Arama
Arama Sonuçları
Sıcaklar arttı, baş belası geri döndü!..
Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte özellikle Karadeniz ve İç Anadolu’da vatandaşın kabusu haline gelen kene vakalarında rekor seviyede artış yaşandı.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
Okullar açıldı, hastalıklar başladı
Nezle, grip, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, bronşit ve zatürre… Hem sonbaharın gelmesi hem de okulların açılmasıyla artışa geçmesi beklenen hastalıklardan korunmanın yolu hijyene dikkat etmek ve bağışıklığı güçlendirmekten geçiyor.
Bebeklerde ve yetişkinlerde çölyak hastalığı nedir?
Günümüzde en sık karşılaşılan genetik rahatsızlıklardan biri olan çölyak hastalığı, belirtileri ve tanısı konusunda çeşitlilik gösteriyor. Glüten konusundaki hassasiyeti temsil eden çölyak hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Eris varyantı Türkiye’de var mı? güncel durum açıklandı
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de Kovid-19 vakalarında artış gözlenmediğini, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde görülen Omicron varyantının alt türevi olan Eris (EG.5.1) varyantının henüz tespit edilmediğini bildirdi.
Şüphesi hayatını kurtardı
77 yaşındaki kadın, idrarındaki kanı görünce hastanenin yolunu tuttu
“Aşıyla korunmak mümkün”
Hepatit hastalığının ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğuna değinen ve Hepatit B ve A virüsüne karşı aşı bulunduğunu belirten Liv Hospital Samsun Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Kliniği’nden Prof. Dr. Mustafa Sünbül, “Pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de 1998’den bu yana yenidoğan tüm bebekler ulusal aşılama programı çerçevesinde aşılanarak korunmaktadır. Hepatit B’ye karşı oluşan bağışıklık Hepatit D için de koruyucudur” dedi.
Marburg virüsü endişe yaratıyor
İshal, diş eti kanaması, karın ağrısı... Son olarak 16 kişinin ölümüne neden olan Marburg virüsü endişe yaratmaya devam ediyor.
Nelerde Karbonhidrat bulunur? Karbonhidrat nedir? Faydaları ve zararları nedir?
Karbonhidrat, doğada en çok bulunan organik bir maddedir. Karbonhidrat, vücuda enerji veren bir besin kaynağıdır. Karbonhidratlar, kanın pıhtılaşmasında, bağışıklık sisteminde ve üremede önemli bir rol oynar. Yağ ve protein ile birlikte beslenmemizin büyük bir bölümünü oluşturan 3 önemli maddeden birisidir. Sağlıklı karbonhidrat içeren besinler arasında baklagiller, kepekli ekmek, düşük yağlı süt ürünleri, tam tahıllar, meyveler ve sebzeler yer alır.
Kalp krizi riskini 4 kat artırıyor! Fark etmeden yaptığımız bu hataya dikkat
Günde ortalama 100 bin kez kasılarak neredeyse 8000 litre kanı dolaşıma pompalayan kalp, erkeklerde ağırlığı 340 gram iken kadınlarda yaklaşık 300-320 gram kadardır. Her yıl yüzlerce insanın ölümüne sebep olan kalp krizi günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden biri. Bu konuda yapılan araştırmalara göre yemek düzeniniz kalp krizi riskini dört kat artırıyor.
Kızamık belirtileri neler, nasıl bulaşır?
Kızamık, bir virüs olan measles virus tarafından neden olan bulaşıcı bir hastalıktır. Bulaşıcı bir hastalık olan kızamık öksürük, hapşırma veya enfekte bir kişiyle doğrudan temas sonucunda havada asılı kalan damlacıkların solunmasıyla bulaşır. Kızamık belirtileri genellikle ateş, öksürük, burun akıntısı, kızarıklık, gözlerde sulanma ve ışığa duyarlılık, halsizlik, boğaz ağrısı ve kırmızı döküntü oluyor
Katil kenelere dikkat!
Bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasıyla birlikte, yeşil alanlarda geçirdiğimiz zaman artıyor.
Çocuklarda artan el-ayak, ağız hastalığına dikkat!
Uzm. Dr. Osman Kocabıyık, hastalığın havuz sularının yutulması, oyuncaklar, havlu ve şezlonglar ortak kullanım alanlarında daha fazla yayılabileceğine dikkat çekti.
Kastamonu İl Sağlık Müdüründen kritik uyarılar!
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, yaklaşan kurban bayramı öncesinde hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklarla ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu. Kurbanlık hayvanların nakliyesinden alımına ve tüketimine kadar hijyenin önemine vurgu yapan Kutlu, kesimlerin de mutlaka veteriner hekimler gözetiminde yapılması gerektiğini kaydetti.
Bayram öncesi ‘hastalık’ uyarısı!..
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu, vatandaşları uyardı
Keneler en çok bu illerde tehlike saçıyor!
Havaların ısınmasıyla birlikte park ve bahçe gibi açık alanlarda vakit geçirme sıklığının artması, kene vakalarını da tetiklemeye başladı.
Kastamonu İl Sağlık Müdüründen kene uyarısı!
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yaygınlaşması beklenen kene tehlikesi noktasında uyarılarda bulundu.
Doktorlar dikkatli olmamız konusunda uyardı
Havaların ısınmasıyla beraber kene vakalarının artacağı özellikle 15 Mayıs tarihinden itibaren görüleceği ifade edilmişti.
Safra kesesinden 2 bin taş çıkarıldı
20 yıldır safra kesesinde taş olan ve korkusu nedeniyle ameliyat olmayan Perihan Altun, karın ağrısının artmasıyla gittiği hastanede, ikna edilip operasyona alındı. Safra kesesinden 2 bin taş çıkarılan Altun, sağlığına kavuştu.
Bahar ve yaz aylarının korkulan hastalığı
Doç. Dr. Nevin İnce, bahar ve yaz aylarının korkulan hastalığı Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) kenelerin kesinlikle çıplak el ile öldürülmemesi gerektiğini söyledi.
Ankara Çocuk Doktoru Önemi ve Görevleri
Ankara Çocuk doktoru, tıbbi terminolojide pediatrist olarak bilinen, çocukların doğumundan 18 yaşına kadar olan süreçte tüm sağlık sorunları ve hastalıklarıyla ilgili çalışan uzman bir hekimdir.
3 haftadan fazla öksürüğü olanlar dikkat!
Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla hastalık hakkında bilgi veren uzmanlar, halen dünya genelinde en çok ölüme yol açan hastalıklardan biri olan tüberkülozdan korunmanın en etkili yolunun erken teşhis ve başarılı tedavi olduğuna dikkati çekti.
Uzmanlardan karbonmonoksit uyarısı
Son günlerde can kayıplarıyla yeniden gündeme gelen kış aylarının sessiz katili olarak da ifade edilen karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uzmanlar uyarıyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Seda Tural Önür, “Kandaki oranı şiddetli olup belirtisi hafif olan hastalar olabileceği gibi kandaki oranı hafif olup şiddetli bir şikayetle de hastalar başvurulabilir. Ters rüzgarların olduğu lodos zamanlarında zehirlenmeleri çok daha fazla görebiliyoruz. Özellikle çocuklar ve hamileler çok daha dikkatli olmalı, erken doğumlar ve bebek kaybı karbonmonoksit zehirlenmesinde görebildiğimiz şeyler” dedi.
Doğadan gelen şifa kaynağı: "Dağ Salebi"
Asırlardır gelensek yöntemlerle elde edilen ve lezzetiyle damakta unutulmaz tat bırakan Kastamonu’nun meşhur dağ salebi, soğuk algınlık başta olmak üzere birçok hastalıklara iyi gelmesi sebebiyle son günlerde yoğun talep görüyor.
Influenza ile Kovid-19 arasındaki fark nedir?
Son günlerde Grip (influenza) adını Kovid-19'dan sonra sıklıkla duymaya başladık. Sıklıkla görülen ve bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olan ınfluenza A virüsü hakkında merak edilenleri ve Kovid-19'la arasındaki farkları Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu anlattı.
Valilik’ten ‘gaz kaçağı’ açıklaması
Devrekani ilçesinde meydana gelen gaz kaçağı dolayısıyla zehirlenme olayına ilişkin valilikten açıklama geldi. Valilikten yapılan bilgilendirmede 62’si yetişkin, 45’i de çocuk olmak üzere toplam 107 kişinin gazdan etkilendiği belirtildi. 106 kişinin hastaneden taburcu edildiği bir kişinin de tedavi amaçlı Ankara’ya sevk edildiği belirtildi.
Düğün salonunda ‘gaz’ paniği!
Devrekani ilçesinde tüplü ısıtma sisteminden sızan gaz sebebiyle düğün salonundaki nişan törenine katılan 107 kişiyi zehirlendi. Baygınlık geçirip baş dönmesi yaşayan ve hastanelere akın eden vatandaşların 106’sının tedavisi tamamlandı, 1 hasta ise Ankara’ya sevk edildi.