Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu Üniversitesi, hızla büyüyor
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, 2024-2025 akademik yılında açılacak olan ikisi doktora, ikisi lisans ve biri ön lisans programı olmak üzere beş yeni bölüm için Kastamonu Üniversitesine onay verdi.  
Aylık 30 bin lira maaşı var, çırak yetişmiyor
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan pideleri yapan 28 yıllık usta Feridun Yaşayan, “Şu anda bu mesleğe hiç heves eden yok. Yeni nesil çalışmak istemiyor. Fırın ustasının günlük maaşı bin lira civarında. Aylık 30 bin lira yapıyor” dedi.
Kastamonu'da Sıfır Atıkla Sanat Yarışması! Birinci o liseden!
Kastamonu'da Sıfır Atıkla Sanat Yarışması düzenlendi. Birincilik Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden geldi.
İl Müdürü Gümüş, iftarını Özlem Burma'da yaptı...
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş,  Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle iftar yaptı.
Kastamonu'da Nevruz coşkusu
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası kapsamında Nevruz Bayramı kutlandı.
KUZKA’dan bölge turizmine destek
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından Kastamonu, Çankırı ve Sinop’a yönelik uygulanacak 2024 yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Destek Programı ilan edildi.
Özel güvenlik görevlileri iftarda bir araya geldi
Kastamonu Özel Güvenlik Görevlileri Derneği (ÖZGÜDER) tarafından önceki akşam iftar programı düzenlendi.
14 Mart Tıp Bayramı kutlaması
Samsun’da 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Muhasebecilikte e-uygulama eğitimi gerçekleştirildi
Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Düzce Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) iş birliğiyle düzenlenen “Muhasebe Mesleğinde Güncel Yaklaşımlar ve E-Uygulama Eğitimi” adlı program gerçekleştirildi.
Kazada Hayatını Kaybeden Avukat, Sevenlerini Ağlattı
Gümüşhane’de duruşma dönüşü kazada hayatını kaybeden Av. Öznur Taş için Samsun Adliyesi önünde düzenlenen törende meslektaşları gözyaşı döktü.
Yokluk yıllarının hatırası: 58 yıllık defter öğrencileri şaşırtıyor
Gümüşhane’nin duayen eğitimcilerinden ve yaşayan nadir Hüsn-i Hat sanatçılarından Cemal Karabulut’un ortaokul yıllarından kalma 58 yıldır gözü gibi baktığı defteri hem yeni öğrencilere örnek oluyor hem de ilgi çekiyor.
Diş kliniğini hastaların ayağına götürüyorlar
Diş kliniğini hastaların ayağına götürüyorlar
Kastamonu Üniversitesi büyüyor
 Kastamonu Üniversitesi tarafından açılan 6 yeni bölüm, 2024-2025 akademik yılında öğrenci alımı yapacak.
Kastamonu Üniversitesi giderek büyüyor!
Kastamonu Üniversitesi, yeni açılan programlarla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Üniversitede altı yeni bölümün 2024-2025 akademik yılında açılmasına Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan onay çıktı.
Kastamonulu genç müzisyen canice katledildi!
Kastamonulu genç müzisyen, nişanlısıyla birlikte gittiği bir restoranda meslektaşları tarafından öldürüldü.
TMMOB: "Kaybedecek tek bir günümüz yok!"
Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası, 6 Şubat Depremlerinin birinci yılına dair açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada; "Aynı ihmaller nedeniyle bir daha aynı acıları yaşamamak için kaybedecek tek bir günümüzün bile olmadığını hatırlatıyoruz" denildi.
Kastamonu Belediyesi için çok konuşulacak yeni seçenek!
“Halkımız oy karşılığı iş vaatlerine itibar etmemelidir”
Yılın mesleği dolandırıcılık uzmanlığı
LinkedIn tarafından yapılan araştırmayla Türkiye’de bu yılın yükselecek meslekleri belirlendi. Listenin başında ‘dolandırıcılık uzmanlığı’ var.
Kastamonu’daki kurum personel alıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı 1629 personel alımı yapacak. Resmi Gazete’de ve Cumhurbaşkanlığı SBB’de yayımlanan duyurularda, Kültür ve Turizm Bakanlığına büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, kütüphaneci, mimar, şoför, çocuk gelişimcisi, aşçı, bahçıvan, mühendis, şehir plancısı, arkeolog, müze araştırmacısı, kütüphaneci, tekniker ve teknisyen olmak üzere sözleşmeli personel alınacağı aktarıldı.
Kastamonu’da pelerinli buzağı doğdu! Veteriner bile şaşırdı!
Kastamonu İnebolu’da faaliyet gösteren veteriner kliniğinin sahibi Veteriner Hekim Muahmmed Coduroğlu çok ilginç bir olayın şahidi oldu. Meslek hayatında ilk defa karşılaştığını kaydettiği olayı takipçileriyle paylaşan Veteriner Hekim Coduroğlu şaşkınlığını gizleyemedi. Görüntüler ise hayret verici…
Hz. Pir türbesi, Kastamonulu genç mimara emanet!
Kastamonulu hemşehrimiz genç mimar Aslı Yılmaz, Kastamonu'nun en büyük değerlerinden ve önemli mekanlarından olan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi'nin restorasyon ve yenileme işinde  taşeron firma Murat Yanıkkaya adına mimar olarak çalışıyor. Ekim ayında başlayan restorasyon çalışmasında görev alan genç Mimar Aslı Yılmaz, türbede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Kastamonulu gazeteciden günlerdir haber alınamıyor
Kastamonulu gazeteciden günlerdir haber alınamıyor. En son 11 Ocak Perşembe akşamı saat 19.50'de evinde görüldüğü belirtildi.
Vidinlioğlu, basının gününü kutladı
Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününe özel Kastamonu’daki gazetecilerle yemek programında bir araya geldi.
Çatalzeytin Devlet Hastanesi'nde hareketli dakikalar!
Çatalzeytin İlçe Devlet Hastanesi'nde hareketli dakikalar yaşandı. Hastanede, Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği okul öğrencilerinin okulda yedikleri pastadan zehirlenmesi konu alındı... İşte o video!
ATAUZDER Kadın Kolları’ndan yürek burkan açıklamalar
Türkiye’nin dört bir yanından Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Kadın Kolları İl Başkanları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev yapmış ve ailevi sebeplerle istifa etmek zorunda kalan eski uzman çavuşların aileleri, yaşadıkları çaresizliği dile getirdi.
Kastamonulu sanatçıdan üzen haber!.. 'Ayağımı kaybedebilirim'
Kastamonulu sanatçı Serdar Ortaç, uzun yıllardır tedavi gördüğü kronik sinir sistemi hastalığı Multipl Skleroz (MS) hakkında üzücü açıklamalarda bulundu.
Kastamonu'nun yöresel yemekleri yarışacak!
Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Uluslar Arası Mesleki Eğitim Derneği (UME-DER) ve İstanbul Gastronomi Aşçılar Derneği (İSGAD) tarafından Kastamonu Yöresel Yemek yarışması düzenleniyor. Birbirinden lezzetli yöresel yemeklerin yapılacağı  etkinlikte Kastamonulu ev kadınları yemeklerini yarıştıracak. 5 Ocak 2024 Cuma günü yapılacak olan yarışma, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek.
Kastamonu'da mülakat tepkisi: Hangi vicdana sığar?
Türk Eğitim-Sen, Kastamonu Üniversitesi’nde bir üyelerinin mesleki yeterlilik sınavında 85 puan almasında rağmen mülakatta 64 puanla elendiğini öne sürerek; MEB'e tepki gösterdi...
Türk Basını, katledilen Filistinli meslektaşlarının sesini duyuruyor
Dünya, 6 Ekim 2023 tarihinden bu yana tarih boyunca görülmemiş büyük bir katliam ve soykırıma şahitlik ediyor.
Kastamonu'nun ilçesine Cumhurbaşkanlığı’ndan ödül!
Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından Gedikli'ye ödül takdim edildi.