflasyon döviz artışları, araç yedek parça, işçilik fiyatlarındaki artışlar, akaryakıt zamları, sosyal güvenlik giderleri başta olmak üzere tüm maliyetlerin altında boğulmakta olan şoför esnafının elinden tutan olmazsa son çırpınışlarımız göz ardı edilirse bunun sonuçları hem bizim için hem ülkemiz için çok vahim olacaktır. Pandemi döneminden en çok etkilenen servisçi, dolmuşçu ve taksici esnafımız aylarca 1 kuruş kazanamayıp sürecin geçmesini bekledi. Henüz toparlanamayan bu insanlar artan maliyetlerle ve yine ek MTV’ler ile yüklenmek, ayağa kalkmaya çalışan insana tekme atmaktan başka bir anlama gelmemektedir. Yine kamyoncu, nakliyeci esnafımızın kazancı önceki yıllara göre sabit kalırken, giderlerdeki önlenemez artışlar onlarında kazancını yarıya ve hatta yarının altına düşürmüştür. Önümüzdeki aylarda onların aynı şekilde giderlerindeki artışlar sebebiyle tekerleri dönmeyecek marşa basamayacak hale gelecekleri kaçınılmaz bir gerçektir.”

“65 YAŞ ÜSTÜNDEN PARA ALINMAMASI UYGULAMASINA SON VERİLMELİ”

“Bu ülkenin yükünü şoför esnafı çekmektedir. ‘Şoförün tekeri dönmedikçe, bu ülkenin çarkı dönemez’. Bu sebeple değerli yetkililerimizden bizlerin durumunu iki kere daha fazla düşünmelerini istirham ediyorum.

- Sıfır ticari araç alımlarında ÖTV ve KDV muafiyeti, ticari araçlarda ek MTV’lerin alınmaması,

- Ticari araç sigortalarının daha makul seviyelere çekilmesi,

- Servis şoförlüğü yaş sınırının 69’a çıkarılması,

- Servis araçlarının yaş sınırı önceki yıllarda olduğu gibi 18’e çıkarılması,

-Zararına faaliyet gösteren Özel Halk Otobüslerinde uygulanan 65 yaş üstünden para alınmaması uygulamasına son verilmesi, emniyet mensupları şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz uygulanmaya devam etmesi,

- Kamyoncu esnafımızın çalışma saatlerinin uzatılması konusunun yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir.”

“BIRAKIN İNSANLAR ÇALIŞARAK ÖDESİN BORÇLARINI”

“Araç borçları MTV, trafik cezası vs. diğer borçlar yüzünden muayenesi yapılamayan onlarca arkadaşımız bulunmakta. Diğer meslek gruplarında olmayan bu uygulamanın ticari araç sahiplerince de uygulanmamaktadır. Bırakın insanlar çalışarak ödesin borçlarını. Siz bu araçları trafikten men ederseniz insanlar bu borçlarını nasıl ödeyecekler. Yine ticari araç sahiplerine otoyol ve köprü geçişlerinde belirli saatlerde indirim yapılması, okul servis araçlarında aranan hali hazırda ertelenmiş olan tüm, oturmaya duyarlı sensör, kayıt cihazları vb. ek özelliklerin tamamen kaldırılması gibi birtakım tedbirlerle şoför esnafına destek verilmesinin artık zorunluluk olduğunu belirtmek istiyorum. İleriki yıllarda bu konular tekrarda n gündeme getirilir, görüşülür, konuşulur, gereken neyse biz şoför esnafları daha fazlasını yapmaya hazırız. Ama gün o gün değil bu gün. Gün bu zorlu ekonomi günlerini en az zararla zararsız bir şekilde atlatabilmek günü. Gün bu günleri ve bu esnafı dolayısıyla bu ülkeyi kurtarabilmek, çarkı çevirebilmek günü. Bu duygu ve düşüncelerle isteklerimizin tamamı zaruretten, taleplerimiz ise ülkemizin geleceği açısından çok önemli olduğu kanaatiyle değerli yetkililerimizden konuya gereken hassasiyeti göstereceklerini ümit ediyor, tüm kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.” 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum