“Türkiye’nin haberi var, Kastamonu’nun yok”;

“Türkiye’nin haberi var, Kastamonu’nun yok”

2024-2025 sezonunda ilimizi Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil edecek olan Taşköprüspor, yeni sezona iddialı bir şekilde hazırlanıyor....

Taşköprü temsilcisi yeni sezonda Çubukspor, Keçiören Bağlumspor, Hacettepe, Geredespor, Karadeniz Ereğlispor, Eflanispor, Bartınspor, Yahşıyanspor, Çankırı FK, Gençlik Mimar Sinanspor, Suluova, Çarşambaspor, Sorgun Belediyespor ve Çilimli Belediyespor yer aldığı Bölgesel Amatör Lig 5. Grup’ta mücadele edecek.

Şu ana kadar iç ve dış transferde 18 oyuncu ile resmi sözleşme imzalayan Sarı Kırmızılıların kadrosunda alt yapıdan yetişen 6 oyuncuda yer alıyor.

Yeni sezonda takım maliyetinin yaklaşık 30 milyon TL olduğunu açıklayan Taşköprüspor Başkanı Hüseyin Altan, Kastamonu Valiliği’nden, Kastamonu Belediyesi’nden, Taşköprü Belediyesi’nden, siyasilerden ve resmi kurumlardan destek alamadıklarının altını çizdi.

Taşköprüspor’un sadece futbol A takımıyla değil, altyapılarda ve amatör branşlarda da kazandığı başarılarla adından söz ettiren bir takım olduğunu vurgulayan Hüseyin Altan, “Taşköprüspor’dan tüm Türkiye’nin haberi var. Ama maalesef Kastamonu habersiz” dedi.

“TAŞKÖPRÜSPOR, KASTAMONU’NUN SPORDA YÜK AKI OLMUŞ BİR KULÜBÜDÜR”

Taşköprüspor’un son 5 senede 3 kez Kastamonu 1. Amatör Lig şampiyonluğu yaşadığını, 2 kez Bölgesel Amatör Lig’e yükseldiğini ve alt yaş kategorilerinde Türkiye Şampiyonası finallerine kalma başarısı yakaladığını hatırlatan Başkan Hüseyin Altan’ın açıklamaları şöyle:

“Taşköprüspor özellikle son 5 yılda Kastamonu’nun sporda yük akı olmuş bir kulübüdür. Bizim amacımız yarışmacı bir takım olmanın yanı sıra şehrimizde, ilçemizde yaşayan gençlerimizi, çocuklarımızı spora yönlendirmektir. Onun için yalnızca futbol A takımında değil, alt yaş kategorilerinde ve amatör branşlarda da faaliyet gösteriyoruz. Öyle ki, son 5 senede Taşköprüspor’da 350’ye yakın sporcuya lisans çıkartılmış. Sadece benim başkanlık yaptığım dönemde 3 kez Kastamonu 1.Amatör Lig şampiyonluğu yaşadık. Bu yılla birlikte 2 kez Bölgesel Amatör Lig’e yükseldik. U-14 ve U-13 takımlarımız şampiyonluklar yaşadık. U-14 de takımımız Türkiye Şampiyonası’nda finallere kalma başarısı gösterdi. Kadın voleybolunda 2 sezon üst üste 2. Lig’de mücadele ettik. Alt yapılarda yerel liglerde, bölge ve Türkiye şampiyonalarında toplam 4 şampiyonluk yaşadık. Toplamda 5’i A takım, 3’ü altyapılarımızda ve 2’si voleybol branşımızda olmak üzere kulübümüzde toplam 10 antrenör görev almaktadır.”

“ÖZ KAYNAĞIMIZDAN YETİŞTİRDİĞİMİZ 2 FUTBOLCUMUZU GMG KSK’YA VERDİK”

“Öz kaynağımızdan yetiştirdiğimiz Mert Çalışkan ve Berat Can Mandar’ı ilimizin marka değeri GMG Kastamonuspor’a bedelsiz bir şekilde transferini sağladık. Şuanda Elit Akademi Liglerinde ilimizi başarıyla temsil ediyorlar. Mert Çalışkan, GMG Kastamonuspor A takımı ile antrenmanlara çıkıyor. Yakın dönemde futbolcumuzun profesyonel sözleşme imzalamasını bekliyoruz.”

 “YENİ SEZONDA HEDEFİMİZ 3. LİG”

“Biliyorsunuz yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig 5. Grup’ta mücadele edeceğiz. Bir birinden zorlu, bir birinden iddialı takımlar var. Grubumuzda 3 başkent takımı ile 4 il takımı bulunuyor. 7-8 takımın da şampiyonluğa takım kurduğu konuşuluyor. Ancak biz hiçbir takımdan çekinmiyoruz. Çünkü Taşköprüspor’un olduğu yerde hedefsizlik olmaz. Bu sezonda hedefimiz TFF 3. Lig’e yükselmek olacak.”

“BU YILIN MALİYETİ YAKLAŞIK 30 MİLYON TL”

“İç ve dış transferde 18 futbolcu ile sözleşme imzaladık. Altyapıdan gelen 6 genç kardeşimizde yeni sezonda A takımda yer alacak. Şu ana kadar yaptığımız transfer harcaması 15 milyon TL’yi buldu. Sezon boyunca ödeyeceğimiz prim ve maaş giderlerini ise 5 milyon TL’ye olarak hesapladık. Kulübümüzün bu liglere uygun bir tesisi bulunmadığı için 2 milyon 500 bin TL maliyetle bir apart kiraladık. Sezon boyunca yemek giderlerimiz 2 milyon 500 bin TL’yi, malzeme giderlerimiz 500 bin TL’yi, teknik ekip giderlerimiz ise 1 milyon 500 bin TL’yi bulacak. Tüm bunlara deplasman ve sağlık giderlerini de eklediğimizde kulübümüzün bu yıl ki maliyetinin yaklaşık 30 milyon TL olmasını bekliyoruz.”

“İLİMİZİ VE İLÇEMİZİ TEK BAŞIMIZA VE KİMSEDEN DESTEK ALMADAN EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ”

"Şu ana kadar Kastamonu Valiliği’nden, Kastamonu Belediyesi’nden, Taşköprü Belediyesi’nden ve siyasilerimizde tek bir kuruş destek almadık. Sponsor desteğimiz yok. TFF’den gelen maddi destek yok denecek kadar az. Resmi kurumlarımızdan bırakın maddi desteği, gönül desteği bile yok. İlimizi ve ilçemizi tek başımıza ve kimseden destek almadan en iyi şekilde temsil etmek için mücadele veriyoruz. Sağ olsun esnafımız onlar kadar duyarsız değil. Ellerinden geldiğinde, karınca, kararınca takımlarına sahip çıkmaya çalışıyorlar. Onlara gönülde teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum