Arama
Arama Sonuçları
Madak: ‘Sorunlarımıza kalıcı çözümler istiyoruz’
Eğitim Sen Kastamonu Şube Başkanı Mirati Madak, eğitimcilerin yılda bir gün hatırlanmak yerine sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini beklediğini kaydetti.
'Sınavsız eğitim' mümkün mü? Milli Eğitim Bakanından açıklama
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki eğitim süreciyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
Yeni vergi sisteminden ilk detaylar
Gelir düzeyi düşük olandan daha az, zenginden daha çok vergi alınmasını sağlayacak yeni sistem için çalışmalar hızlandı.
10 kişiden sadece 2’si eğitim sistemine güveniyor
OECD’nin son raporu üye ülke vatandaşlarının ülkelerindeki sağlık, hukuk ve eğitim sistemine güvenlerini mercek altına aldı. Türkiye raporda özellikle halkın eğitim sistemine güvenindeki düşüklükle dikkat çekti.
OECD araştırması: Türkiye geçim derdinde ilk sırada
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), "yüksek enflasyon ortamında temel ihtiyaçları karşılama endişesi" listesi yayımlandı.
Ticaret Bakanlığı, ihracat rakamlarını açıkladı
Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Haziran ayında ihracat 20,9 milyar dolar oldu.
İşte okulların kapanacağı tarih!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "16 Haziran'da okullar kapanıyor uzatma yapmadık" açıklamasını yaptı.
29 Mayıs'ta okullar tatil
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "16 Haziran'da okullar kapanıyor uzatma yapmadık" açıklamasını yaptı.
Halk eğitim kursları dijital ortama aktarılıyor
Milli Eğitim Bakanlığı, Halk Eğitim Merkezleri Bilişim Ağı (HEMBA) dijital platformunu hayata geçirdi. Platformla, halk eğitim merkezlerinde yüz yüze açılan kurslara uzaktan eğitim ile katılmak mümkün olacak.
‘Aflar, vergisini düzenli ödeyenlerin aleyhine’
Türk Büro-Sen Kastamonu Şube Başkanı Satılmış Kahvecioğlu 34. Vergi Haftasıyla ilgili basın açıklamasında bulundu. Vergi politikalarının, gelir dağılımını düzenlemede önemli bir rol oynadığı dile getiren Kahvecioğlu, düşük gelirli ile yüksek gelirli kesimler arasındaki dengenin sağlanması gerektiğini söyledi.
Millet İttifakı, yol haritasını belirledi
Sağlıktan eğitime, yargıdan dış politikaya 2 binin üzerinde maddenin yer aldığı Millet İttifakı’nın ‘Ortak Mutabakat Metni’ açıklandı. Muhalefet liderleri, metni törenle imzaladı.
‘Maaşlardaki artış, zamlarla eridi’
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), yeni yılın açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Türk-İş tarafından yapılan açıklamada, "Asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına yapılan artışların, mal ve hizmetlere ardı ardından gelen zamlarla eridi" açıklaması yapıldı.
"165 noktada temsilciliği bulunan büyük bir aileyiz"
Kastamonu Müstakil Sanayici ve İş Adamlar Derneği (MÜSİAD) 5. olağan genel kurulu toplantısı gerçekleşti. Toplantı Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Yerleşkesi Teknokent Ilgaz Salonu'nda gerçekleşti. MÜSAD Kastamonu Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sevgilioğlu , burada yaptığı konuşmasında; "Yurt içinde 84, yurt dışında 81 nokta ile dünyada 165 noktada temsilciliği olan büyük bir aileyiz. Samimiyet ve dürüstçe çalışırlar, ideallerinden asla vazgeçmezler. Bizler, Ahilik şuuru ve kültürüyle yoğrularak hayatlarımızı ticaretimizi düzenleyen iş insanlarıyız" ifadelerine yer verdi.
Üniversite eğitimi, kadınların kazancını 1,7 kat artırıyor
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretimin bilhassa kadınların mezuniyet oranlarında, işgücüne katılımlarında ve gelirlerinde büyük bir etkisi olduğunu belirterek, "Son istatistiklere göre, yükseköğretim mezunu kadınların yıllık ortalama gelirinin, lise ve dengi okullardan mezun olan kadınların yıllık ortalama gelirinin 1,7 katı kadar olduğunu memnuniyetle karşılıyorum" dedi.
MEB'den öğrencilere yemek desteği
Milli Eğitim Bakanı Özer, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, ''2023 yılının sonuna kadar ücretsiz yemek imkanından okul öncesi tüm öğrencilerimizi yararlandıracağız.'' dedi.
"Türkiye’de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek"
CHP Kastamonu İl İnsan Hakları Komisyonu basın açıklaması gerçekleştirildi. CHP Kastamonu İl İnsan Hakları Komisyonu şu sözlere yer verdi; "İktidara geldiğimizde bu düzen değişecek, bu tablo tersine dönecek. Az kaldı. İktidarımızda zenginliği adil paylaşan Türkiye’de ülkemizde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Aile destekleri sigortasıyla her aile asgari bir gelire kavuşacak."
115 bin sağlık personeli alınacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Artan talepler karşısında 7 gün 24 saat kesintisiz verilen hizmetlerin çalışanlarımız üzerindeki yükünü takdir edersiniz. Sağlıkta Beyaz Reform çerçevesinde almayı planladığımız 85 bin yeni çalışma arkadaşımızla, 115 bin ilave personel istihdamı sağlamış olacağız” dedi.
20 bin öğretmen ataması yapıldı
Ankara'da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 20 bin öğretmenin ataması yapıldı.
Türkiye ekonomisi 7,6 büyüdü
Türkiye ekonomisinin 2022 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları açıklandı. TÜİK'in verilerine göre büyüme yüzde 7,6 olarak gerçekleşti.
Çelik güven tazeledi
Yol-İş Sendikası Kastamonu 1No.lu Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu Toplantısında mevcut şube başkanı Mehmet Çelik, güven tazeledi.
Sigara kullanımında 1'nciyiz
OECD verilerine göre Türkiye, sigara kullanımında dünyada birinci sırada yer aldı.
Hemşireler Günü'nde buruk mesaj: 'Hemşire sayısı azalıyor'
Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Hemşireler Haftası dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı.
Düzgün’le yola devam
Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerinin bağlı olduğu Türkiye Yol-İş Sendikası, Kastamonu 2 Nolu Şube Başkanlığı 11. Olağan Genel Kurulu Dedeman Otel Yıldız Salonu’nda gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Sadık Düzgün, tek listeyle çıktığı seçimde yeniden başkan oldu.
Türkiye’nin yüzde 56’sı obez
15 yaş üstü kişiler dikkat alındığında fazla kilo ve obez oranı en yüksek ülke ABD olarak kaydedilirken, Türkiye’nin listenin 9. sırasına yerleştiği saptandı.
Avrupa’nın en obez ülkesiyiz
Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi, hemşehrimiz Işılay Reis Yorgun, 4 Mart Dünya Obezite Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
İşte detaylar…
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda yeni ekonomi destek paketini açıkladı.
“Sonuç alana kadar eylemlerimize devam edeceğiz”
Türk Eğitim Sen Kastamonu Şubesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve ekonomik kayıplarının telafisi için Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının önünde eylem gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiçbirimiz için başka Türkiye yok"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiçbirimiz için başka Türkiye yok"