‘Umudun Yolu’nun ön gösterimi yapılacak;

‘Umudun Yolu’nun ön gösterimi yapılacak

Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KASİAD) ana sponsorluğunda hazırlanan “Umudun Yolu” belgeseli beyaz perdeye taşınıyor....

KASİAD ve KASİAD Vakfı Genel Başkanı Ayhan Aslan tarafından verilen bilgiye göre; Yazar Alp Armutlu’nun kaleme aldığı “Umudun Yolu- Kağnı Kamyonu Yendi” kitabından esinlenerek, 101 yıl sonra kağnı tekerleğinin iz bıraktığı İnebolu’dan Ankara’ya uzanan İstiklal Yolu’nda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının vefakar Anadolu kadınlarına aşıladığı umudu araştıran ve yapımcılığını Alp Armutlu’nun, yönetmenliğini ise Nazım Doğan ve Sinan Çevik’in üstlendikleri belgesel Kastamonu‘da izleyici ile buluşacak.

Yerel rehberlerin ve halkın çekim ekibine eşlik ettiği 101 yılın yolculuğunda, Türk Kurtuluş Savaşı’nın 1919 ve 1920 yıllarına ait önemli kesitleri, 1921’in umut hikayeleri belgesel olarak izleyici ile buluşuyor. Anadolu kadının 100 yıllık umuda maya olan destanı, İstiklal Yolu’ndaki yiğitlik ve kahramanlığın içinden bugüne aktarılıyor. Anadolu kadınının ve yerel halkın 344 kilometre boyunca yazdığı eşsiz kahramanlık destanı hakkında 2 yıllık bir araştırma çalışmasının ürünü olan belgeselin ön gösterimi 2 Aralık Cuma günü saat 16.00’da Kastamonu Halk Eğitim Merkezinde yapılacak. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum