Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da alzheimer hastası yaşlı kadın bulundu!
Alzheimer hastası olan Zahide Nakıpoğlu kaybolmuştu. Yaşlı kadın oğlu tarafından Atabeygazi Cami civarında bulundu. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
İç Hastalıkları Uzmanı Açıkladı: 'Oruç Tutmanın Kanser Hücrelerinin Yayılma Hızını Yavaşlattığı Tespit Edildi
Aman dikkat! Sakın tüketmeyin
Uzmanlar bazı gıdaların sık ve düzenli tüketildikleri takdirde çeşitli hastalıklara yol açabileceklerini belirtiyor. Özellikle bu besinlerden biri böbrekleri bitirme noktasına kadar getirip hastanın diyaliz tedavisi görmesine neden oluyor. İşte. uzmanların dikkat çekip uyardığı o besin...
İl Sağlık Müdürü Kutlu'dan 'Alzheimer' uyarısı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada önemli uyarılarda bulundu. İl Müdürü Kutlu açıklamasında; "Sağlanan imkanlardan faydalanmak, risk faktörleri ile zamanında ve etkili mücadele ederek Alzheimer hastalığından korunmak ellerimizde" dedi.
“Alzheimer her beş yılda iki kat artıyor”
Alzheimer hastalığının unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkilendiğini belirten Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekti.
Hurmanın faydaları neler? İyi geldiği hastalıklar neler?
Dünyanın birçok yerinde yetişen hurma ağacının bir meyvesi olarak yetişen hurma, özellikle Ramazan ayında tercih ediliyor. Peki, faydaları saymakla bitmeyen bu hurmalardan hangileri en iyisi?
İnebolu’da ‘Zellankadef’ adıyla satılıyor, Alzheimer'ı durduruyor
İnebolu ilçesinde zellankadef denilen bu çiçek halk pazarlarında köylü kadınlar tarafından satılıyor.
Tırnaklarda değişimlere dikkat! Hastalıkların belirtisi
Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor. Bu belirtiler hastalıktan hastalığa farklılık gösteriyor. Önemli hastalıklarda belirtilerin erken fark edilmesi ise büyük önem taşıyor. Erken teşhis, demansın ilerlemesini geciktirmek için en iyi çözüm olarak görülüyor. Demans gibi hastalıkların ilk belirtisinin tırnakta görülen değişimler olduğu belirtiliyor.
Cide'de Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası
Cide’de 3’üncü Cide Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi.
Alzheimer aşısında ilk deneyin sonuçlarını açıkladılar
Japon bilim insanları, Alzheimer hastalığının etkilerini azaltmak için geliştirdikleri aşının ilk deney sonuçlarını paylaştı. Aşının Alzheimer sürecinde beyinde oluşan iltihapları azalttığı ve davranışlarda iyileşmeye yardımcı olduğu gözlemlendi.
Gazete okumak bunamayı önlüyor
Bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, gazete okumak bunamayı 13 yıl geriletebiliyor. Gazete okumak size, tam 13 yaş daha genç birinin düşünme becerilerini kazandırabilir.
Kaybolan Alzheimer hastası ölü bulundu
Kendisinden haber alınamayan Alzheimer hastası şahıs 19 gün sonra jandarma ekiplerince evinin yakınında ölü bulundu.
İşte dünyanın en fazla yemek yiyen ülkeleri! Türkiye’nin sırası dikkat çekti
Konu yemek olduğunda Türkiye, sayısız lezzetiyle her zaman adından söz ettirmeyi başarıyor.
Kayıp Alzheimer hastası, 8 saat sonra bulundu
Pınarbaşı ilçesinde kaybolan Alzheimer hastası vatandaş, jandarma ekipleri tarafından bulunarak ailesine teslim edildi.
Tıp dünyasında çığır açan gelişme: Alzheimer ilacına onay!
Sonunda bu çalışma ilk meyvesini verdi ve ilk Alzheimer ilacı FDA'dan onay aldı.
Dikkat! Tehlikeli hastalığın ilk belirtisi
Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor.
Zencefilin faydaları nelerdir? neye iyi gelir?
Zencefil, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahip eski bir baharattır. Dünyanın en çok bilinen ve hemen hemen her kültürde kullanılan zencefilin en önemli faydaları arasında bulantı ve ağrıyı hafifletme, osteoartriti tedavi etme, kanseri önleme, artrit tedavisi, solunum yollarını iyileştirme ve şişkinliği azaltma becerisi sayılabilir. Zencefilin faydalarından bazılarını sizler için detaylıca inceledik. İşte zencefilin faydaları...
Bildiğiniz tüm yumurtaları unutun!
Kastamonu'da tavuk çiftliği olan Tuncay Kırnaoğlu, yeşil ve mavi yumurta yumurtlayan Araucana tavuğu ile yumurta üretimi yapıyor.
Bu alışkanlıklarınız varsa sağlıklı yaşıyorsunuz demektir | 7 sağlıklı alışanlık
Çoğumuz uzun, mutlu, başarılı ve sağlıklı hayatlar yaşamak isteriz. Ne yazık ki, başarı arayışımızda sağlığımızla ilgili kısayolları sıklıkla kullanırız ve sonunda önleyebileceğimiz çeşitli rahatsızlıklar ve sakatlıklar yaşarız. Hiç de böyle olmak zorunda değil. Birçoğumuz stresli, talepkar hayatlar yaşıyor olsak da, burada biraz ince ayar yaparak daha sağlıklı ve daha üretken hayatlar yaşamamıza yardımcı olacak alışkanlıklar geliştirebiliriz.
Yangında hayatını kaybeden yaşlı adam toprağa verildi
İnebolu ilçesinde 2 katlı ahşap evde çıkan yangında hayatını kaybeden 75 yaşındaki vatandaş, toprağa verildi.
Yangın, devrilen sobadan çıkmış
İnebolu ilçesinde devrilen sobadan çıktığı tahmin edilen yangında evden çıkamayarak hayatını kaybeden yaşlı adamın cenazesine ulaşıldı.
Bir kişinin hayatını kaybettiği yangında üzücü detay
İnebolu'da meydana gelen yangında hayatını kaybeden 75 yaşındaki Salih Güloğlu'nun Alzheimer hastası olduğu öğrenildi.
En çok yaşlı nüfusuna sahip ikinci il Kastamonu
Yaşlı nüfus olarak kabul edilen 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus, 2017 yılında 6 milyon 895 bin 385 kişi iken son beş yılda yüzde 22,6 artarak 2022 yılında 8 milyon 451 bin 669 kişi oldu. Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il, 2022 yılında yüzde 20,2 ile Sinop oldu. Bu ili yüzde 19,3 ile Kastamonu, yüzde 18,0 ile Giresun izledi. Yaşlı nüfus oranının en düşük olduğu il ise yüzde 3,5 ile Şırnak oldu. Bu ili yüzde 4,0 ile Hakkari, yüzde 4,1 ile Şanlıurfa izledi.
2 katlı ahşap ev ile ahır yangında küle döndü
Daday ilçesinde çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile ahır küle döndü. Köylüler, yangın vanasıyla çıkan yangına müdahale ederek alevlerin büyümesini engelledi.
Evinden kilometrelerce uzakta bulundu
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı Daday ilçe Komutalığınca gerçekleştirilen devriyeler esnasında Şubaşı Köyü istikametine doğru tek başına yürüyen bir şahıs devriye personeli tarafından fark edildi Alzheimer hastası olduğu ortaya çıktı.
94 yaşındaki kadın pencereden düştü: hayatını kaybetti
Araç ilçesinde meydana gelen olayda, alzheimer hastası olduğu öğrenilen 94 yaşındaki yaşlı kadın evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetti.
Ada çayı nedir? Ada çayı nasıl yapılır? Ada çayı neye iyi gelir? Ada çayının faydaları ve zararları nelerdir? Ada çayı zayıflatır mı?
Bilimsel adı Salvia Officinalis olan adaçayı, grimsi yeşil yapraklı ve odunsu bir sapı olan ada çayı nasıl yapılır? Ada çayı neye iyi gelir? Ada çayı faydaları ve zararları nelerdir?
Beynin sinsi düşmanı: Demans
İnsan ömrü uzadı, demans arttı. İleri yaş hastalığı olarak bilinen demans, tahminlere göre 2050’de yaklaşık 140 milyon kişide görülecek.