Arama
Arama Sonuçları
İl Sağlık Müdürü Kutlu'dan 'Alzheimer' uyarısı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada önemli uyarılarda bulundu. İl Müdürü Kutlu açıklamasında; "Sağlanan imkanlardan faydalanmak, risk faktörleri ile zamanında ve etkili mücadele ederek Alzheimer hastalığından korunmak ellerimizde" dedi.
“Alzheimer her beş yılda iki kat artıyor”
Alzheimer hastalığının unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkilendiğini belirten Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekti.
Tırnaklarda değişimlere dikkat! Hastalıkların belirtisi
Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor. Bu belirtiler hastalıktan hastalığa farklılık gösteriyor. Önemli hastalıklarda belirtilerin erken fark edilmesi ise büyük önem taşıyor. Erken teşhis, demansın ilerlemesini geciktirmek için en iyi çözüm olarak görülüyor. Demans gibi hastalıkların ilk belirtisinin tırnakta görülen değişimler olduğu belirtiliyor.
Dikkat! Tehlikeli hastalığın ilk belirtisi
Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor.
Evinden kilometrelerce uzakta bulundu
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı Daday ilçe Komutalığınca gerçekleştirilen devriyeler esnasında Şubaşı Köyü istikametine doğru tek başına yürüyen bir şahıs devriye personeli tarafından fark edildi Alzheimer hastası olduğu ortaya çıktı.
Beynin sinsi düşmanı: Demans
İnsan ömrü uzadı, demans arttı. İleri yaş hastalığı olarak bilinen demans, tahminlere göre 2050’de yaklaşık 140 milyon kişide görülecek.
Sağlıklı beslenmenin faydaları nelerdir?
Sağlıklı bir diyet tipik olarak, yağsız proteinler, tam tahıllar, sağlıklı yağlar ve birçok renkteki meyve ve sebzeler dahil olmak üzere tüm ana gıda gruplarından besin açısından yoğun gıdaları içerir.