Arama
Arama Sonuçları
DİKKAT!.. Kenelerdeki tehlike çok daha büyük
Türkiye'de ilk kez 2002’te Tokat'ta görülen ve Kastamonu bölgesinde de ciddi bir tehlike oluşturan kenelerle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.
19 günlük yaşam savaşını kaybetti!
Bundan 19 gün önce, 26 Nisan'da Kuzeykent Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı'nda meydana gelen kazada, kamyonun altına giren otomobilin sürücüsü Özkan Palabıyık hayatını kaybetmiş eşi Özge Palabıyık ağır yaralanmıştı. Genç kadın da yaşam savaşını kaybetti.
Tuz Ekspresi, Kastamonu’nun komşusunda yola çıkıyor
Batı Karadeniz’in gözbebeği Kastamonu’nun komşusu olan Çankırı’nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtılması amacıyla başlatılacak Turistik Tuz Ekspresi, 18 Mayıs’ta ilk seferine çıkıyor.
TÜGVA Kastamonu Temsilcisi'nden sondakika açıklama!
TÜGVA Kastamonu Temsilcisi'nden sondakika açıklama!
Canın sağ olsun GMG Kastamonuspor!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, 12’inci sırada yer alan 42 puanlı Arnavutköy Belediyespor ile İstanbul’da karşı karşıya geldi. Sezonun son maçında GMG Kastamonuspor sahadan 2-2 skorla berabere ayrıldı.
Kastamonu'da Şöföre Bıçak ve Kazma Saldırısı
Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde taksi şoförlüğü yapan ve aynı zamanda kafe işleten bir kişi, çalışanıyla çıkan kavgada önce karnından bıçaklandı, ardından başına kazma ile vuruldu. Ağır yaralanan taksi şoförü hastaneye kaldırıldı.
Bu çilek fideleri çok 'özel'
İl Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından “Benim engelim üretim yapmama engel değil" başlıklı hazırlanan proje, kadın çiftçi Lemiye Budak'ın bahçesinde özel bireylerle çilek fidesi dikilerek hayata geçirildi.
Play-Off’ta neymiş! Biz bitti demeden bitmez
TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta ikinci sırada yer alan GMG Kastamonuspor, Grup’ta yedinci sırada yer alan Isparta 32 Spor’u Gazi Stadı’nda konuk etti. Takımımız, azimli bir şekilde Isparta 32 Spor karşısında baskısını sürdürerek 3-0 galibiyetle sahadan ayrıldı.
Kabuk soyma makinesi incelendi
Daday Orman İşlerme Müdürlüğü Ballıdağ İşletme Şefliği'nde kurulumu yapılan ve hizmet vermeye başlayan Kabuk soyma makinesi incelendi.
Cumhuriyet Caddesi'nde yangın!
Kastamonu Cumhuriyet Caddesi'nde yangın meydana geldi.
Kastamonu'nun komşusunda 'Süper Lig' hazırlığı
Adanaspor karşısında alınan 2-0’lık galibiyetten sonra soyunma odasında teknik heyet ve futbolculara hitaben konuşan Ahlatcı Çorum FK Başkanı Oğuzhan Yalçın, “Birinci hedefimiz üçüncülük, sonu Süper Lig. Biz çıkacağız, tarih yazacağız hep beraber” ifadelerini kullandı.
Şehidimiz ile babası aynı tarihte vefat etti
Kastamonu’nun Taşköprü İlçesi’nden şehidimiz Adem Akman'ın babası, Cemil Akman, Taşköprü ilçesinin Tekke mahallesindeki evinde vefat etti. Şehit babası olan Cemil Akman, oğlu Adem Akman'ın şehadetinin yıldönümünde hayatını kaybetti.  Adem Akman, 20 Nisan 1993 tarihinde şehit düşmüştü. Baba Cemil Akman ise 20 Nisan 2024 tarihinde hakkın rahmetine kavuştu.
Batı Karadeniz'de tek! O cihaz ve tedavi sadece Kastamonu'da!
Batı Karadeniz'de sağlık sektöründe bir dönüm noktası yaşanıyor! Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, ilimizin sağlık altyapısına yepyeni bir soluk getiriyor. Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, prostat hastalarının derdine derman olacak son teknoloji Rezum Cihazı'nı bünyesine katarak bölgede bir ilki gerçekleştirdi
Kastamonu, alması gereken payı bir türlü alamamış
Turizm Haftası nedeniyle Turizm Endüstrileri Birliği 'TUREB' Başkanı Fikri Yazan bir basın bildirisi yayınladı.
Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günü etkinlikleri bilim şölenine dönüştü
Kastamonu kimliği her yönüyle korunmak zorunda…
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Kastamonu'daki o tepe merak uyandırıyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bin 540 rakımda bulunan ve etrafı surlarla çevrili, mezar ve oda kalıntıları olan Dikmen Tepesi merak uyandırdı. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Hikmet Haberal, arkeologlara çağrıda bulunarak tepenin incelenmesini ve koruma altına alınmasını istedi.
Amedspor Taraftarı; 'Kritik maçı aldık'
TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor, GMG Kastamonuspor’u deplasmanda 1-0 yenerek galip geldi. Trendyol 1. Lig'e yükselme yolunda büyük bir avantaj elde eden Amedspor maçı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte iki ayrı noktada kurulan dev ekrandan taraftarlar tarafından takip edildi.
Bozayı ve 2 yavrusu kamerada!
Kastamonu'nun komşu ili Karabük’te bir doğasever tarafından anne bozayı ve iki yavrusu dronla görüntülendi.
Leyla ile Mecnun'un sevilen oyuncusu Kastamonuluymuş!
Leyla ile Mecnun, Kara Bela, Ailecek Şaşkınız gibi pek çok sinema, dizi ve tiyatroda rol alan ünlü oyuncu Cengiz Bozkurt, katıldığı bir programda Kastamonulu olduğunu duyurdu. Cengiz Bozkurt memleketi İnebolu'dan övgüyle bahsetti.
Kastamonu Üniversitesi, hızla büyüyor
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, 2024-2025 akademik yılında açılacak olan ikisi doktora, ikisi lisans ve biri ön lisans programı olmak üzere beş yeni bölüm için Kastamonu Üniversitesine onay verdi.  
Hanönü'nün yeni Başkanı start verdi!
31 Mart Yerel Seçimlerinde Hanönü Belediye Başkanı olarak seçilen Metin Yamalı mazbatasını alarak görevine başladı. Devir teslim töreninin ardından göreve başlayan Belediye Başkanı Metin Yamalı, “Koltuğa ve makama oturmak için gelmedik. İlçemizin daha iyi bir noktaya gelmesi için ekip olarak çalışacağız ”dedi.
Karaman FK’da şok istifa!
2. Lig Kırmızı Grup'ta 10’uncu sırada 41 puanla mücadele eden Karaman FK yönetimi istifa etti.
Bahçeli'den seçim yorumu: 'Mesaj mühim
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart seçimlerinin sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli; “Aziz milletimizin sandık vasıtasıyla verdiği mesaj mühimdir' dedi.
Kastamonu Havalimanı, zararına mı çalışıyor?
Havacılık kaynaklarına göre, yolcu trafiğinin yıllık artış oranına göre yüzde 30’a kadar atıl kapasite olağan karşılanırken, bu oranın altındaki kapasite kullanımı “kamu zararı” olarak yorumlanıyor.
Yüksel Aydın ile ilgili videoyu yayınladı
AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın’ın adamları tarafından bir gazetecinin darp edildiğini iddia etti.
Kastamonuspor’da üzücü olay!
24 Mart 2024 tarihinde İskenderunspor ile karşı karşıya gelen GMG Kastamonuspor, maç sırasında Yiğit Ali Bayrak ve Yalçın Kılınç sarı kart görmüştü. Bayrak ve Kılınç cezalı duruma düştüğü için oynanacak Uşakspor maçında forma giyemeyecek.
GMG Kastamonuspor’un attığı müthiş goller!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden zirveye en yakın takım olan 67 puanlı GMG Kastamonuspor’un Hatay deplasmanında oynanan maçta İskenderunspor’a attığı o harika goller…
Ergenlerle İletişimde Başarılı Olmanın Yolları: Ebeveynlere Uzman Önerileri
Ergenler ve ebeveynler arasında fikir ayrılıklarının olmasının kaçınılmaz bir durum olduğunu belirten Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, “Ancak bu fikir ayrılıklarının çocuklarla olan ilişkiyi olumsuz olarak etkilemesi ebeveynler tarafından önlenebilir ya da en aza indirgenebilir.” dedi.