Arama
Arama Sonuçları
Deniz yoksa, Karaçomak var!
Kastamonu’da artan hava sıcaklıklarının ardından, vatandaşlar serinlemenin yollarını arıyor. Sıcaktan bunalan çocuklar ise, çareyi Karaçomak dersinde buldu.
Vatandaşın 'köprü' endişesi!
Vatandaşlar, Kastamonu eski Sanayi Sitesi mevkiinde bulunan Karaçomak'tan geçiş imkanı sağlayan köprü için endişeli. Köprüden düşme ihtimalinin önlenmesi adına tel örgü çekilmesi talep ediliyor.
Fırtınadan ağaçlar da nasibini aldı
Kastamonu’da yaşanan şiddetli fırtına geriye bir tahribat bıraktı. Ağaç dalları koptu, çatılar uçtu. Yaşanan fırtına öncesinden sarı kod ile haber verilmişti fakat fırtına tahmin edilenden çok daha şiddetli yaşandı. İşte geriye kalan görüntüler…
Tarlaya düşen otomobildeki 3 İranlı yaralandı
Tokat'ın Reşadiye ilçesinde tarlaya düşen otomobildeki 3 İranlı yaralandı.
Kastamonu’nun parası çöpe gitti!
Daha 1,5 yıl önce 28 milyon liraya yapılan dere kenarındaki duvarları kırdılar
Erbilgin; ‘Projenin kökü Faruk Nuhoğlu’dur’
CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin, açıklamasında Atık Su Arıtma tesisi ile ilgili konuştu. AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş ile Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu arasında bir ‘proje benim’ yarışı olduğunu dile getiren Erbilgin; “Eğer Tahsin Babaş ve Galip Vidinlioğlu arasında bir yarış varsa projenin kökü Faruk Nuhoğlu’dur” dedi.
Vidinlioğlu'ndan Tahsin Babaş'a gönderme!
MHP'nin teşkilat toplantısında konuşan Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, konuşmasında AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş'a gönderme yaparak; 'Ben senin bıraktığın izleri biliyorum. Maddi izlerini Olukbaşından girerken görüyoruz. Manevi izlerine gelince ona benim bir şey dememe gerek yok. Öyle değil 5 sene, 25 sene de geçse hatırlanacak kadar iz bıraktığın hepimizin hafızalarında" dedi.
Kastamonu'da heyelan sebebiyle iki ilçenin bağlantısı kesildi
Kastamonu’da Cide-Doğanyurt-İnebolu kara yolunun bağlantısını sağlayan güzergahta yoğun yağış sebebiyle heyelan meydana geldi.  
Kastamonu’yu Türkiye’ye örnek yaptı ve hala unutmadı!
1997-2003 yıllarında Kastamonu Valiliği yapan Enis Yeter; Dünya Gazetesi’ne röportaj verdi. Aradan geçen 20 yılı aşkın bir süreye rağmen; valiliği döneminde ilimizde gerçekleştirdiği projelilerle hala adından söz ettiren Vali Enis Yeter’in Kastamonu’da gerçekleştirdiği projeler ve vizyon; ilimizden örnek alınarak bir çok ilde de uygulanmaya başlamıştı.
Nasrullah'ta ‘milli sporumuz’
Tarihi Nasrullah Meydanı’nda yağışlar sonrasında oluşan su basma sorunu için yapılan çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar sürerken güneşli havada Kastamonu halkı, toplum arasında ‘milli sporumuz’ olarak adlandırılan iş makinesi izleme zevkine de vardı.
Dere ıslah çalışması başladı
Bozkurt Belediyesi, 3. Bölge TOKİ Konutları yolu güzergahında bulunan derenin ıslah çalışmalarına başlandığını açıkladı.
Karaçomak Deresi'ne pislik mi karışıyor?
Kastamonu il merkezinde vatandaşların ve okula giden öğrencilerin kullandığı çay kenarındaki yaya yolu tehlike saçmaya devam ediyor. Öte yandan söz konusu alanda, kanalizasyon borusundan dereye akan pislik de vatandaşların tepkisini çekti. Söz konusu alanda bir an önce tedbir alınması isteniyor.
Çay boyunda korkuluğa girdi...
Kastamonu'da cadde üzerinde bir araç virajı alamayarak, çay boyundaki korkuluğa girdi.
Kale ve hamamda yok olma tehlikesi...
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Roma döneminden kaldığı düşünülen Kızlar Kalesi ve Kızlar Hamamı, defineciler tarafından talan edildi. Yok olmanın eşiğine gelen kale ve hamamın koruma altına alınması isteniyor.
30 Ağustos’ta ne oldu? 30 Ağustos’un önemi nedir? işte yaşananlar
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçti. Peki, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlam ve önemi nedir? İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlam ve önemine ilişkin ayrıntılı bilgiler...
Başkan Vidinlioğlu'ndan 3 müjde ard arda geldi
Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, bu gün katıldığı bir açılışta konuşma yaparken 3 ayrı müjde verdi.
Erdoğan: Ekonomiyi toparlayacağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sorumluluğumuzun ilk kısmının elbette iktisadi kısımları vardır. Ama büyük kısmı siyasi saikle hayata geçirilen oyunların ürünüydü" dedi.
Memleketinizin adı nereden geliyor? Kastamonu'yu duyunca çok şaşıracaksınız... İşte tüm illerin açıklaması
Memleketinizin adı nereden geliyor? Her şehrin isminin birbirinden farklı hikayesi var. İşte şehirlerin isimlerinin hikayeleri...
Karadeniz'in güzelliklerini Aydın’da yaşıyorlar: ‘Ilgaz’ı aratmıyor’
Aydın'ın rakımı en yüksek yerleri arasında yer alan Kuyucak ilçesine bağlı 1200 rakımlı Belenova Yaylası, sosyal tesisleri, havası ve muhteşem manzarası ile dört mevsim ziyaretçi akınına uğruyor.
Depremden sonra vadide doğal göl oluştu
Asrın felaketi, yeryüzü şekli ve doğal alanları da etkiledi. Gaziantep'in İslahiye İlçesinde meydana gelen heyelan, vadide doğal gölet oluşturdu. Köylerin su altında kalma tehlikesi nedeniyle 15 metre derinliğindeki gölden su tahliyesi yapıldı.
Çatalzeytin'de, tersip benti için temel atılıyor
Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir, Çatalzeytin ilçesinde Akçay ve Karaçay deresi üzerinde 1 hafta öncesinde temel kazısına başlanılan Tersip Bentlerinin bugün itibariyle temel atımına başlanıldığını duyurdu.
Cide'de detaylı inceleme
Cide'de 09.07.2023 tarihinde meydana gelen selden etkilenen mahalle ve köylerde bulunan derelerde detaylı incelemeler yapıldı.
Karaçomak dere ıslah çalışmaları devam ediyor
Budamış Mahalle Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, Karaçomak deresi ıslah çalışmaları ile yol çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydetti.
Karaçomak Plajı minik misafirlerini ağırlıyor
Kastamonu'da etkili olan yüksek sıcaklıklar dolayısıyla çocuklar serinlemek için çareyi Karaçomak'ta buldu.
Yol ulaşıma kapandı
Zonguldak'ta etkili olan yağış sabaha karşı etkisini arttırdı. Pek çok yerde su baskınları ve dere taşkınları yaşandı. ılıksu deresinin taşması sonucu Zonguldak İstanbul yolu ulaşıma kapandı.
Vidinlioğlu: ’Kastamonu’nun 27 yıllık rüyasını gerçekleştirdik’
Kastamonu Belediye Başkanı R.Galip Vidinlioğlu, Posta Gazetesi’nden Banu Şen’e konuştu. Türk Dünyası Günleri dolayısıyla ilimize gelen Şen, Belediye Başkanı Vidinlioğlu’yla kısa bir söyleşi yaparak köşesine taşıdı. Diğer taraftan da Kastamonu için ‘Tarihin hiçbir döneminde işgale uğramamış büyülü şehir’ yorumunu yaptı.