Arama
Arama Sonuçları
‘Sizi ifşa etmeye devam edeceğim’
MHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında CHP’yi sert bir dille eleştirdi.
Kastamonu'da 'Şerife Bacı'nın İzindeki Türk Kadınları' ödüllendirildi!
'Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Şerife Bacı'nın İzinde Türk Kadını' kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada ilk 3 şöyle; Tosya Fen Lisesi'nden Betül Çiftçi, Seydiler İstiklal Yolu ÇPAL'den Ayşegül Kutlu ve Küre ÇPAL'den Yeliz Uçar oldu.
Gezgin kadın, 20 yılda 70 ülke gezdi
Samsun’da yaşayan 70 yaşındaki Esin Eren, 50 yaşından sonra yaklaşık 70 ülke gezdi. Hindistan’dan Norveç’e kadar birçok ülke gezen Esin Eren, “Çok kitap okudum ama gezip görmek ufkumu açtı” dedi.
Yokluk yıllarının hatırası: 58 yıllık defter öğrencileri şaşırtıyor
Gümüşhane’nin duayen eğitimcilerinden ve yaşayan nadir Hüsn-i Hat sanatçılarından Cemal Karabulut’un ortaokul yıllarından kalma 58 yıldır gözü gibi baktığı defteri hem yeni öğrencilere örnek oluyor hem de ilgi çekiyor.
Kastamonu'daki dev festivalden görüntüler
Kastamonu’nun Araç ilçesinde düzenlenen 3. Kastamonu Araç Yayla Kış Festivali’nde İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına ve öldürülen çocuklara dikkat çekmek için kardan çocuk heykeli yapıldı.
Kastamonu’yu Türkiye’ye örnek yaptı ve hala unutmadı!
1997-2003 yıllarında Kastamonu Valiliği yapan Enis Yeter; Dünya Gazetesi’ne röportaj verdi. Aradan geçen 20 yılı aşkın bir süreye rağmen; valiliği döneminde ilimizde gerçekleştirdiği projelilerle hala adından söz ettiren Vali Enis Yeter’in Kastamonu’da gerçekleştirdiği projeler ve vizyon; ilimizden örnek alınarak bir çok ilde de uygulanmaya başlamıştı.
Kastamonu HEM müdürü, gün yüzüne çıkardı!
Kastamonu Halk Eğitim Müdürü Ebubekir Yiğit, Kastamonu’nun derinlerinde kalan masalları, gün yüzüne çıkararak kitap haline getirdi.
Bağcılar’da ‘Hz Pir’ esintisi
Kastamonu’nun evliyalarından olan Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği bir etkinlikle hem anıldı hem de davetlilere anlatıldı.
Beylikdüzü'ndeki öğretmene ne oldu?
Beylikdüzü'nde ilk önce öğrencisini dövdü sonra saldırıya uğradı.
Kastamonulu Yazar, büyüleyici hikayesini kitaba döktü
Uzun yıllar kanserle mücadele eden Kastamonulu  Yazar Ayfer Savaş Aydın, ilk romanı ‘Rıza’ için Kastamonu'dan sonra Ankara'da da okurlarıyla bir araya geldi
Kastamonu, ev sahipliğine hazırlanıyor
Kastamonu, çok sayıda yayınevi ve birbirinden farklı kitaplar için ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor
Kastamonu'da Bakanlı açılış
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Kastamonu 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi açılışı gerçekleşti.
İl Müdürü Gümüş, Şenpazar'da okul ziyaretlerine devam etti
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş Şenpazar ilçesindeki okul ziyaretleri kapsamında Şenpazar Borsa İstanbul İlkokulu Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle buluştu.
Karasalihoğlu'nun 'İmza Günü' devam ediyor...
Dr. Murat Karasalihoğlu, yazmış olduğu 'Paphlagon'dan Candar'a' ve 'Gazi Muttalip Ayber' isimli kitaplarını okurları için imzalıyor. Karasalihoğlu, Kastamonu'daki tüm kitapseverleri Kastamall AVM'deki imza gününe davet etti.
Kastamonu'da genç yazarların imza günü...
Hanönü ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Hanönü Belediyesi Eğitim Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında 12 genç yazar tarafından kaleme alınan kitap basıldı. Hanönü Belediyesi tarafından imza günü yapıldı.
Galip Vidinlioğlu’nun Kastamonu’ya kazandırdıkları!
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen ve bin 600 gündür Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Galip Vidinlioğlu, görev süresi boyunca şehrin en çok konuşulan isimlerinden oldu.
Minik kitap kurtları, artık kütüphane üyesi...
TOKİ İlkokulu öğrencileri, Kastamonu Belediyesi tarafından kazandırılan Mustafa Yıldız Halk Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Ziyarette öğrencilerin kayıt işlemleri yapılarak, öğrencilere kütüphane kartları ve okuyacakları kitapları teslim edildi.
İl Müdürü Gümüş, çocuklarla aynı sıralarda...
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Daday ilçe ziyareti kapsamında Daday Miralay Halit Bey İlkokulu'nu ziyaret etti. İl Müdürü Gümüş, öğrencilerle aynı sıralara oturarak onlarla sohbet etti. Gümüş, ziyaret değerlendirmesinde; "Sizler Türkiye Yüzyılı'nın geleceğisiniz ve şimdiki çalışmalarınızın karşılığını gelecekte alacaksınız" dedi.
Ataşehir'de Gezilecek 10 Sıra Dışı Yer
Ataşehir, İstanbul'un en popüler semtlerinden biri olmasının yanı sıra, birbirinden ilginç ve sıra dışı mekanlarıyla da dikkat çekmektedir.
İl Müdürü Gümüş'ten Tema Koleji'ne ziyaret
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, okul ziyaretleri kapsamında Tema Koleji öğrencileri ile bir araya geldi.
CEO’ya 50 milyonluk boşanma davası
Ankara’da G.P. adlı kadın, büyük bir şirkette CEO olan eşine kendisini aldattığı gerekçesiyle boşanma davası açtı ve 25 milyon maddi 25 milyon ise manevi olmak üzere 50 milyon lira tazminat, kendisi için 250 bin ve kızı için de 250 bin olmak üzere aylık 500 bin lira da nafaka talep etti.
“Alzheimer her beş yılda iki kat artıyor”
Alzheimer hastalığının unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkilendiğini belirten Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekti.