Arama
Arama Sonuçları
Okul alışverişinde dikkat!..
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşları kırtasiye ürünleri alırken "CE" belgesine dikkat etmeleri yönünde uyardı.
TESK’ten esnaf için kredi çağrısı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, üretimde devamlılık için finansmana ulaşımın kolaylaştırılması gerektiğine dikkati çekti. Kredi kartı taksit sınırlamasının esnafı olumsuz etkilediğini belirtti. Palandöken esnaf için çağrıda bulundu.
TESK: 'Araç muayene ve sigorta ücreti düşürülsün'
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, araç muayene ve sigorta ücretlerinin düşürülmesini talep etti.
TESK: 'Esnafa ticari akaryakıt verilsin'
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa ticari akaryakıt verilmesi önerisinde bulundu.
Esnafın gözü Meclis'te...
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın, prim gün sayısının SSK'lılarla eşitlenerek 7 bin 200 güne inmesi talebinin olumlu karşılandığını belirtti.
‘Çıraklarımız çocuk işçi değildir’
TESK BAŞKANI’NDAN ‘ÇOCUK İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELE’ AÇIKLAMASI...
Sigara satışları durdu! Neler oluyor?
Türkiye genelinde sigara firmaları; marketlere sigara satışını durdurdu.
“Devlet destekleri artırılmalı”
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, halk otobüslerine yönelik açıklamalarda bulundu. Halk otobüslerine verilen desteğin otobüsçü esnafların maliyetlerini karşılamadığını dile getirerek; “Ücretsiz ve indirimli taşımacılık yaparak kamu hizmeti gören özel halk otobüslerine verilen devlet destekleri kesinlikle artırılmalı” dedi.
TESK'ten trafik uyarısı
Okulların kapanmasıyla tatil yolculuklarının başlaması üzerine açıklamalarda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Tatile gitmek için okullarının kapanmasını bekleyen ebeveynler seyahatlerinde trafik kurallarına uymalı kazalara en çok sebebiyet veren kör noktalara dikkat etmeli. Sevdiklerimizle geçireceğimiz güzel tatiller için onları korumaya trafikte başlamalıyız” dedi.
TESK’ten YKS uyarısı
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken; “Lise öğrencilerinin hayallerindeki meslek hedeflerine ulaşması için bu hafta sonu girecekleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda başarılı olmasını diliyor, vatandaşlarımıza sınav esnasında okul çevrelerinde ses yapmaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum” dedi.
‘Esnaf için de kira düzenlemesi şart’
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kiracılar için büyük sorun olan astronomik kira artışlarına çözüm için konutlarda yapılan yüzde 25’lik sınırlamanın işyerlerine de getirilmesi gerekiyor. Konuttaki kiracılar için sevindirici ve rahatlatıcı olan bu düzenleme esnafımız için de yapılmalı” dedi.
Palandöken: “Yeni vergi düzenlemesi esnafımızı rahatlattı”
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 14 Ekim 2021 tarihli kanunla 840 bin esnafın basit usulde vergiye tabi olmasının esnafa büyük bir destek olduğunu belirterek, “Bu düzenleme ile unutulmaya yüz tutan meslekler başta olmak üzere binlerce esnafımızın işyerinin kapatılmasının önüne geçilmiş oldu” dedi.
‘Yuva kuracak çiftlere taksit sayısında kolaylık sağlanmalı’
TESK Başkanı Bendevi Palandöken'nden taksit açıklaması...
'Her şey dahil' sistemi; esnafa zarar veriyor
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Turizm, ülkemize döviz girdisinin artması, kalkınmayı destekleyen en önemli noktalardan biri” dedi.
'Esnafın biriken borçları yapılandırılmalı'
Sosyal güvenlik düzenlemeleri gündemdeyken esnafın da BAĞ-KUR konusunda yaşadığı sıkıntıların unutulmaması gerektiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Son dönemde maliyetlerin artması kazancın düşmesine neden olduğu için esnafımız borçlarını ödemekte zorlandı ve yapılandırmalar bozuldu'' dedi.
'Esnafın biriken borçları yapılandırılmalı'
Sosyal güvenlik düzenlemeleri gündemdeyken esnafın da BAĞ-KUR konusunda yaşadığı sıkıntıların unutulmaması gerektiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Son dönemde maliyetlerin artması kazancın düşmesine neden olduğu için esnafımız borçlarını ödemekte zorlandı ve yapılandırmalar bozuldu'' dedi.
'Baba mesleğine ilgi azalıyor'
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ticaretin ve ekonominin temeli esnaf ve sanatkardır. Ancak günümüzde esnaf ve sanatkar olmayı seçen, baba mesleğini icra etme eğiliminde olan genç sayısı azalıyor. Daha önce 50, 60 yıl, 100 yıl, devam eden köklü ticaret anlayışı bitiyor” dedi.
TESK: Akaryakıt fiyatları, ekonominin önünde el freni
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, benzin ve motorin fiyatlarında yeniden düşüş yaşanana kadar akaryakıttan özel tüketim vergisi alınmamasını önererek, “Akaryakıt fiyatları artık ekonominin önünde el freni görevi görmeye başladı” dedi.
Artık o ürünleri satamayacaklar
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası'nın 27. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada zincir marketlere sigara ve ekmek satış yasağı getirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
“Gönül gözüyle görenler ile empati yapalım”
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Görme engelli bireyler ile empati kurmak için her yıl yalnızca 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası beklenmemeli. Bu önemli haftada tüm görme engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir gelecek diliyorum” ifadelerini kullandı.
“Gıda ürünlerinin tamamında KDV oranı yüzde 1’e indirilmeli”
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Fiyatlar arttıkça esnafın hem karı hem de satışı azalıyor. Özellikle temel gıda ürünlerinde fiyatların kısmen düşmesi için katma değer vergisinin oranı yüzde 1’e indirilmeli” ifadelerini kullandı.
‘Orantısız zam vergi kaybını artırır’
Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, sigara ve alkol grubundan alınan özel tüketim vergisindeki (ÖTV) yüzde 47.4 oranındaki artışın hem vergi kaybına neden olacağını hem de sahte alkol yapımı ile birlikte ölümlerin artacağı belirtildi.
‘Alışverişlerde önceliğimiz yerli üretimden yana olmalı’
Gıdada, tekstilde ya da teknolojide her alandaki alışverişlerde önceliğin yerli üretimden yana olması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her yılın 12-18 Aralık haftasını kapsayan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, “Ekonomik kalkınma için alışverişlerimizde ister gıda olsun ister tekstil, ister kalem olsun ister telefon, her zaman yerli üretimden yana olmalıyız. Özellikle döviz kurlarındaki yükseliş de göz önünde bulundurularak, paramız yurtdışına çıkmasın ve kendi ülkemiz kazansın diye yerli malı kullanmanın, yatırım yapmanın ve elimizdekilerin değerini bilerek tutumlu olmanın tam zamanı” dedi.
TESK'ten zorunlu araç sigortası fiyatlarına tepki
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu araç sigortası fiyatlarının şirkete ve döviz kuruna göre sürekli değiştiğini belirterek fiyatların sabitlenmesi ve yeni yılda zam yapılmaması gerektiğini belirtti.
Şeker sıkıntısına ‘bakkal’ formülü
Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanı, aynı zamanda Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şekerin bakkallar aracılığıyla dağıtılmasını talep etti. TESK Genel Başkanı Palandöken, şekerin bakkallar aracılığıyla dağıtılmasını talep etti
‘Zannetmeyin ki oradan ayrıldık’
BATI KARADENİZ’DEKİ SEL FELAKETİNE DİKKAT ÇEKEN BAKAN SOYLU: ‘Zannetmeyin ki oradan ayrıldık’
TESK’ten vatandaşı ve esnafı rahatlatacak öneri
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Elektrik ve doğalgaz, kış aylarına girdiğimiz ve pandeminin halen sürdüğü bu dönemde her zamankinden daha çok tüketiliyor
'Geçici panayırlar, esnafa darbe vuruyor'
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın pandeminin ekonomik koşullarını silmeye çalışmasına karşın panayırların esnafa darbe vurduğunu belirterek, “Günlerce ve ticari işletme gibi satış yapan panayırların denetimleri artırılmalı” ifadesini kullandı
“Esnafımız 2022 yılının gelirlerinden vergi ödemeyecek”
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın pandeminin ekonomik koşullarını silmeye çalışmasına karşın panayırların esnafa darbe vurduğunu belirterek, “Günlerce ve ticari işletme gibi satış yapan panayırların denetimleri artırılmalı” ifadesini kullandı