Arama
Arama Sonuçları
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
Dermaclinic Lazer Epilasyonla Kalıcı Çözümler Sunuyor
Bursa'da lazer epilasyon, modern cilt bakım teknolojisinin getirdiği yeniliklerle, kalıcı tüy alma yöntemleri arasında önemli bir konumda bulunmaktadır.
Kastamonu NARKO ödüllü yarışma düzenliyor
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde farkındalık oluşturmak amacıyla üniversite öğrencilerine yönelik yarışma düzenleniyor.
Kastamonu, Bolu Düzce ve birçok ilde yetişiyor... Protein deposu
Sonbaharın gelmesiyle birlikte, Karadeniz bölgesinin en lezzetli hazinelerinden biri olan Kanlıca mantarı tekrar sofralara dönüyor. Bu doğal hazine, Bolu başta olmak üzere Batı Karadeniz'deki ormanlarda yetişiyor ve binlerce kişi tarafından toplanıp tüketiliyor. İşte Kanlıca mantarı hakkında bilmeniz gerekenler:
Hayati önemdeki ilaçlara erişim alarmı: Şikayetler yüzde 113 arttı!
İlaç üretici firmalara yönelik şikayetler, platformda geçen yıla oranla yüzde 113 arttı.
Çiğdemin şifa dolu sırları ortaya çıktı
İçeriğinde 23 farklı bileşen olduğu tespit edilen çiğdem çiçeğinin cilt enfeksiyonlarının, deri lezyonlarının ve enflamatuar bozuklukların tedavisinde etkili olabileceği tespit edildi.
Omega-3 hangi besinlerde bulunuyor? Omega-3 ihtiyacı nasıl karşılanır?
Omega-3 yağ asitleri, insan sağlığı için önemli olan bir tür çoklu doymamış yağ asididir. Vücudumuz omega-3 yağ asitlerini üretemez, bu nedenle besinlerden almalıyız. Omega-3 hangi besinlerde bulunur? Omega-3 takviyesi almak şart mıdır? Omega-3 hangi balıklarda vardır? İşte ayrıntılar
Sahte ürünler okul alışverişinde tehlike saçıyor!
Kokulu silgiler, rengârenk kalemler ve birbirinden ilginç kırtasiye ürünleri… Okul stresini eğlenceye dönüştüren kırtasiye ürünlerinin sahteleri, çocukların sağlığını bozabilecek tehlikeler içeriyor. Peki kırtasiye ürünü alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Veliler satın aldıkları ürünün güvenli olup olmadığını hangi yollarla tespit edebiliyor? Sahte ürünler çocuklarda hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? İşte detaylar
Yeşil eriğin faydaları neler? Yeşil eriğin zararları nedir?
Her duyduğumuzda ağzımızı sulandıran yeşil erik, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber manavlarda yerini aldı. Severek tükettiğimiz reyonların gözde meyvesi olan yeşil eriğin faydaları da oldukça fazla. İşte, yeşil eriğin faydaları
Bebeklerde ve yetişkinlerde çölyak hastalığı nedir?
Günümüzde en sık karşılaşılan genetik rahatsızlıklardan biri olan çölyak hastalığı, belirtileri ve tanısı konusunda çeşitlilik gösteriyor. Glüten konusundaki hassasiyeti temsil eden çölyak hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Dudaktan sürekli neden uçuk çıkar? Uçuk stresten mi çıkar?
İnsanların sürekli olarak yaşadığı oldukça rahatsız edici olabilen uçuk, viral bir enfeksiyondur. Vatandaşlar tekrarlayan uçuk nasıl geçer, neden çıkar ve uçuk bulaşıcı mı gibi soruların cevaplarına yanıt arıyor. İşte dudaktaki uçukla ilgili tüm merak edilenler haberimizde
Game of Thrones dizisinin ünlü oyuncusu hayatını kaybetti
'Game Of Thrones', 'Shameless' ve 'EastEndes' gibi dizilerle tanınan Darren Kent, 36 yaşında hayata veda etti
Tırnaklarda değişimlere dikkat! Hastalıkların belirtisi
Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor. Bu belirtiler hastalıktan hastalığa farklılık gösteriyor. Önemli hastalıklarda belirtilerin erken fark edilmesi ise büyük önem taşıyor. Erken teşhis, demansın ilerlemesini geciktirmek için en iyi çözüm olarak görülüyor. Demans gibi hastalıkların ilk belirtisinin tırnakta görülen değişimler olduğu belirtiliyor.
Balık pulu hastalığı nedir, neden olur, Tedavisi var mı?
Balık pulu hastalığı (İktiyozis vulgaris), cildin sağlıklı yapısını etkileyen genetik bir durumdur. Bu hastalık, cildin kalınlaşması ve pulların oluşmasıyla kendini gösterir. Tedavi seçenekleri semptomların yönetimine odaklanırken, hastalıkla yaşamayı daha rahat hale getirebilir.
Muz neye iyi gelir? Muzun faydaları neler?
İçerisinde yer alan potasyum nedeniyle güçlü bir enerji kaynağı olan muz sindirim sistemine dost bir meyvedir. Muzda bulunan lif sindirim sistemi sorunlarına iyi gelir. Peki, muzun faydaları neler? Muz neye iyi gelir?
Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer? Ne iyi gelir?
Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinekler, küçük ve kısa ömürlü canlı türleri olmalarına rağmen küçük ya da büyük birçok sıkıntıya yol açabilir. Peki sivrisinek ısırığı kaşıntısı nedir, nasıl geçer?
Kene nasıl çıkartılır? İşte kene ısırınca yapılması gerekenler
Kene ısırması sonucunda meydana gelen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakaları yeniden gündemde. Sağlık Bakanı Koca, kene yapışmasına bağlı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarında artış olduğunu, temmuz sonuna kadar artması muhtemel kene yapışmasına karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Peki, kene nasıl çıkartılmalı? Kene ısırması durumunda yapılması gerekenler neler?
DSÖ tarafından, kanserojen madde ilan edilecek: Aspartam nedir?
Dünyanın en yaygın yapay tatlandırıcılarından biri olan aspartam, bu ay Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından "olası kanserojen" olarak ilan edilecek ve gıda endüstrisi ile sağlık kuruluşlarını birbirleri ile karşı karşıya getirecek. Peki, Coca Cola'nın diyet içeceklerinden çikolata ve sakızlara birçok gıda ürününde bulunan aspartam nedir? Aspartam neden zararlıdır?
Başucunda telefonla uyumanın tehlikesi! işte zararları
Hayatımızdaki yeri her geçen gün çoğalan telefonlarımızdan ayrılmak istemeyip yatağımıza kadar getiriyoruz. Uykuya dalmamızda bile eşlik eden telefonlarımız aslında bilmediğimiz zararları da beraberinde getiriyor. Peki, telefonla yatmak zararlı mı?
Sivilce baş ağrısı yapar mı? çözüm yolu var mı?
Sivilce baş ağrısı yapar mı, sivilce ve daha çok ergenlik döneminde görünse de aslında her yaştan insanın başına gelebilecek bir cilt sorunu. Sadece görsel olarak kötü görünmekle kalmayan sivilceler aynı zamanda başka sorunların da nedeni olabiliyor. Sivilce baş ağrısı yapar mı, hangi sivilceler baş ağrısına neden olur gibi soruların yanıtlarını sizler için araştırdık. İşte baş ağrısı yapan sivilceler ve çözüm yolları.
Kastamonu’yu ve birçok ili doğrudan etkiliyor
Havaların ısınmasıyla birlikte artan kene ısırığı vakalarına ilişkin dünyadan korkunç bir uyarı geldi. Ülkemizde en çok Çorum, Sivas, Tokat, Çankırı, Kastamonu ve İstanbul'da rastlanan kenelere yönelik vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Belirtilene göre, kene ısırıkları insan vücudunda "kırmızı et alerjisi" veya "kene ısırığı et alerjisi" olarak bilinen bir sendroma neden oluyor. Kene ısırığına maruz kaldıktan sonra et tüketmek alerjiyi tetikleyebiliyor.
“Aşıyla korunmak mümkün”
Hepatit hastalığının ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğuna değinen ve Hepatit B ve A virüsüne karşı aşı bulunduğunu belirten Liv Hospital Samsun Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Kliniği’nden Prof. Dr. Mustafa Sünbül, “Pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de 1998’den bu yana yenidoğan tüm bebekler ulusal aşılama programı çerçevesinde aşılanarak korunmaktadır. Hepatit B’ye karşı oluşan bağışıklık Hepatit D için de koruyucudur” dedi.
Hipertermi nedir? ısı hastalığı nedir? belirtileri neler?
Son günlerde aşırı sıcaklar ile gündeme gelen Hipertermi, veya ısı hastalığı, anormal derecede yüksek bir vücut sıcaklığıdır. Genellikle sıcak, nemli havalarda çok fazla fiziksel aktivite yapmanın sonucunda meydana gelmektedir. Acil Servis Uzmanı, Prof. Dr. Ali Osman Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu.
Uzmanlar yaz alerjisi için uyardı
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte yaz alerjisi yaşayan insanların sayısında da artış gözlemlenmeye başlandı.
Atopik Dermatit
Atopik dermatit kronik ve tekrarlayan bir cilt rahatsızlığıdır.
Havuz'a girecekler dikkat! O durum hastalıklara yol açıyor!
Yaz gelip havalar ısınınca pek çok insanın serinlemek için yüzme havuzlarını tercih ettiğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Kliniği'nden Uzm. Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım,“Havuz temiz tutulmadığı takdirde birçok sağlık problemine yol açabilir.'' dedi.
O ülkede yeni virüs alarmı: "Halk sağlığına yönelik mevcut en büyük tehdit..." DSÖ hastalığın ölüm oranını açıkladı!
Dünya yeni ölümcül bir virüsün kıskancında... Avrupa'da yeni Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarının bildirildiğine yönelik ihbarlar geliyor. İngiltere'nin 'halk sağlığına yönelik mevcut en büyük tehdit' alarm koduyla uyardığı virüsün ölüm oranını DSÖ açıkladı. İşte haberin tüm detayları!
Dikkat! Tehlikeli hastalığın ilk belirtisi
Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor.