Arama
Arama Sonuçları
Milletvekillerinden Tosya çıkarması: "Gözbebeğimiz Tosya'dayız"
AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Serap Ekmekci ve Halil Uluay, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. İlçe ziyaretleri kapsamında geçtiğimiz gün Taşköprü ilçesini ziyaret eden Milletvekilleri bugün Tosya ilçesini ziyaret etti. Milletvekili Ekmekci ziyarete ilişkin; 'Gözbebeğimiz Tosya'dayız" ifadelerine yer verdi.
Torosların Meşhur Kekik Balı
Torosların meşhur kekik balı, kendine has kokusu ve özel bileşenleriyle öne çıkıyor. Sofraların vazgeçilmezi olan bu değerli balın üretim serüveni, işçi arıların kekik nektarlarından aldığı özlerin toplanmasıyla başlıyor. Anadolu'da doğallığı ve zengin bitki florasıyla adını duyurmuş olan Toros Dağları, bu doğal kekik balının üretiminin özel adresidir. Dolayısıyla doğal kekik balı ürünleri, burada üretilerek lezzet tutkunlarının beğenisine sunuluyor.
Kastamonu Şeker’de pancar alım kampanyası başladı
Kastamonu Şeker Fabrikasında şeker alım kampanyası, düzenlenen törenle başladı.
Çavuş Üzümü’nde hasat dönemi başladı
Kendine has aroması ve kokusu ile diğerlerinden ayrılan, çavuş üzümünde bu yıl çiçeklenme dönemindeki aşırı yağışlar nedeniyle rekolte düşük bekleniyor.
AB’nin tescillediği ilk baharat ‘safran’ oldu
Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörü gibi birçok alanda kullanılan safran, baharat kategorisinde Avrupa Birliği Komisyonu tarafından tescillenen ilk ürün oldu.
O ülke dünyanın 7 yıl gerisinden geliyor! yarın 2016’ya girecek
Miladı takvime göre 7 yıl 8 ay geriden gelen Etiyopya, yarın 2016 yılına girecek... Tüm resmi işlerde de esas alınan Güneş esaslı Etiyopya takvimine göre yarın 2016 yılına girilecek.
Küresel gıda rakamları son 2 yılın en düşük seviyesinde
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının, bitkisel yağlar, et, tahıl ve süt ürünlerindeki düşüşün etkisiyle ağustosta Mart 2021'den beri en düşük seviyesine indiğini duyurdu.
Sezon açıldı, tezgahlar hamsi ve istavritle dolacak...
Balıkçı esnafı dün itibari ile av yasağının sona ermesi ile yeni sezonda “Hamsi bolluğu görülebilir” dedi.
Üretici ve market arasındaki fiyat farkı yüzde 500’e dayandı
Ağustos ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 450 ile elmada görüldü. Elmadaki fiyat farkını yüzde 437,8 ile kuru üzüm, yüzde 325,6 ile havuç, yüzde 312 ile kuru soğan, yüzde 218,6 ile kuru incir, yüzde 200,6 maydanoz takip etti.
TMO, bu yılki fındık alımlarına başladı
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), kabuklu fındık alımları bugün itibari ile başladı.
Kastamonu'da sıkı denetim
Kastamonu'da polis ekipleri trafik kazalarını azaltmak için traktör sürücülerine yönelik denetimlerini arttırdı.
Sıcaklar bal rekoltesini düşürdü
Aşırı sıcaklık ve iklim değişikliğinden dolayı son yıllarda bal rekoltesinde düşüş yaşanıyor.
Komşu belediye, kendi ürettiği unu ihtiyaç sahiplerine dağıtacak
Çorum Belediyesi’nin ürettiği buğdaylar una dönüştü. 10’ar kiloluk çuvallar halinde paketlenen toplam 15 ton un, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.
100 Tarım İhtisas OSB kurulacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal üretimin planlanmasını, Ankara’da masa başında yapmadıklarını vurguladı. Su Kanunu hazırlayan bakanlık Mera Kanunu’nu ise değiştirecek.
Hububat hasadında denetimler arttırıldı
Hububat hasadı tüm hızıyla devam ederken Tarım ve Orman Müdürlüğü, Biçerdöverlerle yapılan hasatlarda dane kaybını önlemek için sahada....
12 bin yıllık buğdayın atası 'Siyez'in' hasadı tamamlandı
İhsangazi Belediyesi tarafından 12 bin yıl öncesine uzanan siyez buğdayının hasadının tamamlandığını açıkladı. İhsangazi Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; "'Tarihi bir mirasın hasadı tamamlandı' İhsangazi Siyezi 'nin 12 bin yıllık bereketi toplandı" denildi.
Kastamonu'da anız yakmanın cezası belli oldu!
Modern tarım tekniğinde anız yakmak son derece yanlış bir yöntem olarak belirlendi. Yakma sonucu karşılaşılan zararların çoğunu telafi etmek mümkün değil. Bu nedenle 2023/02 sayılı Valilik Genelgesine göre ilimiz sınırları içerisinde anız yakmak yasaklandı ve bu yasağa uymayanlara cezai işlem uygulanacaktır.
Çiftçinin yüzü kuraklığa dayanıklı buğdayla gülecek
‘Kuraklığa Dayanıklı Buğday’ projesiyle çiftçiler, kuraklıktan daha az etkilenen buğdayla verimi koruyacak.
KOSGEB borçları silindi!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesinde kalkınma ve istihdamı destekleyerek üretimi canlandırıp sanayiyi yeniden ayağa kaldırmayı amaçladıklarını belirterek, deprem bölgesine verilen desteklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Toprakla buluştu, kilosu 250 bin lira!...
Kastamonulu üretici, Safranbolu'da "dünyanın en pahalı baharatı"nı ekiyor