Arama Sonuçları
Kastamonu, tarihi ve kültürel mirasıyla Türkiye’nin gözbebeği
Kastamonu, binlerce yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en zengin tarihi ve kültürel mirasa sahip illerinden biri olarak dikkat çekiyor. Kastamonu'da faaliyet gösteren Sarıbekiroğlu İnşaat'ın ortaklarından genç Mimar Esengül Sarıbekiroğlu, Kastamonu mimarisi hakkında bilgi ve görüşlerini aktardı.
Kastamonulu kendi tarihini göremiyor!
UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantısında alınan kararla Mahmut Bey Camii, Dünya Mirası olarak ilan edildi. Bu durum Kastamonu için gurur nişanesi oldu ancak, şehirde yaşayan binlerce üniversite öğrencisi ve özel araçları olmayan yerel halk gibi birçok potansiyel ziyaretçi, bu tarihi yapıları görmekte zorluk çekiyor.
Kastamonu’da ‘maden’ isyanı!
Azdavay ilçesindeki ormanlık alandaki kömür madeninin, arama faaliyetlerini genişleme talebine vatandaşlar tepki gösterdi. Bölgedeki köylerde yaşayan vatandaşlar, yıllardır faaliyet gösteren madenin doğayı kirlettiğini ve köyleri için tehlike oluşturduğunu söyledi.
Yanı başımızdaki cennet köşesi ziyaretçi rekoru kırdı!
Doğası, denizi, tarihi ve kültürü ile yerli ve yabancı turistlerinin uğrak yerleri arasında bulunan Bartın'ın Amasra ilçesi son yıllarda turizmin gözde şehirleri arasına girdi. Kruvaziyer turizmi ile geçen yıl rekor sayıda Rus turisti ağılayan Amasra, bu yılki 9 günlük bayram tatilinde ise yaklaşık 700 bin turiste ev sahipliği yaparak tarihi bir rekora imza attı.
Kastamonu'da 11 ilçeyi kapsayan müthiş turizm atağı!
Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı (JEOKAR) Çalışmaları ile ilgili toplantı Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında gerçekleştirildi. JEOKAR çalışmalarında vites yükselten Kastamonu, 2024'ün son çeyreğinde de Ulusal Jeopark Ağı’na dahil olma başvurusunu UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna sunmayı hedefliyor. Vali Dallı değerlendirmesinde; "Artık bazı idari kararlar alarak da vites yükseltmenin, bu alandaki çalışmaları sonuçlandıracak adımları atmanın tam zamanı" dedi.
Kastamonu’ya turist yağacak
Kastamonu, son zamanlarda turizm açısından önemli bir nokta haline gelerek hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. 2023 yılında atılan girişimci adımlar sayesinde potansiyelini artıran bu şehir, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.
Kastamonu, gücüne güç katıyor! Bu proje ile dünya tanıyacak
Düzenlenen iş birliği sözleşmesi ile Türkiye'den Kastamonu, Bursa ve Eskişehir uluslararası düzeyde tanıtılacak
Kışı ayrı, yazı ayrı güzel! Kastamonu cennetten bir köşe
Kastamonu, zengin deniz ürünleriyle ünlü olmanın yanı sıra tarihi güzellikleriyle de dikkat çeken bir il. Kastamonu’nun öne çıkan lezzetleri arasında banduma, tirit ve etli ekmek gibi özel tatlar bulunuyor. Ayrıca, Kastamonu Kalesi'nin tarihi atmosferi de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu eşsiz lezzetler ve tarihi dokusuyla Kastamonu, doğal güzellikleri ve benzersiz tatlarıyla unutulmaz bir deneyim sunuyor.
İlber Ortaylı Kastamonu’yu işaret etti!
Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı, Kastamonu’yu yakın merceğe aldı
Meclis ve Akademi 'Çivisiz Cami' için bir arada
Toplantıya katılım sağlayan Turizm Fakültesi Dekanı Alptekin Sökmen, Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii ile ilgili yaptığı konuşmasında, meclis üyelerinin örnek camileri inceleyerek Çivisiz Cami'nin daha fazla tanıtımı için öneri edinmelerini istedi.
UNESCO, Çivisiz Camii'nde yeni planlama yapacak
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantısında Dünya Mirası olarak ilan edilen Kastamonu Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii’ni ziyaret etti.
Kastamonu TUREB'den Mahmud Bey Camii açıklaması: "Teşekkürü borç biliriz"
Kasaba Köyü Mahmud Bey Camii'nin Dünya Kültür Mirası Listesine eklenmesi vesilesiyle Kastamonu Turist Rehberleri Birliği (TUREB), bir basın açıklaması yayınladı. Yapılan açıklamada; "Mahmud Bey Camii UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne eklendiği haberini sevinç ve gururla öğrendik. Fikir aşamasından proje aşamasına, uzun ve zorlu sürecin her aşamasında süreci titizlikle takip eden, çaba sarf eden herkese teşekkürü borç biliriz" ifadelerine yer verildi.
‘Çivisiz Cami’, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girebilecek mi?
Kastamonu’da Candaroğulları Beyliği döneminde 1366 yılında inşa edilen ve yapımında hiç çivi kullanılmaması nedeniyle halk arasında ‘Çivisiz Cami’ olarak adlandırılan, 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Tarihi Mahmut Bey Camii’nin de asıl listeye alınması görüşülüyor.
AB’nin tescillediği ilk baharat ‘safran’ oldu
Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörü gibi birçok alanda kullanılan safran, baharat kategorisinde Avrupa Birliği Komisyonu tarafından tescillenen ilk ürün oldu.
Türkiye'den Fas'a gitmişlerdi, büyük depreme yakalandılar
Manisa'dan 10. Uluslararası UNESCO Küresel Jeoparklar Ağı Konferansı’nda Türkiye’yi temsil etmek için Fas’ın Marakeş kentine giden heyet 7 büyüklüğündeki depreme yakalandı. Heyetin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda; "Bulunduğumuz yerde bir sorun yok. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.
Fas'ta 7 büyüklüğünde deprem! Çok sayıda ölü var
Fas'ta 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Fas'taki yerel gazeteler depremin 6,8, Alman Sismoloji Merkezi ise 7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Son olarak Fas jeofizik merkezine göre, deprem Atlas Dağları'nın yakınlarında 7,2 büyüklüğünde meydana geldi. Reuters'a konuşan yerel bir yetkili, yüzlerce kişinin öldüğünü ve ölümlerin çoğunun ulaşılması zor dağlık bölgelerde olduğunu söyledi. Fas yetkilileri ise ölüm veya hasara ilişkin henüz herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Ülkede 1960 yılında meydana gelen depremde, güneydeki Agadir kenti yıkılmış, 10 binden fazla insan da hayatını kaybetmiştiYerel gazeteler, Fas'ta yerel saatle 23.10 sularında 6,8 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Depremin başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Marakeş ve Fes kentlerinde de hissedildiği aktarıldı. Almanya Sismoloji Merkezi ise Fas'taki depremin büyüklüğünü 7 olarak açıkladı.
Ünlü sanatçı belediye başkanlığı için kolları sıvadı
Karabük'ün Safranbolu ilçesinden belediye başkan adayı olmayı düşünen ünlü sanatçı Hakan Peker, destek için görüşmelere başladı.
Suriyelilerle ilgili haberlerin izleyiciye etkisi araştırıldı: 'Kutuplaşma yok'
Yaşar Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gizem Melek’in TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı çerçevesinde desteklenen, “Suriyeli sığınmacılara ilişkin haberler, ağ gündem belirleme, yönelim ihtiyacı ve kamuoyu: Türkiye’den bulgular” adlı projesinin sonuçları paylaşıldı.
Kastamonu’nun Instagram’daki yüzü: Visit.Kastamonu
2016 senesinde yayın hayatına geçen Visit.Kastamonu Instagram hesabı, Kastamonu’nun en çok takipçisi olan Instagram hesabı oldu.
Dünyanın en eski şehirleri açıklandı: Türkiye'den 2 şehir listede yer aldı
İnsanoğlunun tarih sahnesine çıktığı andan itibaren, topraklar üzerinde iz bırakmaya başladığı gerçeği, arkeologların keşifleriyle gün yüzüne çıkıyor.