Arama
Arama Sonuçları
Haftaya Kastamonu’da ‘lezzet’ şöleni var
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Türk Mutfağı Haftası, tüm Türkiye’de olduğu gibi bu yıl Kastamonu’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Kutlu olsun…
İsrail’in saldırılarında çocukları, eşleri ve yakınlarını kaybetmenin derin hüznünü yaşayan Gazzeli annelerin Anneler Günü kutlu olsun…
Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günü etkinlikleri bilim şölenine dönüştü
Kastamonu kimliği her yönüyle korunmak zorunda…
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
Kastamonu, Pendik sırasını kaptı!
Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan İstanbul'un Pendik ilçesinde partilerin seçim çalışmaları devam ediyor.
Kara yakalanan leyleklerin imdadına koştular
Seydiler ilçesine göç eden ve kar yağışı sebebiyle aç kalabilecekleri düşünülen leyleklerin yuvasına itfaiye ekipleri tarafından yem bırakıldı.
Kafkaslardan Anadolu’ya uzanan hikayenin rölyefi ilgi odağı oldu
Düzce Belediyesi tarafından Uzunmustafa Mahallesi Sabiha Ulusoy Kütüphanesi bahçesinde inşa edilen Kafkas Anıtı düzenlenen törenle açıldı. Törene Kafkasya’dan çok sayıda konuk katılırken ortak söylem Anadolu topraklarının göçlerle yurt edinildiği ve geçmişte yaşanan acıların toplumsal hafızada kalıcı olması için daha çok sanat eseri icra edilmesi gerektiği oldu.
En fazla göç'ü İstanbul’dan aldı. 43 bin 974 kişi
Ordu’ya 2023 yılında 43 bin 974 kişi göç ederken, en fazla göç 18 bin 505 kişi ile İstanbul’dan geldi.
Madende büyük felaket!.. Toprak altında kaldılar
Erzincan'da altın madeni bulunan noktada felaket meydana geldi. Bölgede toprak kayması yaşanırken çekilen görüntüler dağın adeta yıkıldığını gözler önüne serdi.
1 yıl oldu, kimse uğramadı
İnebolu ilçesine bağlı Örtülü Köyünde 1 yıl önce çöken yolun onarımı için çalışma yapılması bekleniyor.
Kastamonu’da beklenen personel alımı bugün başladı!
Kastamonu Valiliği bünyesinde personel alımı bugün itibariyle başladı. Son Başvuru tarihi ise 5 – 6 Şubat 2024 olarak açıklandı.
Tahsin Babaş, neden aday gösterildi?
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, basın toplantısı düzenleyerek geride kalan 250 günlük görev süresini değerlendirerek; ilimizde devam eden ve planlanan yatırımların genel durumuyla alakalı bilgi verdi.
Kastamonu'da o yol tehlike saçıyor... Acil bakım çağrısı!
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde faaliyet gösteren veteriner kliniğinin sahibi Veteriner Hekim Muhammed Coduroğlu, ilçedeki önemli bir soruna dikkat çekti.
İşte Kastamonu’daki ‘resmi’ Suriyeli sayısı
Göç idaresi, Karadeniz Bölgesi’ndeki yabancı sayılarını açıkladı
KEAH'ta değişim
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, hastane çevresinde gerçekleştirilen çeşitli düzenleme ve tadilat çalışmalarını sürdürüyor. 30 Aralık 2023 tarihinde başlatılan iyileştirme çalışmalarıyla hastaların ve yakınlarının daha konforlu bir ortamda hizmet alabilmeleri hedeflendi.
Baltacı; TBMM’de konuştu: ‘’Kastamonu’da Kiralar yüzde 700 arttı’’
CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, TBMM Genel Kurulu’nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmelerinde söz aldı... Konut ve kira fiyatlarına dikkat çeken Baltacı, Kastamonu’dan da örnek vererek; 2 bin lira olan kiranın 10 bin liraya çıktığını ve çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.
89 yaşındaki İzbeli: “Erkeksiz ben, bensiz erkek olmaz”
Kastamonu Cumhuriyet Meydanında konuşan Sabiha İzbeli, Kadın ve erkek diye bir ayrım yoktur. Hepimiz biriz. Erkeksiz ben, bensiz erkek olmaz düşüncesindeyim.” dedi.
Fırtınayla ilgili Valilikten 'son durum raporu'
Kastamonu Valiliği, 25-26 Kasım'da yaşanan fırtına nedeniyle olumsuz etkilenen bölgelerdeki çalışmaları açıkladı. Yapılan açıklamada zararların tespit edildiği ve devletin tüm vatandaşların yanında olduğu vurgulandı.
Kastamonu’nun o ilçesi ‘gelişmişlik’te 74 sıra birden yükseldi
İhsangazi ilçesi Türkiye’de 698’den, 624’üncü sıraya, Kastamonu il düzeyinde ise 15. sıradan 13’üncü sıraya yükseldi.
Müslüm Gürses Kastamonulu oldu!
Hayranlarının "Müslüm Baba" adını taktığı, arabesk müziğin efsane isimlerinden Müslüm Gürses Kastamonulu oldu.
Bu ne rahatlık! Önce bir araya topladı, sonra afiyetle yedi
İnebolu ilçesinde şehir merkezine kadar inen ayı, bahçede girdiği arılıktaki kovanları etrafına toplayıp yattığı yerden balları keyifle yedi.
Kastamonu'nun her köşesinde ayrı bir lezzet
Kastamonu, zengin mutfağı ile gastronomi alanında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor
"Uyarıyoruz! Türkiye'yi etnik cehenneme çevirmeyin"
Zafer Partisi Sözcüsü Uğur Batur, Türkiye gündemine ilişkin Zafer Partisi’nin görüşlerini aktardı. Batur açıklamasında Filistin ve İsrail arasındaki gerilimi vurgulayarak;" Benzer olaylar bizim topraklarımızda da olmakta ve gelen sığınmacı ve kaçaklardan dolayı hızla ülkemizin demografik yapısı değiştirilmek istenmektedir.Buradan tekrar uyarıyoruz.Çok ama çok hızlı bir şekilde ülkemizde bulunan sığınmacı, Afgan ve kaçaklar güvenli yollarla ülkelerine gönderilmelidir. Uyarıyoruz; ülkeyi etnik bir cehenneme çevirmeyin" dedi.
Veteriner Hekimden Kastamonu'nun o köyüne destek çağrısı
İnebolu Sıla Veteriner Kliniği sahibi Muhammed Coduroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, önemli bir konuya dikkat çekti. Coduroğlu, Küre ilçesi Çaybükü köyüne veteriner hekim olarak hizmet götürdüklerini, ancak köyün yollarının çok sıkıntılı olduğunu vurguladı. Veteriner Hekim Muhammed Coduroğlu paylaşımında; "Saygıdeğer İnebolu ve Küre Kaymakamlarımızın birlikte bu köye hizmet götürmesini bekliyoruz. Bu köy sizlerden acil hizmet bekliyor" ifadelerine yer verdi.