Arama
Arama Sonuçları
KEAH’ta neler oluyor! Adım atacak yer kalmadı
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde adım atılacak yer kalmadı.
Doğan Ünlü’den “HASTANE” müjdesi
AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, katıldığı basın açıklaması programında bir takım açıklamalarda bulundu: “Yeni hastane binamızın da inşallah seçim öncesinde müjdesini vermiş olacağız.”
Tosya Devlet Hastanesi’nde garip olaylar
Tosya Devlet Hastanesi’nde dikkat çekici bir olay yaşandı… Bir vatandaş tarafından kapıdaki sıra randevusuna asıldığı iddia edilen not, ilçede gündem oldu…
Dört branşta randevu sorunu sürüyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, cildiye, plastik cerrahi, göz ve Kulak Burun Boğaz (KBB) gibi branşlarda randevu sorununun kısmen devam ettiğini, buna çözüm arandığını söyledi.
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni bekleyen ‘BÜYÜK TEHLİKE’
Bu ay içinde MHRS ve Poliklinik hizmeti veren 101 doktordan 10'unun daha gitmesiyle; Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ciddi bir uzman hekim sıkıntısı meydana gelecek.
KEAH AMATEM, bağımlılıkla mücadelede işbaşında
KEAH Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Zemzem Tuba Sönmez, Ayaktan Arındırma Merkezi’yle (AMATEM) ilgili bilgi verdi.
KEAH, Mayıs’ta 70 bin hastaya hizmet verdi
Vatandaşların "randevu" şikayetlerine yönelik İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu tarafından açıklama yapıldı.
Mide ağrısına en iyi ne gelir ? mide ağrısı neyden kaynaklanır ?
Mide ağrısı her birimizin karşılaştığı bir rahatsızlıktır fakat pahalı veya riskli tıbbi bir yaklaşımla değil, basit gıda seçimleri ile hafiflemesi mümkün. Bu makale, mide ağrısına mümkün olduğunca doğal çözümlerle, uzun süreli olarak çareler arayışında olacak olanların yararına olacak şekilde öneriler sunarak başlamaktadır.
“Gerçekleşme oranı yüzde 86,2’ye çıktı”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu sorununa ilişkin, “Merkezi Hakem Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan randevuların gerçekleşme oranı yüzde 86,2’ye çıktı” dedi.
81 ilde ÇÖZGEM açılacak
Sağlık Bakanlığı, 81 ilde açılacak Çok Disiplinli Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezleri (ÇÖZGEM) ile özel gereksinimli bireyler ve ailelerine tanıdan tedaviye ihtiyaç duydukları tüm hizmetleri tek çatı altında sunacak.Türkiye'de ilk kez özel gereksinimli çocuk ve gençlere yönelik ruh sağlığı hizmetlerinin tek çatı altında sunulmasını sağlayacak merkezlerin yasal zeminini oluşturan yönetmelik, 15 Aralık'ta yayımlanırken, açılış planlamalarıyla ilgili detaylar da belli oldu. Buna göre, Bakanlık, 2023 itibarıyla ilk etapta Türkiye'nin 81 ilinde en az bir ÇÖZGEM'i faaliyete geçirecek ve devamında merkezleri yaygınlaştıracak.
Randevu sisteminde yeni düzenleme
Bir ayda yaklaşık 2.8 milyon kişinin randevu almasına rağmen muayeneye gitmediğini söyleyen Bakan Koca, "Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyenler, 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak. Bundan sonra, 'Oradan da buradan da randevu alayım, sonrasına bakayım' dönemi kapanıyor" dedi.
“Alacaksınız”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alınamadığına ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Koca açıklamasında; “Alacaksınız. Hekim ve çalışan arkadaşlarımızın mutluluğu ile sorunların daha kolay çözüleceğine emin olun” ifadelerine yer verdi.
"Aile Diş Hekimliği" uygulaması başlıyor
Sağlık Bakanlığınca koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin genişletilmesi amacıyla aile diş hekimliği modeli, 3 pilot ilde hayata geçirilecek.
Başhekim Ergül: '100 kişiden 21'i randevusuna gelmiyor'
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül, hastanedeki son gelişmeler ve sıkça gündeme gelen randevu problemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Randevularda yaşanan memnuniyetsizliği de değerlendiren Ergül, Kastamonululardan destek istedi.
Aile hekimlerinin grevine katılım yüzde 90
Aile hekimleri, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinin geri çekilmesi, sağlıkta şiddete karşı etkin bir yasa çıkartılması, Aile Sağlığı çalışanlarının özlük haklarının verilmesi için bugün ve cuma günü hasta bakmayacak
Gelen kapıdan döndü
Aile Hekimlerinin 17-18 Şubat günleri olmam üzere 2 gün iş bırakma eyleminden haberi olmayan vatandaşlar, kapıdan geri dönmek zorunda kaldı.
KEAH, 2021'de 341 bin MHRS randevusu verdi!
2021 yılında Kastamonuluların zaman zaman randevu almakta zorlandığı Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi'nde MHRS sistemi üzerinden toplam 341 bin 817 randevu alındı.
5. doz randevuları açıldı
2 doz Sinovac, 2 doz Biontech aşısı olmuş ve son doz aşısının üzerinden 3 ay geçmiş bireyler için hatırlatma dozu randevuları açıldı.
Sağlık Bakanlığından MHRS genelgesi
Sağlık Bakanlığı, Merkezi Hekim Randevu Sisteminin (MHRS), hasta memnuniyeti öncelenerek etkin bir şekilde kullanılması için Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca imzalı genelge yayımladı.
KEAH'tan randevu müjdesi
Özellikle bazı bölümlerde yaşanan randevu sıkıntısı sonrasında Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, gelen talepleri değerlendirdi ve Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan randevu sıkıntısına çözüm için devreye girdi.
''Kastamonu'da ilkleri gerçekleştirdik''
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, AK Parti iktidarında Kastamonu'da gerçekleştirilen yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Bu mücadeleyi görmezden gelmeyelim!
Son günlerde Kastamonu'da randevu sıkıntısı gündeme gelirken, diğer taraftan da Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık çalışanları büyük bir özveriyle mücadelesini sürdürüyor