Arama
Arama Sonuçları
Minare böyle yıkıldı!.. Fırtına komşuda yıkıp geçti
Kastamonu’da ciddi hasara neden olan fırtına, komşu il Çankırı’da da hasara yol açtı. Çankırı’da etkili olan fırtınaya dayanamayan çifte minareli caminin bir minaresi yıkıldı. O anlar ise cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi.  
Abdurrahman Paşa Lisesi'ndeki yurt kararına tepki yağdı!
Abdurrahmanpaşa Lisesi Erkek Öğrencilerinin 4 kilometre uzaklıktaki başka okul yurduna  yerleştirilecek olmasına velilerden tepki geldi. Erkek öğrencileri velileri adına açıklama yapan Mustafa Toklu;  “Çocuklarımızı mağdur etmeyin, çocuklarımızın uzak yerden gelip gitmesi ile ilgili olacak olumsuzluklarına da sebep olmayın” dedi.
Kastamonu Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu!
31 Mart Mahalli İdare Seçimlerinde Kastamonu Belediye Başkanı seçilen Hasan Baltacı’nın yardımcıları belli oldu.
Başkan Baltacı'nın Önceliği: Şehir İçi Ulaşımın İyileştirilmesi
Göreve başlamasının ardından ilk olarak şehir içi ulaşım problemini gündemine alan Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, "Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar başta olmak üzere seçim öncesi üzerinde durduğumuz konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceğiz” dedi.
‘Kastamonu bize uğurlu geldi’
11 kez Avrupa şampiyonu olan Milli Güreşçi Taha Akgül, olimpiyatlara Kastamonu’da hazırlanıyor
Kastamonu’da acı olay!.. Görev başında kalbine yenildi
GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, İsmail Dikmenli Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında zorlu Amedspor karşılaşmasını ve yaşanan süreci değerlendirdi.
Cengiz Aygün: ‘Ben bu şehre bir söz verdim’
GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, İsmail Dikmenli Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında zorlu Amedspor karşılaşmasını ve yaşanan süreci değerlendirdi.
Kastamonu'nun Azeri gelininin azimli hikayesi!
TRT1'in sevilen programı Alişan ile Hayata Gülümse programında Kastamonu'nun yöresel lezzetleri yer aldı. Programa Kastamonu'nun Azeri gelini Nezaket Aliyeva da katıldı. Aşçı olan Kastamonu'nun gelini Nezaket Aliyeva Türkiye'ye nasıl geldiğini anlattı. Aliyeva, bulaşıkçı olarak başladığı yerde şimdi aşçı olarak meslek hayatına devam ediyor.
Fahiş otobüs biletine sıkı denetim!..
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Denetimlerimizde fahiş fiyatlı bilet satışı ve usulsüzlükler yapan otobüs işletmecilerine 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulanmıştır” dedi.  
CHP’li 4 vekil belediye başkanlığını kazandı
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, yerel seçimde aday olan 26 milletvekilinden 4’ü belediye başkan adaylığını kazandı.
Bakan açıkladı: Emekliye yüzde 10 indirim!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Emekliler Yılı kapsamında bakanlığa ait trenlerde emeklilerin yüzde 10 indirimli seyahat edeceğini açıkladı.
O ilçeye Diyaliz Merkezi yapılıyor! İhale tamam
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok  Pınarbaşı ilçesini ziyaret ederek sağlık kuruluşlarında incelemelerde bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ilçede planlanan Diyaliz Merkezi'nin ihalesinin yapıldığı ve yapım aşamasına gelindiği kaydedildi.
Ortaokullar oryantiringde yarıştı
2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Küçükler ve Yıldızlar Oryantiring İl Birinciliği düzenlendi. Kastamonu Fen Lisesi’nin çevresinde düzenlenen il birinciliğine toplam 68 sporcu katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda görev değişimi
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Dr. Enes Efendioğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ise Doç. Dr. Veli Ozan Çakır atandı.
İnternetten araç kiralama vaadiyle dolandırıcılığa 4 yıl hapis
Samsun’da bir kişiyi internetten verdiği ilanda araç kiralama vaadiyle dolandıran şahıs, yargılandığı mahkemece 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
İklim Değişikliği Zirvesi gerçekleşti
"Geri Dönüşen Şehir Samsun" isimli proje kapsamında "Samsun İklim Değişikliği Zirvesi" gerçekleştirildi.
Boris Volfman: “Nohut İhracatında Toparlanma Devam Ediyor”
Pandemi öncesinde yüksek ihracat getirisine sahip nohutta son birkaç yıldır yaşanan düşüş tersine dönmeye başladı. Dünyanın en büyük nohut üreticilerinden biri olan Türkiye 2022 yılında dünyanın çeşitli ülkelerine 60 milyon dolarlık nohut ihracatı gerçekleştirirken bu rakam 2023 sonu itibariyle 86 milyon dolara yükselerek ciddi mi artış gösterdi.
Sürdürülebilir tercihlerle ramazanda gıda israfının önüne geçilebilir
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmudul Hasan: -"Malezya gibi Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede ramazanda gıda israfı yüzde 15 artıyor. Mısır'da ise gıda israfının ramazanda yüzde 20 arttığı belirtiliyor. Bu büyük bir çelişki, halbuki daha az tüketmemiz ve daha az israf etmemiz gerekiyor" Yeşil Ramazan hareketi kurucusu Kori Majeed: "İnsanların geri dönüşüm yapmasını, yeniden kullanılabilir malzemeler tercih etmesini, kompost yapmasını sağlayarak onları
Görele'deki Ölüm Kavşaklarına Köprülü Kavşak Müjdesi Verildi: Güvenliğin Artırılması İçin Adımlar Atılıyor
Giresun’un Görele ilçesinde sık sık ölümlü kazaların yaşandığı, ölüm kavşağına köprülü kavşak yapılacağı müjdesi verildi.
KSK evinde devirdi; rakipler korktu!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren GMG Kastamonuspor, ‘puan fırsatı’ olan Sarıyerspor’u Gazi Stadı’nda ağırladı. Temsilcimiz, evinde Sarıyerspor’u 1-0 mağlup ederek 58 puanla Grup’un ikinci sırasında yerini aldı.
İşte Kastamonu CHP’de tam liste
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala partilerin belediye başkanı, belediye meclisi ve İl Genel Meclisi aday listelerini vermesi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimi 20 Şubat itibariyle sona erdi. Adaylığı için başvuru yapılan siyasi parti ve bağımsız adaylara ilişkin kesin listeler, 3 Mart Pazar günü (bugün) il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edildi.
Taşköprü, Türkiye’de “TEK” olarak kayıtlara geçti
Taşköprü Belediye Başkanlığı, prim ödemelerini zamanında ve eksiksiz bir şekilde gerçekleştiren 81 İl de tek belediye olarak kayıtlara geçti.
Azdavaylı zabıtaya ‘merhamet ve emek’ ödülü
Merhamet ve Emek ödül töreninin beşincisi Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapıldı. Törende Azdavay ilçesinde, evinin balkonundan düşen çocuğu tutarak hayatını kurtaran zabıta memuru Ömer Yıldız’a da ödül verildi.
İBB Meclisi'nde 85 Kastamonulu
İstanbul’da ilk etapta 32 ilçede yapılan araştırmalara göre; AK Parti’den 59 isim, CHP’den 22 Kastamonulu isim yer alırken, Yeniden Refah Partisi’nden 3 ve Zafer Partisi'nden 1 kişi olarak toplamda 85 isim yer aldı. 
Kastamonu CHP’de tam liste
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala partilerin belediye başkanı, belediye meclisi ve İl Genel Meclisi aday listelerini vermesi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimi 20 Şubat itibariyle sona erdi.
Kastamonu ilk STK'sı, Genel Kurulu'nu yaptı!
Kastamonu'da 1963 yılında kurularak Kastamonu'nun ilk STK'sı olarak kayıtlara geçen Tosya Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği, Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Dernek Başkanlığına yeniden mevcut başkan Ali Osman Tekin seçildi.
Cengiz Aygün; “Sonuna kadar peşindeyim”
Sezonun 26. Haftasında GMG Kastamonuspor, Somaspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Somaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak GMG Kastamonuspor’un önemli puan kaybı yaşamasının ardından,Kulüp Başkanı Cengiz Aygün taraftarlara seslendi.
KSK, zoru oynuyor!
Sezonun 26. Haftasında GMG Kastamonuspor, Somaspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Iğdır FK ile karşılaşmasından sonra çıkış arayan temsilcimiz, son 3 maçtır galibiyet elde edemeyen Somaspor ile karşılaşmasında, 1-1 berabere sahadan ayrıldı.
Kastamonulu Kaptan önceden söylemiş!
Marmara Denizi’nde batan geminin Kastamonulu Kaptanı Hasan Mehmet Uyanık’ın oğlu Abdullah Uyanık’a ‘batacak bu gemi’ dediği öğrenildi.