Arama
Arama Sonuçları
Burası Kastamonu!.. Yeni muhtar ‘kağıt bardak’tan çıktı
İnebolu ilçesinde oyların eşit olması sebebiyle muhtar adayı karton bardakta kura çekimi yapılarak belirlendi. Kurada muhtar olamayan aday, YSK'ya itirazda bulunarak kuranın kapalı kutuda yapılmasını talep etti. 
Kastamonu’da Perşembe ve Cumartesiye dikkat!
Yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara’nın batısı ve Ege’nin kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kastamonu’da ise Perşembe ve Cumartesiye dikkat. Yağış bekleniyor.
Kastamonulu muhtar görevinde 47 yılı geride bıraktı
Kastamonu'da ilk kez 24 yaşında muhtar olan 71 yaşındaki Mehmet Başaran, 10. kez girdiği muhtarlık yarışında rakiplerini geride bırakarak yeniden muhtarlığa seçildi
Belediyenin 2023 raporuna 'yetersiz' oyu çıktı
Kastamonu Belediyesi Nisan ayı ilk toplantısı, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda komisyon üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Öte yandan 2023 Faaliyet Raporu da oylandı. 2023 Faaliyet Raporu Kastamonu Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle yetersiz bulundu.
Aracında öldürdüler!.. 2 kişi tutuklandı
Kastamonu’da iki gün önce akşam saatlerinde aracında silahla vurulmuş halde bulunan cinayetin olayıyla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine konuldu. 
Fenerbahçe kararını verdi!.. Ligden çekilecek mi?
Trabzonspor ile oynanan Süper Lig maçında yaşanan olayların ardından olağanüstü genel kurula gitme kararı alan Fenerbahçe, "Futbol A takımının Süper Lig'den çekilmesi dahil alınacak aksiyonların değerlendirilmesi." gündemiyle toplandı.
Bahçeli'den seçim yorumu: 'Mesaj mühim
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart seçimlerinin sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli; “Aziz milletimizin sandık vasıtasıyla verdiği mesaj mühimdir' dedi.
Erdoğan'dan seçim yorumu: 'Uyarı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet sözünü sandık yoluyla söyler. Millet uyarsını sandık aracılığıyla ifade eder. Yerel seçimlerde umduğumuz neticeye ulaşamadık. Özeleştirimizi cesaretle yapacağız. Milletin takdirini sorgulamayacağız" dedi.
Aydın; 'Bu şehre ihanet etmiş birisisin!'
MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın'dan, AK Parti Adayı Tahsin Babaş'a sert çıkış geldi. Aydın; "Madem iftira atıyoruz da neden çıkıp tek kelime edemedin? Biz kimseye iftira atmayız. Sadece gerçekleri söyleriz.  İnsanın yalan söylerken yüzü kızarır ama sende kızaracak yüz de kalmamış. Gerçekler ortaya çıktığında acaba ne diyeceksin? Sen bu şehre ihanet etmiş birisisin' dedi.
Babaş; 'Kastamonu susuzdu'
AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı tarafından STK ve teşkilat iftar programı düzenlendi. Düzenlenen buluşmada konuşan AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş; "Kastamonu susuzdu. Yüzde 50'sinde su yoktu. Sabahlara kadar çalıştık. Ben proje adamıyım. 156 projeyle lansman yaptık. Hep birlikte yapacağız biz bu projeleri. Biz iyi bir ekibiz. Kastamonu Belediyesi'ni yönetmeye hazırız" dedi.
Seçim sonrası “tatil” kararı!
Milli Eğitim Bakanlığı 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan Pazartesi günü okulların tatil edilmesine karar verdi. Konuyla ilgili resmi yazı valiliklere gönderildi.
Kastamonulu gençten ilginç görüntüler...
Kastamonu'da bir berberde kafasına ampul taktıran genç, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'ye oy istedi.
5 kişi hayatını kaybetti
Bugün Kastamonu’da 5 vatandaşımızı kaybettik. İşte Kastamonu’da hayatını kaybeden vatandaşlar.
“Tahsin Babaş soymuş Yüksel Aydın göz yummuş”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Hikmet Erbilgin, Beyçelebi Mahallesi’nde düzenlenen mahalle buluşmasında hem Tahsin Babaş, hem de Yüksel Aydın’la ilgili sert açıklamalarda bulundu.
“Verdiği sözleri tutmadığı gibi yolsuzlukların parçası oldu”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Hikmet Erbilgin, Kuzeykent ve İnönü Mahallelerinde gerçekleştirilen halk buluşmalarında yaptığı açıklamada, AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş’ın görev yaptığı süre boyunca millete verdiği sözleri tutmadığı gibi yolsuzlukların bir parçası olduğunu söyledi.
KSK'dan farklı galibiyet!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren GMG Kastamonuspor, deplasmanda 49 puanla altıncı sırada yer alan İskenderunspor ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz, deplasmanda oynanan maçta İskenderunspor’u 3-0 mağlup etti.
İl Müdürü'nden Bozkurt çıkarması!
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok  Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu.
İl Müdürü'nden Bozkurt çıkarması!
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok  Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu.
Oktay; 'Sosyal medyanın sınırları çizilmeli
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Bartın İl Temsilcisi Mustafa Ahmet Oktay, sosyal medya konusunda ciddi adımlar atıldığını, bu adımların ilerletilerek daha kapsamlı bir çalışmanın yapılması gerektiğini ifade etti. Oktay açıklamasında; "Hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan sosyal medya, doğru kullanılmadığı zaman tehlikeli boyutlar oluşturuyor. Bunun önüne geçilmesi için sınırlar konulması gerekiyor" dedi.
Kafkaslardan Anadolu’ya uzanan hikayenin rölyefi ilgi odağı oldu
Düzce Belediyesi tarafından Uzunmustafa Mahallesi Sabiha Ulusoy Kütüphanesi bahçesinde inşa edilen Kafkas Anıtı düzenlenen törenle açıldı. Törene Kafkasya’dan çok sayıda konuk katılırken ortak söylem Anadolu topraklarının göçlerle yurt edinildiği ve geçmişte yaşanan acıların toplumsal hafızada kalıcı olması için daha çok sanat eseri icra edilmesi gerektiği oldu.
1 milyon kişi erken emekli olacak!
Hükümet emeklilik sistemiyle ilgili yeni bir düzenleme için kolları sıvadı. Geçtiğimiz yıl seçim öncesi vaat edilen Bağ-Kur prim eşitlemesi için somut adım atılıyor. Düzenlemenin hayata geçirilmesi ile 1 milyon kişi erken emekli olacak.
Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı?
Ramazan Bayramı öncesi turizmcilerden hükümete tatil çağrısı geldi. Bu yıl kararın erken açıklanmasını isteyen turizmciler, tatil süresinin 9 güne çıkarılmasını talep etti. Gözler ise hükümetin vereceği kararda.
Avrupa ‘bizim çocuklar’ı konuşuyor
Avrupa'nın önemli liglerinde top koşturan milli futbolcular, haftaya damga vurdu.
Düşen çantasını almaya çalışırken mahsur kalan kişi kurtarıldı
Samsun'un Çarşamba ilçesinde Yeşilırmak'a düşen çantasını almak isterken suyun yükselmesi nedeniyle ırmakta mahsur kalan kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Mehmet Akif'in tek kadın muhtar adayı!
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nin tek kadın muhtar adayı Nihal Turgut, 40 yıldır ikamet ettiği mahallesine talip oldu. Muhtar olma düşüncesinin 15-20 sene öncesine dayandığını dile getiren Turgut, muhtar seçilirse mahallesi için değişik fikirlere öncü olacak.  Sağlam ikili ilişkiler ve güçlü iletişim becerilerinin olduğunu söyleyen Turgut Mahallesi için elinden geleni yapacağını kaydetti. 
İlçe Devlet Hastanesi açıldı!
Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünce 20.03.2020 tarihinde ihale edilen ve 04.03.2024 tarihinde yapımı tamamlanan 10 yataklı Küre İlçe Devlet Hastanesi hizmet sunumuna başladı.
Mart kapıdan baktıracak!.. Meteoroloji uyardı
Uzun bir süre mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar İstanbul dahil çok sayıda kentte çarşambadan itibaren yerini soğuk ve yağışlı havaya bırakacak.
Karabacak; ‘Edep dersi verecek son kişi Babaş’tır!’
CHP Kastamonu İl Başkanı İlke Karabacak, AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş’ın kendisine söylediği ‘Edep ya hu’ sözü üzerine; “Şunu iyi bilsin ki ne bana ne de bu şehrin kadınlarına hiç kimse edep dersi veremez. . Edep dersi verecek son kişi de Tahsin Babaş'ın ta kendisidir. Kadın konusunda hassasım. Damarıma basmamaları kendilerinin hayrına olur diye düşünüyorum” diyerek yanıt verdi.
Topaloğlu’ndan Aydın, Babaş ve Baltacı’ya gönderme!
Yeniden Refah Partisi Kastamonu Belediye Başkan Adayı Metin Topaloğlu açıklamasında AK Parti CHP ve MHP’nin Kastamonu Belediye Başkan Adaylarına göndermelerde bulundu. Topaloğlu açıklamasında; “Sizin engelli rampanıza park eden sizin otobüs duraklarınıza park eden adaylara lütfen oy vermeyin. Alternatif olarak biz buradayız Yeniden Refah Metin Topaloğlu” dedi.