Arama
Arama Sonuçları
Kastamonululara ‘kene’ uyarısı!..
"Bağ, bahçe, tarla, orman, piknik alanları gibi riskli alanlara giderken açık renkli ve kapalı kıyafetler giyilmeli, pantolon paçalarını çorap içine sokulmalıdır"
Sıcaklar arttı, baş belası geri döndü!..
Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte özellikle Karadeniz ve İç Anadolu’da vatandaşın kabusu haline gelen kene vakalarında rekor seviyede artış yaşandı.
Bebeklerde ve yetişkinlerde çölyak hastalığı nedir?
Günümüzde en sık karşılaşılan genetik rahatsızlıklardan biri olan çölyak hastalığı, belirtileri ve tanısı konusunda çeşitlilik gösteriyor. Glüten konusundaki hassasiyeti temsil eden çölyak hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Kendisi küçük tehlikesi büyük! geç kalınırsa öldürücü
Yazlık bölgelerde yaygın olarak görülen tatarcık sineğine karşı uyaran Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Bengisu Ay, “Tatarcık sineği ısırığından çeşitli enfeksiyon hastalıkları bulaşabilir. Belirtileri aylar hatta yılı bulabilir. Kala Azar hastalığı genellikle yüksek ateş, ciddi kilo kaybı, dalak ve karaciğer büyümesiyle seyreder, tedavi edilmezse yüzde 100 öldürücüdür” dedi.
“Aşıyla korunmak mümkün”
Hepatit hastalığının ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğuna değinen ve Hepatit B ve A virüsüne karşı aşı bulunduğunu belirten Liv Hospital Samsun Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Kliniği’nden Prof. Dr. Mustafa Sünbül, “Pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de 1998’den bu yana yenidoğan tüm bebekler ulusal aşılama programı çerçevesinde aşılanarak korunmaktadır. Hepatit B’ye karşı oluşan bağışıklık Hepatit D için de koruyucudur” dedi.
Katil kenelere dikkat!
Bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasıyla birlikte, yeşil alanlarda geçirdiğimiz zaman artıyor.
Çocuklarda artan el-ayak, ağız hastalığına dikkat!
Uzm. Dr. Osman Kocabıyık, hastalığın havuz sularının yutulması, oyuncaklar, havlu ve şezlonglar ortak kullanım alanlarında daha fazla yayılabileceğine dikkat çekti.
Kastamonu İl Sağlık Müdüründen kritik uyarılar!
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, yaklaşan kurban bayramı öncesinde hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklarla ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu. Kurbanlık hayvanların nakliyesinden alımına ve tüketimine kadar hijyenin önemine vurgu yapan Kutlu, kesimlerin de mutlaka veteriner hekimler gözetiminde yapılması gerektiğini kaydetti.
Bayram öncesi ‘hastalık’ uyarısı!..
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu, vatandaşları uyardı
Kastamonu İl Sağlık Müdüründen kene uyarısı!
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yaygınlaşması beklenen kene tehlikesi noktasında uyarılarda bulundu.
Bahar ve yaz aylarının korkulan hastalığı
Doç. Dr. Nevin İnce, bahar ve yaz aylarının korkulan hastalığı Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) kenelerin kesinlikle çıplak el ile öldürülmemesi gerektiğini söyledi.
Bayramda sağlıklı beslenmenin püf noktaları…
Bayram kahvaltılarında yağlı ve hamur işi gıdalardan uzak durulmalı
3 haftadan fazla öksürüğü olanlar dikkat!
Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla hastalık hakkında bilgi veren uzmanlar, halen dünya genelinde en çok ölüme yol açan hastalıklardan biri olan tüberkülozdan korunmanın en etkili yolunun erken teşhis ve başarılı tedavi olduğuna dikkati çekti.
Lösemide erken teşhis hayat kurtarıyor
Sık görülen çocukluk çağı kanserlerinden biri olan lösemi, erken teşhis edilirse başarıyla tedavi edilebiliyor. Çocukları lösemiye karşı korumanın yolu ise sağlıklı yaşam kurallarına özen göstermekten geçiyor.
‘Lösemide erken teşhis ve tedavi hayat kurtarıyor’
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eren Yıldız, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeni ile lösemi hakkında bilgilendirmede bulunarak erken teşhisin önemine değindi.
Grip nasıl bulaşır ? hastalıklara neden olan ilaçlar nelerdir?
grip enfeksiyonları, grip enfeksiyonlarına bağlı hastalık belirtileri. nasıl oluşur, hangi mevsimlerde sık görülür, tedavi amaçlı kullanılan ilaçlar aslında işe yaramayan ilaçları kullanmak çok risklidir.