Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'nun tehdidine örnek operasyon!
Başta Kastamonu olmak üzere, Batı Karadeniz de tehlike saçan 'kahverengi kokarca' için örnek adım atıldı.
Kastamonu'da felaket sonrası ilk açıklama!
Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı; “Fırtına nedeniyle ilk belirlemelere göre bazı binaların çatılarında hasar oluştuğu ve bazı cadde ile sokaklarımızda ağaç devrilmeleri olduğu tespit edildi.”
Batı Karadeniz'de tek! O cihaz ve tedavi sadece Kastamonu'da!
Batı Karadeniz'de sağlık sektöründe bir dönüm noktası yaşanıyor! Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, ilimizin sağlık altyapısına yepyeni bir soluk getiriyor. Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, prostat hastalarının derdine derman olacak son teknoloji Rezum Cihazı'nı bünyesine katarak bölgede bir ilki gerçekleştirdi
Kastamonu’da Perşembe ve Cumartesiye dikkat!
Yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara’nın batısı ve Ege’nin kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kastamonu’da ise Perşembe ve Cumartesiye dikkat. Yağış bekleniyor.
Batı Karadeniz, Kastamonu'ya geliyor!
Komşu iller Kastamonu'da yarışacak...
Yanı başımızdaki cennet köşesi ziyaretçi rekoru kırdı!
Doğası, denizi, tarihi ve kültürü ile yerli ve yabancı turistlerinin uğrak yerleri arasında bulunan Bartın'ın Amasra ilçesi son yıllarda turizmin gözde şehirleri arasına girdi. Kruvaziyer turizmi ile geçen yıl rekor sayıda Rus turisti ağılayan Amasra, bu yılki 9 günlük bayram tatilinde ise yaklaşık 700 bin turiste ev sahipliği yaparak tarihi bir rekora imza attı.
Kastamonu'daki o tepe merak uyandırıyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bin 540 rakımda bulunan ve etrafı surlarla çevrili, mezar ve oda kalıntıları olan Dikmen Tepesi merak uyandırdı. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Hikmet Haberal, arkeologlara çağrıda bulunarak tepenin incelenmesini ve koruma altına alınmasını istedi.
Batı Karadeniz’i Keşfet! Turizm Geliştirme Programı başlıyor...
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerine yönelik 2024 yılı Batı Karadeniz’i Keşfet Alternatif Destek Programı ilan etti. Program kapsamında bölgeye gerçekleştirilecek turlara 3 milyon lira destek sağlanacak.
Kastamonu OBM'de bayramlaşma kuyruğu!
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'nde bayramlaşma töreni yapıldı. Tüm personelin katıldığı törende uzun kuyruklar oluştu.
Kastamonulu Şahide Savaş, İngiltere'de hayatını kaybetti
İnebolulu olan 90 yaşındaki Şahide Savaş, İngiltere'de hayatını kaybetti.
Türkiye’de görüldü; Kastamonu’ya doğru geliyor!
Uzman açıkladı; Türkiye’de familyası tespit edilen canlı, Kastamonu’ya doğru yayılıyor.
Leyla ile Mecnun'un sevilen oyuncusu Kastamonuluymuş!
Leyla ile Mecnun, Kara Bela, Ailecek Şaşkınız gibi pek çok sinema, dizi ve tiyatroda rol alan ünlü oyuncu Cengiz Bozkurt, katıldığı bir programda Kastamonulu olduğunu duyurdu. Cengiz Bozkurt memleketi İnebolu'dan övgüyle bahsetti.
Fenerbahçe kararını verdi!.. Ligden çekilecek mi?
Trabzonspor ile oynanan Süper Lig maçında yaşanan olayların ardından olağanüstü genel kurula gitme kararı alan Fenerbahçe, "Futbol A takımının Süper Lig'den çekilmesi dahil alınacak aksiyonların değerlendirilmesi." gündemiyle toplandı.
Batı Karadeniz’de ceset alarmı!
Batı Karadeniz'de ceset bulundu...
Kastamonu'da ürkütücü görüntüler!
5 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle Kastamonu'nun Abana ve İnebolu ilçelerinde sahillerdeki bazı iş yerleri su altında kaldı, kara yolu kum ve taş yığınlarıyla doldu
Batı Karadeniz’in yeryüzü cenneti!
Çekme Helva, sarımsak ve kestanesi ile meşhur Şirin İlimiz Kastamonu’nun Doğal Güzellik durumunu bu yazımızda ele aldık. Mağaradan, Şelaleyi, Kanyondan Milli Parka birçok doğal güzelliğe sahip dört bir yanı ormanlarla kaplı kadim şehir olan Kastamonu’ya yolunuz düşerse Nasrullah Meydanında meşhur Kel Simit yemenizi de tavsiye ederiz. Kastamonu’nun 7 doğal güzellik harikası gezilecek yerleri sizler için derledik.
Boğmaca Vakalarına Karşı Aşı Tavsiyesi
KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Gökçe Gayretli Aydın: "Ne yazık ki aşı kararsızlığı ülkemizde de artmaya başladı. Bu yüzden bütün anne babaları bilimin ışığında aşılamaya tekrar davet etmek istiyorum"
Geleceğin astronotları olmak hayali ile geziyorlar
Trabzon’da 2 bin 200 metrekare alanda kurulan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tek, Türkiye’nin 2. uzay temalı bilim merkezi olan Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ve Planetaryum yoğun ilgi görüyor.
Tanıtım seferine çıkan Karaelmas Ekspresi KOMŞUYA geldi
Tanıtım turuna çıkan Türkiye'nin yeni turistik treni Karaelmas Ekspresi, Karabük'e ulaştı.
Kara Elmas Ekspresi komşuda!
Turistik Kara Elmas Ekspresi, tanıtım seferinin ikinci durağı olan Çankırı’ya ulaştı. Tren yolculuğu yapan vatandaşlar, yer altı tuz şehrini gezdi.
Marmara depremi Kastamonu’yu da yıkar!
Prof. Dr. Mahmut Bilgehan, “Biz sadece merkez üssü Kastamonu olan bir depremden bahsetmiyoruz. Merkez üssü Marmara’da olacak bir deprem de bizleri çok ilgilendiriyor. Marmara’da olacak depremde belki de Kastamonu’daki binaları yıkacaktır.”
Mart kapıdan baktıracak!.. Meteoroloji uyardı
Uzun bir süre mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar İstanbul dahil çok sayıda kentte çarşambadan itibaren yerini soğuk ve yağışlı havaya bırakacak.
Tüm rekorları unutun!.. Meteoroloji uzmanından korkutan açıklama
Geçtiğimiz yıl mart ayı yaşanan en sıcak ikinci mart ayı olurken, kaydedilen en sıcak mart ise 2016'da yaşanmıştı. Bu mart ayı için değerlendirmelerini paylaşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, rekor sıcaklıkların sinyalini verdi.
Kastamonu, facianın üzerinde oturuyor!
Maden sahalarıyla ilgili ciddi endişeler var!.. Yetkililerden tek bir açıklama yok
Kastamonu'ya sağanak yağış mı geliyor? Meteoroloji'den yeni açıklama!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden şaşırtıcı açıklama geldi. Yapılan açıklamada Kastamonu'da yağış beklendiği ifade edildi.
Baş belası ile mücadele sürüyor!
Kastamonu ve Samsun başta olmak üzere kahverengi kokarcalar Karadeniz'de tam bir baş belası haline geldi. Samsun’da ‘Kahverengi Kokarca Eylem Planı’ kapsamında zararlı böcek ile mücadele çalışmaları sürüyor.
Kastamonu’nun parası çöpe gitti!
Daha 1,5 yıl önce 28 milyon liraya yapılan dere kenarındaki duvarları kırdılar
Kastamonulu Kaptan önceden söylemiş!
Marmara Denizi’nde batan geminin Kastamonulu Kaptanı Hasan Mehmet Uyanık’ın oğlu Abdullah Uyanık’a ‘batacak bu gemi’ dediği öğrenildi.
Hasan Baltacı, neden aday gösterildi?
Kastamonu Açıksöz TV ve TV366'nın ortak canlı yayınına katılan CHP Parti Meclis Üyesi Hikmet Erbilgin, Açıksöz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Sağır ve Gazeteci İrfan Salcı'nın sorularını yanıtladı.
Meteoroloji uyardı!.. ÇAMUR YAĞACAK
Türkiye, hafta sonuna doğu, orta ve güney kesimlerinde soğuk ve yağışlı havanın etkisini hissederken, 9 Şubat’tan itibaren 2 gün boyunca Suriye'den girecek yoğun toz taşınımı da hayatı zorlaştıracak.