Arama
Arama Sonuçları
2023 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili tarihi nedir? 2023 diyanet Mevlid Kandili tarihi
İslamiyet için Mevlid Kandilinin önemli bir yeri vardır. Mevlid Kandili tarihi kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. İslam dini için oldukça büyük bir öneme sahip olan Mevlid Kandili için sayılı günler kaldı. Hz. Muhammed’in (S.A.S) doğum tarihi olarak kabul edilen Mevlid Kandili hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir. İslami takvimin Ay temelli, miladi takvimin ise Güneş temelli olmasından dolayı, miladi takvimde Mevlid günleri her yıl farklı zamanlara denk gelir. Peki, 2023 Mevlid Kandili ne zaman?
"Tarihi bir program hazırladık, bekliyoruz"
12 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00'te Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı ile İnsan ve İrfan Vakfı işbirliğinde Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi'nde aşure programı gerçekleştirilecek. Programa İnsan ve İrfan Vakfı Başkanı Fatih Çıtlak katılacak. Yapılacak olan programın geniş bir organizasyon olacağını dile getiren Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi, tüm Kastamonu'yu gerçekleştirilecek olan aşure etkinliğine davet ederek; "Tarihi bir program hazırladık" dedi.
Muharrem ayı başladı mı? oruç tutuluyor mu?
Muharrem ayının 10. günü ise Aşure Günü olarak biliniyor. Muharrem ayının 1. günü pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki Muharrem ayı başladı m? Muharrem ayında oruç tutuluyor mu? İşte tüm detaylar
Aşure Günü ne zaman 2023? Muharrem ayı başlangıç ve bitiş tarihi
Muharrem ayı, Hicri takvimin ilk ayı olarak bilinir. Bu ayda idrak edilen önemli zamanlardan biri de Muharrem ayının 10'uncu gününe denk gelen Aşure günüdür. Birçok önemli olayın bu zamanda meydana geldiği ifade edilir. 2023 Muharrem ayı ne zaman başlıyor, aşure günü hangi tarihte başlıyor?
MUHARREM AYI NE ZAMAN 2023? | Muharrem ayı ne zaman başlıyor, bitiyor? DİYANET
Aşure ayı olarak da bilinen ve Peygamber Efendimiz'in 'Allahîn ayı' diye nitelediği Muharrem ayı için geri sayım başladı. Kurban Bayramı'nın ardından gelen Muharrem ayı hakkında arama motorlarında araştırılan 'Muharrem ayı ne zaman 2023? Muharrem ayı ne zaman başlıyor, bitiyor?' sorularının cevabını haberimizde derledik.
Miraç Kandili yarın idrak edilecek
Hazreti Peygamberin Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, cuma günü idrak edilecek.
Barutçuoğlu AVM’de geleneksel aşure etkinliği
Barutçuoğlu AVM yönetimince düzenlenen geleneksel aşure programında, bu yıl da çok sayıda vatandaşa aşure ikram edildi.
Geçmişten geleceğe paylaşılan lezzet aşure
Muharrem (Aşure) Ayı 30Temmuz 2022’de başlıyor.
Cumartesi akşamı hicri 1444
Hicri 1444 yılı, 30 Temmuz Cumartesi günü akşam namazı vaktinin girmesiyle başlayacak.
“Köklü geçmişimiz, yeni nesillerle buluşmalı”
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Kastamonu Şubesi Kastamonu Fatih’i Hüsameddin Çoban Beyi (Atabeygazi) türbesinin bulunduğu Atabeygazi Camiinde dualarla andı.
Beytullah’a yüz sürmek tarih oldu
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından getirilen yeni düzenlemeler çerçevesinde Kabe’nin önüne bariyer konulması nedeniyle Müslümanlar, mültezeme, cennet taşı Hacer’ül Esved’e ve Kabe’nin duvarlarına dokunamayacak.
“Yazıldığı tarih satırlarda gizlenmiş”
Araştırmacı Yazar Erdal Arslan: "Ölümsüz eserini yazdığı 1339 tarihini 39 ve 40’ıncı satırlara gizlemiştir"
"İstiklal Marşı’nın şifresini çözdüm"
Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ile ilgili çalışmaları ve konferansları ile bilinen yazar Erdal Arslan, İstiklal Marşı’nın şifresini çözdüğünü iddia etti