Arama
Arama Sonuçları
15 yıllık muhtar ‘artık yeter’ dedi
Kastamonu merkez İsmailbey Mahallesi’nde 15 yıl muhtarlık görevi yapan Yücel Dibek, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar aday olmadığını açıkladı.
Kastamonu'da 11 ilçeyi kapsayan müthiş turizm atağı!
Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı (JEOKAR) Çalışmaları ile ilgili toplantı Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında gerçekleştirildi. JEOKAR çalışmalarında vites yükselten Kastamonu, 2024'ün son çeyreğinde de Ulusal Jeopark Ağı’na dahil olma başvurusunu UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna sunmayı hedefliyor. Vali Dallı değerlendirmesinde; "Artık bazı idari kararlar alarak da vites yükseltmenin, bu alandaki çalışmaları sonuçlandıracak adımları atmanın tam zamanı" dedi.
KÜ, uluslararası arenada temsil edilecek
Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Ceylan, Avrupa Judo Birliği (EJU) Bilim Komisyonu’na seçildi.
Bu proje Kastamonu’yu ‘spor şehri’ yapacak
Kastamonu İl Genel Meclisi’nde “Spor Vadisi”nin tüm ayrıntıları masaya yatırıldı
"Daima esnaflarımızın yanındayız"
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Ahilik Günü dolayısıyla Tosya ilçesindeki esnafları ziyaret etti. Başkan Kavaklıgil yaptığı açıklamada; "Tüm esnaflarımız bizim için çok önemli ve daima yanlarındayız. Esnafımızın kalkınması demek ülke ekonomimizin ayakta durması demektir" dedi.
Türk-İş'ten 'kıdem tazminatı' uyarısı
Çalışanlar son dönemdeki gündem nedeniyle kıdem tazminatı kalkıyor mu diye merak ediyor.
Emeklilikte yeni sistem! Tarih ve detaylar belli oldu
Yeni tamamlayıcı emeklilik sigortası sistemi gelecek yıl yürürlüğe konacak.
Afrika, Ortadoğu ve Türkiye'nin iş insanları TRADEF'te bir arada
TRADE’F 2023 Ortadoğu ve Afrika ülkeleri ile Türkiye’de bulunan iş insanlarını bir araya getirdi. Fuar 3 Eylül Pazar günü saat 17.00'ye kadar açık olacak. İstamonu Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadeniz; "TRADE’F2023, ülkelerin yeni ticaret kanalları oluşturmak için dünyanın en zengin coğrafyalarından olan Ortadoğu ve Afrika ülkeleri ile Türkiye’de bulunan iş insanlarını bir araya getirdi. Bu fuar Afrika ve Ortadoğu ile ticaretimizin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak" dedi.
Doğal Gazda faturasız dönem
Doğal gazda zamsız faturasız dönem! Rakam 13 milyar TL'ye ulaştı
OSB’lere ‘Şeker’ gibi destek
OSBÜK ile Şekerbank arasında, 81 ildeki tüm Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sanayicilerini kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.
İnebolu'da 50 yıl su sorunu olmayacak
İnebolu ilçesinde, yaklaşık 50 yıllık su ihtiyacını ortadan kaldıracak olan Sökü Göleti'nin temeli atıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay; " İlçenin ilk etapta 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak. İlçenin ilk etapta 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak. Devletimizden Allah razı olsun. Onların destekleriyle bu aşamaya geldi" dedi.
Sarımsak ekstratı büyük ilgi görüyor
Taşköprü sarımsağı ekstratı, kalp krizi, kolesterol, yağlanma gibi birçok hastalığı önlüyor.
12 bin yıldır genetiği değişmedi! Siyez mercek altında…
İhsangazi ilçesinde 12 bin yıldır genetiği değişmeden günümüze kadar ulaşan coğrafi işaretli siyez, Ordu'dan gelen heyet tarafından mercek altına alındı.
Türkiye tarihinin en büyük silah satışı!
Suudi Arabistan ile Baykar tarafından imzalanan ihracat anlaşması Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesi olarak tarihe geçti.
Gıda alışverişi yaparken dikkat!
Sadece etiket okuyarak bütçenize katkı sağlayabilir, alerjik reaksiyonlarınızı azaltabilir, çevreyi ve dünyayı koruyabilirsiniz.
İşte üniversitelerin yeni harç ücretleri!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 2023 - 2024 dönemi için üniversitelerdeki zamlı katkı payı miktarları belli oldu.
O iddianın ardından İletişim Başkanlığı'ndan açıklama geldi! 'Eğitime başlayacak veya eğitimi devam eden öğrenciler harç ödemeyecek'
Sosyal medyada "Üniversite harçları geri getirildi" iddiaları bir anda gündem oldu. Bu iddiaların üzerine İletişim Başkanlığı'ndan hızla bir açıklama geldi ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bu iddianın doğru olmadığını duyurdu. Açıklamada "Devlet üniversitelerinde eğitime başlayacak veya eğitimi devam eden öğrenciler harç ödemeyecektir." denildi. Öte yandan üniversitelerde uzaktan ve ikinci öğretim için katkı payları ve öğrenim ücretleri belirlendi. İşte detaylar...
Dondurmanın 6 önemli faydası!
Dondurma, özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında serinlemek için en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor.
Ressamlığı bırakan kadın girişimci, Tosya’da lavanta üretiyor
İstanbul’da ressamlık yapan kadın girişimci, Tosya ilçesinde 14 dönüm alana 2 yıl önce ektiği 10 bin kök lavantanın hasadına başladı.
Haber siteleri hem kazandı, hem istihdam oluşturdu
İnternet haber siteleri, 1 Nisan 2023 tarihinden bu yana 3 bin 237’si ilk kez olmak üzere 4 bin 242 fikir işçisinin istihdamına olanak sağladı.
YÖK'ten sınav kararı! Üniversitelere gönderildi
O OĞRENCİLER DE SINAV HAKLARINDAN YARARLANABİLECEK
LGS tercih sürecinde dikkat edilmesi gerekenler
Online eğitim platformu Tonguç Akademi’nin rehberlik öğretmeni Çağla Akyavaş, LGS tercih sürecinde dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor.
Aygün: ‘Stat sözünün takipçisi olacağız’
GMG Kastamonuspor Onursal Başkanı Cengiz Aygün, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın önceki bakanlık döneminde Kastamonu’da verdiği stat sözünün takipçisi olacaklarını söyledi. Şampiyonluk hedefiyle sezona girdiklerini ve 1’nci lige çıkmaları durumunda stadın bir lüks değil mecburiyet olacağını kydeden Aygün, şehrin kulübe katkısı hakkında da açıklamalarda bulundu.
‘Köye dönmek isteyenlere cazip imkanlar… ‘
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, büyükşehirlerde yaşayan insanların nüfusunun her geçen gün arttığına dikkat çekerek; köye dönmek isteyenlere cazip imkanlar verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
"Daha güçlü tarım sektörü için el ele"
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Berkir Yücel Tanrıkulu, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. İl Müdürü Tanrıkulu mesajında Kastamonulu çiftçilere seslenerek; " Sizlerin özverisi ve gayretleriyle gerçekleştirilen üretimler, toplumumuzun beslenme ihtiyaçlarını karşılamakta büyük bir rol oynuyor. Birlikte daha güçlü bir tarım sektörü oluşturmak adına işbirliğimizin sürmesini temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Kastamonu için toplandılar
Kamu, sanayi, üniversite ve üretici temsilcileri Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'nde bir araya geldi. Toplantıda Kastamonu ve Türkiye'de var olan atıl orman alanlarının daha fazla gelir getirilmesi konusunda etkin kullanılması için yapılması gereken adımlar, iş birliği ve koordinasyon konuları görüşüldü
ATO 100 YAŞINDA
“Asırlık Geleceğini Yüzyıllık Geleneği”Nden İlham Alan Cumhuriyetle Yaşıt Ankara Ticaret Odası, Yönetim, Meclis Ve Organ Üyelerinin Katılımıyla 100. Yıl Programını Gerçekleştirdi.