Arama
Arama Sonuçları
Kutlu olsun…
İsrail’in saldırılarında çocukları, eşleri ve yakınlarını kaybetmenin derin hüznünü yaşayan Gazzeli annelerin Anneler Günü kutlu olsun…
"İsrail, kanlı ellerini Gazze'nin üzerinden çek!
AK Parti Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda Anneler Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında Gazze'deki zulme  vurgu yapıldı. Açıklamada; "81 ilde AK Partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız! Kalbi Gazzeli anneler için çarpan kadınlar olarak haykırıyoruz:  Bu zulüm daha ne kadar sürecek! Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek!"
Kastamonulu şoförün yaşadığı hayret verici olay!
İstanbul'da yaşayan ve minibüs şoförü olan Kastamonulu hemşehrimiz Hakan Yücel, minibüsünde doğum yapan kadını hastaneye ulaştırdı. Yücel açıklamasında; "Uçakta gördük, takside gördük de minibüsün içinde ilk defa böyle bir şeye şahit olduk" diyerek hayretini dile getirdi.
Ahıra giren kurtlar onlarca koyunu telef etti
Kastamonu’nun Cide ilçesinde mahalleye inen kurtlar girdikleri ahırda 25 hamile koyunu telef etti, 6 koyunu da yaraladı.
Kastamonulu Kara Melek, Yemekteyiz’de hikâyesiyle şok etti
Zuhal Topal'la Yemekteyiz yarışmasına katılan Kastamonulu hemşehrimiz; ‘Kara Melek’ lakaplı Melek Göknur Yalçın, hikâyesiyle hem programdakileri hem de Türkiye’yi şaşırttı.
Asli kusurlu DSİ!..
Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde hayatlarını kaybedenlerin yakınları tarafından açılan davada DSİ asli kusurlu, Bozkurt Belediyesi ise kusurlu bulundu. Selde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, DSİ ve Bozkurt Belediyesinin tazminatlarını ödemesini talep etti.
Kastamonu'daki veteriner kliniğinde ilginç anlar!
Kastamonu'daki bir veteriner kliniği ilginç anlara şahitlik etti.
Okullar depremlere hazır mı?
Özellikle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde karşılaşılacak bir acil durum ya da afet anında öğrencilerin nasıl davranacaklarını bilmeleri ve onları yönlendirecek olan kişilerin yeterlilikleri oldukça önemli.
Kastamonulu Merve, bebeğiyle birlikte hayatını kaybetti
İstanbul’da yaşayan Cideli hemşehrimiz Merve Erenler, geçirdiği kaza sonrasında karnındaki 5 aylık bebeği ile hayatını kaybetti.
Hamile eşine araba almak istedi, başına gelmeyen kalmadı!
890 bin TL, dolandırıcılara kaptırdı
Polis olmak isteyenlerin dikkatine! PAEM 6. Dönem Başvuruları başladı mı?
Polis Akademisi Başkanlığına bağlı PAEM Müdürlüğüne ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2022 ve 2023 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 75 ve üzeri puan alanlar arasından aşağıda belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla örgün eğitim veren üniversitelerden lisans mezunu (400) erkek, (100) kadın aday olmak üzere toplam (500) öğrenci alımı yapılacak. Peki, Polis Akademisi 6. Dönem PAEM öğrenci alımı başvuruları 2023 başladı mı, ne zaman başlayacak, şartları neler? İşte, PAEM öğrenci alımı başvuru tarihleri 2023...
Aracından inmeyen hamile kadını vurdu! Polis hırsızlık şüphesiyle durdurmuştu
Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio eyaletinin Columbus bölgesindeki bir süpermarketin otoparkında hareketli dakikalar yaşandı. Hırsızlık şüphesiyle polisler tarafından durdurulan bir kadın sürücü aracından inmeyi reddedince vuruldu. Polislerin tek el ateş ederek durduğu hırsızlık şüphelisi hayatını kaybederken o anlar saniye saniye vücut kamerasına kaydedildi. Görüntüler ABD’de tepki çekti.
Omega-3 hangi besinlerde bulunuyor? Omega-3 ihtiyacı nasıl karşılanır?
Omega-3 yağ asitleri, insan sağlığı için önemli olan bir tür çoklu doymamış yağ asididir. Vücudumuz omega-3 yağ asitlerini üretemez, bu nedenle besinlerden almalıyız. Omega-3 hangi besinlerde bulunur? Omega-3 takviyesi almak şart mıdır? Omega-3 hangi balıklarda vardır? İşte ayrıntılar
Hurmanın faydaları neler? İyi geldiği hastalıklar neler?
Dünyanın birçok yerinde yetişen hurma ağacının bir meyvesi olarak yetişen hurma, özellikle Ramazan ayında tercih ediliyor. Peki, faydaları saymakla bitmeyen bu hurmalardan hangileri en iyisi?
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Çocukların sağlığında en çok babalar etkili
Babalar, çocuklarının sağlığını nasıl etkiledikleri konusundaki araştırmalarda bazen göz ardı edilir. Ancak Nashville, Tennessee'deki Vanderbilt Üniversitesi Hemşirelik Okulu'nda yardımcı doçent olan James Muchira, en başından beri babaların çocuklarının sağlığını önemli şekillerde şekillendirdiğini söyledi.
Yapay zekaya güvenip suçsuz yere gözaltına aldılar
ABD'de ilginç bir olay yaşandı. Polis, 6 kişiyi yapay zeka kullanarak haksız yere gözaltına aldı. Gözaltına alınanların arasında 8 aylık hamile Porcha Woodruff'un da olduğu belirtildi. Woodruff, halihazırda yetkililere dava açmaya hazırlanıyor.
Hizmetçi olarak çalıştığı ev sahibi babası çıktı!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yıllarca yanında hizmetçi olarak çalıştığı ev sahibinin babası olduğunu öğrenen kadının DNA testiyle bu iddiasını kanıtlaması sonrası mahkeme, ölen iş adamının mal varlığına tedbir koydu.
“Aşıyla korunmak mümkün”
Hepatit hastalığının ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğuna değinen ve Hepatit B ve A virüsüne karşı aşı bulunduğunu belirten Liv Hospital Samsun Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Kliniği’nden Prof. Dr. Mustafa Sünbül, “Pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de 1998’den bu yana yenidoğan tüm bebekler ulusal aşılama programı çerçevesinde aşılanarak korunmaktadır. Hepatit B’ye karşı oluşan bağışıklık Hepatit D için de koruyucudur” dedi.
Uzmandan sıcak tavsiyeleri; Şapka takın, beyaz ve ince giyinin
Kastamonu Özel Anadolu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuzhan Sepetçigil, özellikle çocukların araç içerisinde bırakılmaması gerektiğini belirterek, sıcaklık havalara karşı şapka takıp, beyaz renkli ince kıyafetlerin giyilmesi gerektiğini söyledi.
Kastamonu’da çekilmiş olan filmler
Kastamonu, Batı Karadeniz’de bulunan doğa harikası bir şehirdir. Tarihi yerleri ve cennetten köşe doğal güzellikleriyle ünlü bir şehirdir. Peki Kastamonu’da hangi filmler çekildi? Kastamonu’da çekilmiş olan filmler neler? İşte haber detayları
Yürüyen merdivenin altında bebek cesedi bulundu! Anne gözaltında
üst geçidin yürüyen merdiveninin altında cesedi bulunan yeni doğmuş bebeğin annesi gözaltına alındı.
"Mecbur kalmadıkça 'o saatlerde' dışarı çıkmayın"
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü son zamanlarda artan sıcaklıklar ile ilgili alınması gereken önlemleri içeren bir açıklama yayımladı.
Dondurmanın 6 önemli faydası!
Dondurma, özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında serinlemek için en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor.
Jandarma Genel Komutanlığı 770 personel alımı yapacak: JGK muvazzaf subay ve astsubay alımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?
Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf subay ve astsubay ihtiyacının karşılanması maksadıyla Jandarmave Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Başkanlığına öğrenci temin edilecek.. Muvazzaf subay ve astsubay alımı için başvurular, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi JSGA Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) üzerinden yapılacak. Peki, JGK muvazzaf subay ve astsubay alımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?
Zencefilin faydaları nelerdir? neye iyi gelir?
Zencefil, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahip eski bir baharattır. Dünyanın en çok bilinen ve hemen hemen her kültürde kullanılan zencefilin en önemli faydaları arasında bulantı ve ağrıyı hafifletme, osteoartriti tedavi etme, kanseri önleme, artrit tedavisi, solunum yollarını iyileştirme ve şişkinliği azaltma becerisi sayılabilir. Zencefilin faydalarından bazılarını sizler için detaylıca inceledik. İşte zencefilin faydaları...
Hayata tutunamadı
Zonguldak'ta kaçak olarak işletilen maden ocağında meydana gelen göçükte ağır yaralanan 33 yaşındaki Uğur Bıyıklı hayatını kaybetti.