Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da fındıklar tezgaha düştü
İnebolu ilçesinde toplanan yaş fındıklar semt pazarlarında satılmaya başladı.
Kastamonu Pilavı
Kastamonu pilavı nasıl yapılır ? Kastamonu pilavı tarifi Kastamonu, binlerce yıllık kültür birikimi ve yemek kültürünün zenginliği ile ön plana çıkan bir şehirdir. Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne göre, yapılan derleme çalışmalarında, Kastamonu’da özgün bir şekilde hazırlanan 812 çeşit yemek tespit edilmiştir… Kastamonu lezzetleri arasında en çok aranan tarifler arasında ise siyez bulgurunun kullanıldığı meşhur Kastamonu Pilavı da var. Pilav kültürü açısından zengin olan Kastamonu'da en çok tüketilen ve yaygın olan pilav çeşitleri; anakız pilavı, ekşili pilav, bulgur ve pirinç pilavlarıdır. Malzemeleriniz hazırsa, yöresel yemekler arasında çok sevilen meşhur Kastamonu pilavı yapımına geçebiliriz.
Pakhlava nasıl yapılır ? Pakhlava tarifi
Pakhlava, yapım olarak farklılık olsa da görüntü ve malzemeler açısında Türk baklavası ile benzerlik gösterir. Pakhlava Azerbeycan mutfağına ait tatlı, şerbetli bir hamur işidir. Pkhlava için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
ŞEFTALİ KABUĞUYLA MI YENİLMELİ KABUKSUZ MU?
Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan şeftali nasıl yenmeli? Sofralarda, tatlılarda ve içeceklerde sevilerek kullanılan şeftalinin kabuğunu yemek sakıncalı mı değil mi, detayları aşağıda...
Ceviz Nerede Ve Nasıl Yetişir? Cevizin İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?
Cevizin kullanım yerleri, bilinmeyen yönleri ve insan sağlığına faydaları nelerdir?