Geri dönüşü olmayan bir kayıp…;

Geri dönüşü olmayan bir kayıp…

Kastamonu’da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'ne düşen kapkara gaddar bir gölge…...

Gençlerin Gözbebeği Fındık” olarak tanıttığımız, paylaştığımız yılların mazlum, masum canı haberden bir gün sonra ölü olarak Taşköprü yolunda bulundu. O, artık yok.

Gençler sevgimizle onu hedef mi yaptık diye soruyorlar?

Bizi kim incitmek istedi?

Fındık, ayağına bastığımızda korkarak geri kaçan oyuncu, sevimli kendi halinde yılların köpeğiydi.  Sevgi ve masumiyet timsaliydi. Allah’ın emanetiydi.  Onun güzelliği kentimizde uyumlu canlara sevgi ve merhamet elçisi olsun, sokaklarımızda yok olan hayvanlara dönüş umudu olsun diye resmini paylaştık. Zavallı hayvan bunu canıyla ödedi.

Fındık, Kastamonu Taşköprü yolunda bir gün sonra atıldığı bölgeden Kuzeykent’e dönmeye çalışırken yarı bacaklarına kadar çamura batmış olarak kazada can vermiş olarak bulundu.

ZAVALLI HAYVANIN SUÇU NEYDİ?

Dereköyü ve Gömeç Köylerinden birine atıldığı tahmin edilen (bacaklarına kadar çamura batmış olan zavallı hayvan) Kuzeykent’e yıllardır yaşadığı bölgeye dönmeye çalışırken huzurevinin bahçesindeki küçük köpeğin havlaması üzerine yola fırladı ve kazada canından oldu.

Unutmayın, gerçek hayatta başarısız olan zayıf insanlar kendilerini ispatlamak için zayıf olan canlılara yönelirler. Bugün maalesef çocuklar, hayvanlar kadınlar bu tür insanların şiddetiyle acı çekmektedirler.  Güçlü insanlar, mazlumu ezmezler. Daha güçlü ve mutlu olmalıyız. Hedefimiz, yolumuz bu olsun

Fındık’tan geriye kalan pırıl pırıl acı karelerden…

Zayıfa eziyet eden insan ve toplumlar…

Bu vesileyle Fındık’ın hatırasını da yaşatmak amacıyla haftada bir gün Fındık’ın Sayfası köşesi oluşturmaya karar verdik. Köşemizde hayvan sevgisi ve bilincine dair paylaşımlar yapmak istiyoruz.  Ve siz değerli okurlarımızın görüşlerine gazetemize ilettiğiniz takdirde değerlendirmeye çalışacağız. Dünyadaki tüm güzelliklerle sevgi ve merhamet bağı kurmak dileğiyle.

Bu yazıdaki son sözümüz; İhtiyaç duyan Vatandaşlarımız kısırlaştırma desteği sağlanması ve bilinçsiz hayvan edilmesinin önüne geçilmesi... Sokak hayvanı trajedisinin ölümle değil bilinçli planlama ile son bulmasıdır...”

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum