Arama
Arama Sonuçları
Zulüm kavşağında feci kaza!
Sürekli kazaların yaşandığı Olukbaşı Mevkii’nde bulunan kavşakta, motosiklet kazası meydana geldi.
Sıcaklar arttı, baş belası geri döndü!..
Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte özellikle Karadeniz ve İç Anadolu’da vatandaşın kabusu haline gelen kene vakalarında rekor seviyede artış yaşandı.
Derdiyok; "4 ayda Kastamonu'da yoğun tempo yaşadık"
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Çağdaş Derdiyok, 4 aylık değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Kastamonu'da sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve hastaların daha etkin bir şekilde tedavi edilmesi için yapılan çalışmalara vurgu yapan İl Müdürü Derdiyok, hastaların il dışına sevklerinin azaltılması noktasında da gayret içerisinde olduklarını kaydetti. 
Bisiklet Yolu’nda sona gelindi!
Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde inşaatı süren 500 metre uzunluğundaki yürüyüş ve bisiklet yolunun büyük bölümü tamamlandı.
Kastamonu'nun bisiklet yoluna, büyük ayıp!
Kastamonu’nun bisiklet yolu, şimdilerde gelişigüzel yazılan duvar yazılarıyla çevrilmiş durumda. Yolda bisiklet haricinde her türden motosiklet ve otomobil geçse de, bölge ilgi bekliyor.
Yıllar sonra Kastamonu'da yeniden!
Kastamonu'da yıllardır Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl farklı bir mekanda gerçekleşecek. Kastamonu halkının uzun zamandır talep ettiği değişiklik nihayet gerçekleşiyor. Yıllar sonra, 23 Nisan coşkusunu Gazi Stadyumu'nda yaşayacaklar.
Kastamonu OBM personel alıyor!
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesinde aralarında Kastamonu'nun da bulunduğu 35 farklı şehirde olmak üzere devlet işçi alımı başvuruları açıklandı. Kastamonu’da 4 personel alınacak.
Kastamonu'da felaket sonrası ilk açıklama!
Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı; “Fırtına nedeniyle ilk belirlemelere göre bazı binaların çatılarında hasar oluştuğu ve bazı cadde ile sokaklarımızda ağaç devrilmeleri olduğu tespit edildi.”
Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün trafiğe kapatıldı
Kastamonu'nun Abana ilçesinde heyelan önleme çalışmaları kapsamında yapılacak olan çalışmalar nedeniyle Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün süreyle araç trafiğine kapatıldı.
Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günü etkinlikleri bilim şölenine dönüştü
Kastamonu kimliği her yönüyle korunmak zorunda…
Tosya'da yeşil alanların sayısı artırılacak
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, ilçede yeşil alanların sayısını artıracaklarını belirtti.
Kastamonu’da Perşembe ve Cumartesiye dikkat!
Yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara’nın batısı ve Ege’nin kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kastamonu’da ise Perşembe ve Cumartesiye dikkat. Yağış bekleniyor.
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Kayıp olarak aranan gençten acı haber!
Komşu ilde kayıp olarak aranan Sefa Taşkıran'dan acı haber geldi.
Sahile vurdu... Bu kez tam 3 tane!
Sinop sahiline 3 adet ölü yunus balığı vurdu. Geçtiğimiz ay yine bir ölü yunus balığı Sinop sahiline vurmuştu... Konuyla ilgili inceleme başlatıldı
Kastamonu'daki o tepe merak uyandırıyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bin 540 rakımda bulunan ve etrafı surlarla çevrili, mezar ve oda kalıntıları olan Dikmen Tepesi merak uyandırdı. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Hikmet Haberal, arkeologlara çağrıda bulunarak tepenin incelenmesini ve koruma altına alınmasını istedi.
Batı Karadeniz’i Keşfet! Turizm Geliştirme Programı başlıyor...
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerine yönelik 2024 yılı Batı Karadeniz’i Keşfet Alternatif Destek Programı ilan etti. Program kapsamında bölgeye gerçekleştirilecek turlara 3 milyon lira destek sağlanacak.
Kastamonu OBM'de bayramlaşma kuyruğu!
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'nde bayramlaşma töreni yapıldı. Tüm personelin katıldığı törende uzun kuyruklar oluştu.
Türkiye’de görüldü; Kastamonu’ya doğru geliyor!
Uzman açıkladı; Türkiye’de familyası tespit edilen canlı, Kastamonu’ya doğru yayılıyor.
Tüm emeklileri ilgilendiriyor!.. Yargıtay’dan emsal karar
Emeklilerin kullandıkları kredilerle ilgili Yargıtay’dan emsal bir karar çıktı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kredi borcunu emekli maaşı ile ödemeyi taahhüt eden emeklileri ilgilendiren emsal bir karara imza attı.
'Hayvan severler şikayet etti, çalışmalar durduruldu!'
Cide Belediyesi'nden hayvan barınağı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Belediye'den yapılan açıklamada, hayvan barınağı çalışmalarının hayvan severlerin şikayetleri üzerine durdurulduğu öne sürdü.
Ilgaz'da hizmet içi eğitim!
2024 Yılı Hizmet İçi Eğitim Seminerine, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Ilgaz Dağı Yangın Eğitim Merkezi'nde devam edildi.
Azdavay'da ormancılar eğitimde...
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Azdavay Orman İşletme Müdürlüğü'nde barkod uygulaması, boylama, mesaha, standardizasyon ve dikili satış konularında eğitim düzenlendi.
Kaptanın cansız bedenine 1,5 ay sonra ulaşıldı
Bursa’nın Karacabey ilçesi açıklarında 15 Şubat’ta batan Batuhan A isimli kargo gemisinin kayıp mürettebatı arasında bulunan İnebolulu kaptan Hasan Mehmet Uyanık’ın cansız bedenine ulaşıldı.
Kastamonu, sokak röportajında adayını açıkladı!
Açıksöz Gazetesi olarak Kastamonu’da yaptığımız yerel seçime yönelik sokak röportajında seçmene mikrofon uzattık.
Bakan açıkladı: Emekliye yüzde 10 indirim!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Emekliler Yılı kapsamında bakanlığa ait trenlerde emeklilerin yüzde 10 indirimli seyahat edeceğini açıkladı.
Civelek, Bakan Yumaklı'dan Azdavay için 3 söz aldı!
Tarım ve Orman Bakanı hemşehrimiz İbrahim Yumaklı, Kastamonu programı çerçevesinde Azdavay ilçesini ziyaret etti. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ile birlikte halka hitap eden bakan Yumaklı Azdavay için Osman Nuri Civelek'e destek istedi. Bakan Yumaklı konuşmasında; 'Bir gözüm bir kulağım Azdavay'da olacak. Osman başkanım bugüne kadar yaptıkları yapacaklarının teminatıdır acayip de ısrarcı. Söylediği her şeyi yapacak bundan emin olun' dedi.
Kastamonu Havalimanı, zararına mı çalışıyor?
Havacılık kaynaklarına göre, yolcu trafiğinin yıllık artış oranına göre yüzde 30’a kadar atıl kapasite olağan karşılanırken, bu oranın altındaki kapasite kullanımı “kamu zararı” olarak yorumlanıyor.
Babaş; 'Kastamonu susuzdu'
AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı tarafından STK ve teşkilat iftar programı düzenlendi. Düzenlenen buluşmada konuşan AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş; "Kastamonu susuzdu. Yüzde 50'sinde su yoktu. Sabahlara kadar çalıştık. Ben proje adamıyım. 156 projeyle lansman yaptık. Hep birlikte yapacağız biz bu projeleri. Biz iyi bir ekibiz. Kastamonu Belediyesi'ni yönetmeye hazırız" dedi.