Arama
Arama Sonuçları
Ev almak isteyenlere müjde!.. Yarısı devletten…
‘Konut Hesabı’ programı düşük gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmesi için yenileniyor. En az 3 yıl olmak kaydıyla yüzde 50’ye yakın devlet desteği verilecek.
Bazı fakülteler kapatıldı!
Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı üniversitelerde fakülte, yüksekokul ve enstitüler kapatılırken, yerlerine yeni fakülteler ve enstitüler kuruldu...
Kastamonulu Gazinin 'Gaziler Günü'nde acı kaybı...
'Gaziler Günü'nde Kastamonulu Gazi Ahmet Sipahioğlu’nun kayınvalidesi Saide Bahçaçioğlu hayatını kaybetti.
Okul kitaplarına yüzde 300 zam!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okulların yüksek kitap fiyatlarına ilişkin, "Yüzde 300 zam yapan 400 civarındaki özel okula gerekli cezalar verildi." dedi.
Eski Kastamonu Valisi merkeze alındı!
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atamalarına göre, 16 ilin valiliklerine yeni isimler atanırken 12 ilin valisi ise merkeze alındı. Kastamonu'da da görev alan Vali, Mülkiye Başmüfettişliği'ne atandı.
Küre Dağları’nda dev alana maden arama izni
Kastamonu, Zonguldak ve Bartın sınırlarına giren 3 bin 500 hektarlık orman alanında maden arama izni verildi.
Şanlıurfa’da görev yapan bölge müdürü, İstanbul’a atandı
İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Efe Murat Erbaş, İletişim Başkanlığı İstanbul Bölge Müdürü olarak atandı.
Kastamonulu ünlü gazeteciden acı haber!
Ünlü gazeteci, spor medyasının önemli isimlerinden Kastamonulu hemşehrimiz Ahmet Çakır, hayatını kaybetti. Bir süredir beyin tümorü tedavisi gören Çakır, 72 yaşındaydı.
Sedat Abi’ye son görev!..
Kastamonu basınının sevilen emektarlarından, Tosya ilçesinde uzun yıllar boyunca İhlas Haber Ajansı bünyesinde telifli muhabir olarak çalışan Sedat Ağacıkoğlu hayatını kaybetti.
İnebolulu devlet sanatçısının plağı ses getirdi
İnebolulu hemşehrimiz devlet sanatçısı Uğur Çınar’ın yeni çıkardığı “Senfonik Türk Müziği” isimli plağı ses getirmeye devam ediyor.
Demirel’in tarihi çıkışını, Gazeteci Yavuz Donat, Atilla Paşa’ya anlattı
KGD tarafından düzenlenen Hüsnü Açıksöz'ü Anma ve Basın Onur Ödülleri programında gazeteci Yavuz Donat, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 1998'de Hatay Samandağ'da yaptığı konuşmayı Kastamonulu Orgeneral Atilla Ateş Paşa'ya anlattı. Donat, Ateş Paşa'ya, "Siz o olayın içerisindeydiniz fakat Demirel ile ilgili o bölümü bilmiyordunuz. Size anlatmak istedim" dedi.
Eşini vurdu, kaçarken polis aracına çarptı!
Bartın'da boşanma aşamasındaki eşini pompalı tüfekle bacaklarından vuran şahıs, arkadaşıyla birlikte kaçarken otomobil ile Cide’de polis aracına çarptı. Kazanın ardından durdurulabilen araçta yakalanan 2 kişi gözaltına alındı.
Yeni Akit'ten ‘Ekmekci’ye eleştiri
Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi ve Şapka İnkılabı’nın 99'uncu yıldönümü kutlamalarının ardından; AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci’nin kortej yürüyüşü ile ilgili yaptığı paylaşım bazı kesimlerin tepkisini çekti.
Yavuz Donat, Kastamonu’yu yazdı
Atatürk’ün Kastamonu Gelişi ve Kılık-Kıyafet İnkılabı’nın 99’uncu yıldönümü kutlama programındaki Kastamonu Gazeteciler Derneği (KGD) tarafından düzenlenen “Hüsnü Açıksöz’ü Anma ve Basın Onur Ödülleri” programına katılan Türk basınının en önemli yazarlarından Yavuz Donat, Sabıh Gazetesindeki köşe yazısında Kastamonu ve Şerife Bacı’yı anlattı.
Kastamonu’da engelli vatandaş, ölümle dans etti!
Kastamonu’nun merkez ilçesi Saraçlar Mahallesi mevkiinde bir yaşlı adam, tekerlekli sandalyesini cadde üzerinde ters şeritten kullanıp araçların önüne çıkarak adeta tehlikeye sürdü.
İnebolu’nun umuduna 2 Milyon TL’yi aşan bağış!
İnebolu'da 1999 yılından bu yana hizmet veren Sabahat Bahriyeli İnebolu Huzurevi'nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılmasının gündeme gelmesinin ardından yeni bir huzurevi binası yapımı veya mevcut binanın güçlendirilmesi için Yeni İnebolu Gazetesi, hayırseverlerimizi göreve davet etti.
40 bine yakın personel alınacak!.. İşte şartlar ve tarihler
Resmi Gazete'de yayımlanan 33 personel alımı ilanına göre kamuya 37.210 personel alımı yapılacak.
Kastamonu'da 'Son Akşam Yemeği' filmi ücretsiz gösterilecek...
Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi Şapka ve Kıyafet İnkılabı etkinlikleri kapsamında Kastamonu Gazeteciler Derneği, 27 Ağustos Salı günü Halk Eğitim Merkezi'nde  'Hüsnü Açıksöz'ü Anma ve Basın Onur Ödülleri' programı düzenliyor. Programda  Onur Tuna'nın başrolde olduğu Son Akşam Yemeği filmi ücretsiz olarak izlenecek. Programa tüm Kastamonu halkı davet edildi...
TİMBİR Kastamonu İl Temsilcisi Hasan Cengiz'den Malatya'da bir dizi ziyaret!
Kastamonu Açıksöz Gazetesi, aciksoz.com.tr ve CNG Haber Genel Koordinatörü Timbir Kurucu Üyesi ve Kastamonu İl Temsilcisi Hasan Cengiz Malatya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Cengiz, Malatya'da TİMBİR İl Temsilciliği ile Maldia Dergisi'ni  ziyaret etti.
‘Kastamonu Paşası’ jandarmanın zirvesinde
Tuğgeneral rütbesinde iken 2011-2014 yılları arasında Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı olarak görev yapan, Jandarma Genel Komutanı Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakcı, Arif Çetin’in yerine Jandarma Genel Komutanlığına atandı.
Orgeneral Arif Çetin gitti, 23 ilin Emniyet Müdürü değişti...
Emekli olan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'in yerine Ali Çardakçı getirildi. Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız görevden alınıp Bursa Valisi oldu. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ise yeni Emniyet Genel Müdürü olarak atandı.
Toplu tepki ‘geri adım’ attırdı!.. TMMOB yanlıştan dönüyor
TMMOB Başkanı Emin Koramaz, genel kurul ilanlarının gazetelerde yayımlanmasını durduran yönetmelik değişikliğinde hata yapıldığını kabul ederek, düzeltme sözü verdi.
Anadolu basınına bir darbe de TMMOB’den!
Yıllardır emekçi dostu sloganı ile Türkiye’de her türlü toplumsal ve siyasal olaylardan geri kalmayan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Anadolu basınına adeta bir darbe indirerek daha önce gazetelerde yayınlanan resmi ilan ve duyuruların birliğin internet sitesinde yayınlatılması kararı aldı. Karar Resmi Gazete’nin 15 Ağustos 2024 tarihli sayısında yayınlandı. Bu karara göre, daha önce oda merkezlerinin bulunduğu yerlerde çıkan gazetelerde yapılan ilanların, “Birliğin ilan yeri ve birliğin kurumsal sitesinde yayınlatılması” kararı alındı.
Kastamonulu 'ezan bülbülü' Türkiye Şampiyonası'nda!
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Din Görevlileri Arası Ezanı Güzel Okuma YArışması'nın finali 22 Ağustos'ta Tekirdağ'da yapılacak. Sırasıyla ilçe birinciliği, il birinciliği ve son olarak bölge birinciliğini kazanan İmam Hatip hemşehrimiz Sedat Kaysel Türkiye Şampiyonası'nda ilimizi temsil edecek.
Kastamonu Belediyesi’nde ilk kez toplu sözleşme imzalanamadı
Kastamonu Belediyesi ile yetkili sendika Belediye İş Sendikası arasında 2 aydır devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Sendika yetkilileri Ankara'da arabulucu ile görüşme sağlayacağı öğrenildi.
Son dakika! Kastamonu'da orman yangını!
Kastamonu'da ormanlık alanda çıkan yangına ekipler müdahale ediyor.
37 plakalı tır zincirleme kazaya karıştı
Aksaray'da Kastamonu plakalı tırın da aralarında bulunduğu 4 tır ve 1 araç birbirine girdi. Kazada Kastamonu plakalı tırın sürücüsü Mustafa K. (56) gazetecilere açıklama yaptı.
Kastamonu, Kamil İğdirli’yi dualarla uğurladı
Geçtiğimiz gün 74 yaşında hayatını kaybeden Kastamonu’nun tanınmış siyasetçilerinden Kamil İğdirli’nin cenazesi toprağa verildi.
Kastamonu, teşvike layık görülmedi
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni destekleme modeli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türkiye'nin birçok tarım bölgesindeki illerde emek veren çiftçilere destek verileceği açıklanırken, Kastamonu ise o iller arasında yer almadı.
‘Kastamonu Belediyesi’ni aile şirketi olarak mı yöneteceksiniz?’
31 Mart yerel seçimleri sonrası Kastamonu siyasetinde MHP-CHP gerginliği, her geçen gün daha da sertleşerek devam ediyor.