Arama
Arama Sonuçları
Karadeniz'de hamsiyi ‘kota’ kurtaracak
Prof. Dr. Osman Samsun, hamsi avcılığına yönelik kota kararının, Karadeniz'de hamsi varlığının korunarak geleceğe aktarılması açısından önemli olduğunu belirtti.
Kastamonu’da ‘katil arı’ seferberliği
Karadeniz Bölgesi'nde görülen ve kestane ağaçlarını kurutan gal arısıyla mücadele için laboratuvar ortamında üretilen böcekler Kastamonu'da doğaya bırakıldı. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından şu ana kadar kestane ağaçlarına 8 bin böcek salındı.
4,5 saat denizde yaşam mücadelesi verdi
Mezgit avı için denize açılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan yaşlı adam, akıntıya kapılarak 4,5 saat denizde yaşam mücadelesi verdi.
PKK ne zaman teslim bayrağı çekecek? Uzmanlar açıkladı
Uzman isimler "PKK ne zaman teslim bayrağı çekecek?" sorusunu cevaplandırdı.
Köpeklerin saldırdığı genç kız ölümden döndü!
Kastamonu şehir merkezinde işe gitmek isterken sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan genç kız, hastanelik oldu.
Sağ kurtulan kedisini görünce gözyaşlarını tutamadı
Çanakkale’de çıkan orman yangınında canını zor kurtaran adamın hem iş yeri hem de hayvanları küle döndü. Onlarca hayvandan geriye acı tablo kalırken sağ kurtulan kedisini gören adam gözyaşlarına boğuldu.
Balıkçılar, 'Vira Bismillah' demek için gün sayıyor
Kastamonu'nun da aralarında bulunduğu Karadeniz bölgesindeki balıkçılar, 1 Eylül'de açılacak olan balık sezonu için gün sayıyor.Balıkçılar denize açılmak için hazırlıklarını sürdürüyor.
Memleketinizin adı nereden geliyor? Kastamonu'yu duyunca çok şaşıracaksınız... İşte tüm illerin açıklaması
Memleketinizin adı nereden geliyor? Her şehrin isminin birbirinden farklı hikayesi var. İşte şehirlerin isimlerinin hikayeleri...
Kastamonu'da artık o hayvanı da avlamak yasak!
Merkez Av Komisyonu'nun 2023-2024 av sezonu için Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren listesinde, avlanmasına izin verilen 31 kuş ve 4 memeli türü de yer alıyor.
Deniz aniden soğuyunca balık tutmaya koştular
Deniz soğuk şoku nedeniyle yarı baygın şeklinde kıyıda su yüzüne çıkan balıkları vatandaşlar ve balıkçılar avladı.
Kurt sürüsü gece vakti köyü bastı
Seydiler ilçesinde kurt sürüsü, köy meydanına kadar indi. Köydeki köpeklerin tepki vermesi sonucu kurt sürüsü, ormanlık alana doğru kaçtı.
Sokak köpeklerinden kaçarken ölümden döndü
İnebolu ilçesinde sokak köpeklerinden kaçmak isterken düşen kadın yaralandı. Kolu kırılan kadının oğlunun da bir hafta önce aynı bölgede köpeklerin saldırısına uğradığı öğrenildi.
Mandalarını silahla vurulmuş halde buldu
Hanönü ilçesinde bir vatandaş, kaybolan mandalarını ormanda silahla vurulmuş halde buldu.
Av sezonuna geri sayım başladı
1 Eylül'de yasaklar bitiyor, balıkçılar av sezonuna hazırlanıyor.
Canı balık çeken köpek derede avlanırken görüntülendi
Kastamonu’nun Cide ilçesinde balık avlamak için dereye giren köpek, vatandaşlar tarafından görüntülendi. Vatandaşlar, köpeğin dereye düştüğünü sanarak kurtarmaya çalıştı.
Haydarlar köyünde yürek burkan görüntüler
Kastamonu’da bir köyde çıkan yangında 7 ev, 7 ahır, 1 cami yanarak kullanılmaz hale geldi. Yangında 12 büyükbaş hayvan telef olurken 1 traktör de küle döndü.
Annesi kayıp 10 günlük bozayılar hayata tutundu
Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde ekipler tarafından donmak üzereyken bulunan iki yavru bozayı, saç kurutma makinesiyle ısıtılıp vücut ısılarının yükseltilmesi için kuvöze konuldu. 10 günlük gözleri dahi açılmayan ve anneleri kayıp iki yavru ayı, yaşama tutundu ve sağlık durumları normale döndü.
Oklu Cami, oksuz kaldı
Kastamonu’da ismini minaresine saplanan oktan alan ve halk arasında "Oklu Cami" olarak bilinen İsfendiyar Camisinin restorasyonu sırasında minaresindeki 700 yıllık ok, paratoner takılacağı gerekçesiyle söküldü.
Karadeniz’de hamsi bolluğu yaşanıyor
Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’da 1 Eylül tarihi itibariyle denizlerde av sezonunun başlamasıyla birlikte Karadeniz’de bollaşan hamsi, balıkçıların yüzünü güldürdü. Balıkçı tekneleri kasa kasa hamsi ile limana dönüş yapıyor
Norveç balina avından vazgeçmiyor
Norveç halkının "tabaklarında balina eti görmek istedikleri" savunularak sürdürülen balina avcılığı, bilim insanları, çevreciler ve hayvan hakları savunucuları tarafından etik dışı bulunuyor.
Rüyada Kaz Görmek Ne anlama Geliyor ? Rüyada Kaz Görmek
Rüyada kaz görmenin anlamı nedir ? rüyada kaz görmek nasıl yorumlanıyor ?
Rüyada Köpek Görmek Ne Anlama Geliyor ? Rüyada Köpek Görmek
"Rüyada köpek görmek ne demektir?" sorusu, insanlar tarafınca en çok araştırılan rüya tabirleri içinde yer verilmiştir. Rüyada köpek kovalaması, köpek tarafından kovalanmak anlamını merak edenler, bu rüyanın nelere yorulduğunu öğrenmek istiyor. Peki, rüyada köpek görmek nedir?