Arama
Arama Sonuçları
Kız isteme husumeti kanlı bitti: 2 ölü!
Devrekani ilçesinde bir kişi, kız isteme meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan amca ve yeğenine kahvehanede kurşun yağdırdı.
Valilik ‘seçim yasakları’nı duyurdu
31 Mart yerel seçimlerine geri sayım hızla devam ediyor. Aylardır devam eden seçim çalışmaları ve propaganda süreci, önümüzdeki Cumartesi günü akşam saatlerinde nihayet sona erecek.
Polis ekipleri şok uygulama yaptı
Çorum'un Alaca ilçesinde yapılan şok uygulamada ruhsatsız tabanca ve bıçak ele geçirildi, bir araç trafikten men edildi.
Polis, okul çevrelerinde kuş uçurtmuyor
Kastamonu'da 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin ilk gününde 35 ekip ve 120 personelin katılımıyla denetimler yapıldı.
Kastamonulu efsanenin acı-tatlı hikayesi…
Dile kolay... Bordo-mavili takımın 1. Lig'deki (o zamanın süper ligi) ilk şampiyonluğunda (1974-75) Trabzon kökenli olmayan tek isim. Trabzonspor'un 1. Lig'deki ilk golünü o attı. Yetmedi gol attığı maçta kaleye geçti. 4 sezon oynadığı ligde 3 şampiyonluk kazandı. Trabzonspor'da 143 maç oynadı. Sarı ve kırmızı kart görmedi. Şimdilerde memleketi Kastamonu'da yaşayan Ali Yavuz'un hayatından acı-tatlı kesitler
Honsalar, istihdam bekliyor
Honsalar Mahallesi Muhtarı Ramazan Boyacı, mahalledeki gençlerin işsizlik sıkıntısı yaşadığına dikkat çekti.
Sele kahvehanede yakalandılar
Azdavay ilçesinde sele kahvehanede yakalanan vatandaşlar ıslanmamak için masa ve sandalyelerin üzerine çıktı.
Seçim günü yasakları devreye giriyor
Pazar günü gerçekleştirilecek seçimler nedeniyle yarın, seçim yasakları devreye girecek. Sabah 6'dan gece 24'e kadar alkollü içki satışı yasak olacak. Bugün saat 18.00'de başlayacak propaganda yasağı 24 saat devam edecek.
Kastamonu Valiliği'nden seçim günü yasakları
Kastamonu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin, ikinci tura kalması halinde Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs Pazar günü yapılacağı belirtildi.
Ak Parti Seçim Otobüsüne Saldırı
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Savcı Sayan’ın seçim otobüsüne Buca ilçesinde PKK sloganları atan bir grup saldırıda bulundu. Otobüsün camları kırılırken, 3 kişi ise yaralandı.
Emniyet tek tek aradı
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gün boyunca şehir merkezinde yapılan denetimler sonucunda araması bulunan iki şahıs yakalandı.
Baltacı’nın ilçe ziyaretleri devam ediyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili ve 28. Dönem Kastamonu Milletvekili Adayı Hasan Baltacı, ilçe ziyaretlerine devam ediyor.
Özgür Akif Tel, AK Parti’den aday adayı…
Aslen Tosyalı olan Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme eski Başkanı ve Tarım Uzmanı Özgür Akif Tel, AK Parti’den Kastamonu Milletvekili aday adayı oldu. Özgür Akif Tel, resmi başvuru işlemlerini 18 Mart Cumartesi günü Kastamonu’ya gelerek saat 13.30’da parti il binasında gerçekleştirecek.
Seçim yasakları açıklandı
Yüksek Seçim Kurulu 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde uygulanacak yasakları açıkladı.
‘Milletin kararını millet değiştirir’
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) destekleriyle Daday Belediyesi tarafından hizmete açılan kapalı pazaryerinin açılışı için Kastamonu’ya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk olarak Araç ilçesini ziyaret etti. Araç’ta vatandaşlarla ve esnaflarla bir araya gelen İmamoğlu, ardından Kastamonu merkeze geçti. Nasrullah Meydanında ve Belediye Caddesinde bulunan esnaf ve vatandaşları gezen Ekrem İmamoğlu, daha sonra Daday’da İBB desteğiyle belediye tarafından yapılan kapalı pazaryerinin açılışına katıldı.
İçişleri’nden yılbaşı tedbirleri genelgesi
İçişleri Bakanlığı, vatandaşların yılbaşı gecesini huzur ve güven ortamında geçirebilmelerini sağlamak amacıyla en üst seviyede güvenlik önlemi aldı.
‘Potansiyelimizi değerlendiremiyoruz’
Birlik Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenen Kariyer Sohbetlerinde “Kastamonu’da ve Aile Şirketinde Markalaşma ve İnovasyon” konulu panelin konuşmacısı Ünallar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ünal oldu.
712 yıllık ahilik geleneği
Son yıllarda unutulmaya yüz tutsa da, asırlar öncesinden başlayan köklü bir ahilik geleneğine sahip olan Kastamonu’da esnaflar, son dönemde ahi kültürüne yeniden yaşatmaya başladı. 7 asırlık gelenek kapsamında her Cuma günü selâ sonrası çarşıda dua eden esnaflar, Kastamonu’da 712 yıl önceki geleneği sürdürüyor.
Farkındalık oluşturulması amaçlanıyor
İçişleri Bakanlığı tarafından “Kadına El Kalkamaz” sloganı adı altında başlatılan proje, Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde vatandaşlara anlatıldı.
“AK Parti, Türkiye'yi büyütmeye var gücüyle devam edecek”
AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, saha çalışmalarına devam ediyor. Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, Kastamonu’nun 20 mahallesinde mahalle başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, esnafları ziyaret ettiklerini belirterek bu ziyaretlerde esnafların talep ve önerilerini Genel Merkez’e rapor edeceklerini kaydetti. Güzel açıklamasında; “AK Parti’mizin büyüklüğüne yaraşır, hizmet ehli olan teşkilatımız gece gündüz demeden çalışmaya devam edecektir. Esnafımız, işçimiz, memurumuz, çiftçimiz AK Parti ile büyümeye ve Türkiye'yi büyütmeye var gücüyle devam edecek” ifadelerine yer verdi.
Evrenye'de kahvehane çöktü
İnebolu ilçeisnde etkili olan yağış nedeniyle Evrenye ilçesinde kahvehane çöktü.
“Kadına Yönelik Şiddete Dur De”
Pınarbaşı İlçe Emniyet Amirliği “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 5 Milyon Erkeğe Farkındalık Eğitimlerinin Verilmesi” projesi kapsamında sahaya indi.
Ilıca'da bayram
Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan ve güzelliği ile görenleri mest eden Ilıca Şelalesi, Ramazan Bayramı’nda vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde Horma Kanyonu’nun çıkışında bulunan Ilıca Şelalesi, güzelliği ile ziyaretçilerini mest ediyor. 3 kilometrelik ahşap platformla geçilebilen Horma Kanyonu’nun çıkışında 14 metre yüksekten dökülen şelale, Ramazan Bayramı’nı doğa ile iç içe geçirmek isteyen vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Döküldüğü alanda muhteşem görüntü oluşturan şelale, vatandaşlara su sesi eşliğinde doğanın tadını çıkartma fırsatı sunuyor. Şelaleyi ziyaret eden vatandaşlar, fotoğraf çektirip öz çekim yapıyor.
Kahveciler Odası Başkanı Yazımcı güven tazeledi
Kastamonu Kahveciler Esnaf Odası 8. olağan genel kurulu Özlem Düğün Salonu’nda tek adaylı olarak gerçekleştirildi.
Selzede, yaşadığı anları anlattı
Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde uyarılara aldırış etmeyen selzede, karnı acıktığı için girdiği lokantada ölüm kalım savaşı verdi