Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da yeni yaşam vaadi
Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde baharın müjdecisi çiğdemlerin çiçek açması ile 12 bin yıllık coğrafi işaretli siyez toprakla buluşturulmaya başlandı.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Kastamonu'ya can verecek yatırıma Kaymakam merceği
Tosya ilçesinde yapılan ve bölgeye can verecek olan Akbük Barajı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, yapımı devam eden Akbük sulama göletini yerinde inceledi.
Milletvekillerinden Tosya çıkarması: "Gözbebeğimiz Tosya'dayız"
AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Serap Ekmekci ve Halil Uluay, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. İlçe ziyaretleri kapsamında geçtiğimiz gün Taşköprü ilçesini ziyaret eden Milletvekilleri bugün Tosya ilçesini ziyaret etti. Milletvekili Ekmekci ziyarete ilişkin; 'Gözbebeğimiz Tosya'dayız" ifadelerine yer verdi.
Torosların Meşhur Kekik Balı
Torosların meşhur kekik balı, kendine has kokusu ve özel bileşenleriyle öne çıkıyor. Sofraların vazgeçilmezi olan bu değerli balın üretim serüveni, işçi arıların kekik nektarlarından aldığı özlerin toplanmasıyla başlıyor. Anadolu'da doğallığı ve zengin bitki florasıyla adını duyurmuş olan Toros Dağları, bu doğal kekik balının üretiminin özel adresidir. Dolayısıyla doğal kekik balı ürünleri, burada üretilerek lezzet tutkunlarının beğenisine sunuluyor.
Kastamonu'da kenevir hasadı devam ediyor
Bu yıl Kastamonu'da bin 926 dekarı Taşköprü'de olmak üzere toplam 2 bin 230 dekar olarak ekimi yapılan kenevirin hasadı devam ediyor.
Çavuş Üzümü’nde hasat dönemi başladı
Kendine has aroması ve kokusu ile diğerlerinden ayrılan, çavuş üzümünde bu yıl çiçeklenme dönemindeki aşırı yağışlar nedeniyle rekolte düşük bekleniyor.
Bu nasıl oluyor? bahçede 3 lira, rafta 24
Ülke genelinde kilosu bahçede 3, halde 4 liraya satılan limon, kentteki marketlerin raflarında kilosu 18-24 lira arasında satılıyor. Aynı durum başka illerde de yaşanmasının ardından, Adana ili Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, “Yetkililere defalarca seslenmemize rağmen hala denetim yapılmıyor. 4 liraya sattığımız limonu tüketicinin en fazla 7 liraya alması gerekirken 24 liraya almak zorunda kalıyorlar” dedi.
AB’nin tescillediği ilk baharat ‘safran’ oldu
Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörü gibi birçok alanda kullanılan safran, baharat kategorisinde Avrupa Birliği Komisyonu tarafından tescillenen ilk ürün oldu.
Üretici ve market arasındaki fiyat farkı yüzde 500’e dayandı
Ağustos ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 450 ile elmada görüldü. Elmadaki fiyat farkını yüzde 437,8 ile kuru üzüm, yüzde 325,6 ile havuç, yüzde 312 ile kuru soğan, yüzde 218,6 ile kuru incir, yüzde 200,6 maydanoz takip etti.
Çiftçinin ‘aracı’ isyanı!.. ‘Gelin tarladan alın’
Tarladan 4 liraya çıkan domates markette 30 liraya satılıyor
Kastamonu gıdım gıdım, Samsun koşar adım…
KENEVİR FABRİKASI, SAMSUNLU ÇİFTÇİLERİ İHYA ETTİ..
Alişan İhsangazi'de
Alişan ile Hayata Gülümse programının çekimleri için Kastamonu'ya gelen ünlü sanatçı ve program sunucusu Alişan, İhsangazi ilçesini ziyaret etti.
20 köyü birleştiren köprünün yapılmasını istiyorlar
Taşköprü ilçesinde bağlı Alatarla köyünde vatandaşlar, 2021 yılında yaşanan sel sonrası yıkılan ve 20 köyün geçiş sağladığı köprünün yeniden yapılmasını talep etti.
Başkan Yaşar; "Pınarbaşı'nı dünya tanıyacak"
Türkiye 6. Pınarbaşı Kanyon ve Doğa Sporları Festivali bu yıl da coşkuyla kutlandı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar burada yaptığı konuşmasında; " Kastamonu turizminin amiral gemisi dediğimiz Pınarbaşı’nı dünya tanıyacak, dünyaya tanıyacağız" ifadelerine yer verdi.
Hububat hasadında denetimler arttırıldı
Hububat hasadı tüm hızıyla devam ederken Tarım ve Orman Müdürlüğü, Biçerdöverlerle yapılan hasatlarda dane kaybını önlemek için sahada....
12 bin yıllık buğdayın atası 'Siyez'in' hasadı tamamlandı
İhsangazi Belediyesi tarafından 12 bin yıl öncesine uzanan siyez buğdayının hasadının tamamlandığını açıkladı. İhsangazi Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; "'Tarihi bir mirasın hasadı tamamlandı' İhsangazi Siyezi 'nin 12 bin yıllık bereketi toplandı" denildi.
Çiftçinin yüzü kuraklığa dayanıklı buğdayla gülecek
‘Kuraklığa Dayanıklı Buğday’ projesiyle çiftçiler, kuraklıktan daha az etkilenen buğdayla verimi koruyacak.
Kastamonu'da siyez hasadı devam ediyor
Seydiler İlçesinde buğday hasadı devam ediyor...