Kastamonu'dan uyuşturucu yorumu;

Kastamonu'dan uyuşturucu yorumu

Son zamanlarda uyuşturucu kullanımında artış yaşanıyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da uyuşturucuyla mücadeleye yönelik çalışmalar hızla devam ediyor. CNG Haber ve Açıksöz TV ekibi Kastamonu’ya uyuşturucuyla mücadelede en etkin yolları sordu. Detaylar haberimizde…...

“HABERLE BAKTIĞIMDA ÇOCUKLARIM İÇİN TEDİRGİN OLUYORUM”

Gençlerin zararlı maddeden korunmasında, ilk etmenin aile desteği olduğuna vurgu yapan Osman Demircioğlu; “Gençler kendilerini boşlukta hissettikleri zaman ruhsal bunalıma düşebiliyorlar. Bazı şeylerden bıkıyorlar ve değişik arayışı içerisine giriyorlar. O boşlukları doldurmak içinde madde kullanımına yönelebiliyorlar. Madde kullanımını önlemek için ilk olarak anne ve babaların çocukları ile daha çok vakit geçirmeleri gerekiyor, daha sonrada arkadaş çevrelerini ailesi olarak gözden geçirilmeleri lazım. Eskisi gibi gençlerin uğraştırdıkları bir şeyler yok. Hepsi sanal ortam bundan da belli bir zaman sonra bıkıyorlar. Sonucunda da bu tür kötü alışkanlıklara doğru kendilerini yönlendiriyorlar. Kastamonu gibi temiz bir şehrin bu tür şeylerle anılıyor olmasından rahatsızlık duyuyorum. Bende bir babayım iki tane çocuğum var. Haberle baktığımda çocuklarım için tedirgin oluyorum. Umarım yetkililer ve aileler tarafından daha kesin önlemler alınır” ifadelerine yer verdi.

“ÇOCUĞUMU KOMŞUYA BİLE EMANET EDEMİYORUM”

Toplumdaki bireylerin çocuk yetiştirme konusunda eksiklerinin olduğunu dile getiren Mesut Küçükyıldız; “Bireyler çocuklarına daha çok değer vermeleri ve daha çok ilgilenmeleri gerekiyor. ‘Çocuğum büyüdü cebine harçlık vereyim, gitsin ne yaparsa yapsın!’ diyerek başıboş bıraktığımızda yanlış arkadaşlıklar ediniyorlar. Bu ortamda bir kereden bir şey olmaz düşüncesiyle bu alışkanlıklar kanıksanmaya başlanıyor. Uyuşturucu maddelerinin çoğalması arz talep dengesini dengeliyor. Her şey aileden başlıyor. Kendim 35 yaşımdayım ailemde alkol ve sigara kullanan yok. Buna bağlıda benim ağzıma sürmüşlüğüm bile yoktur. Çocuğum var ve bir yere gittiğimizde sigara içilen ortama maruz kaldığında ‘baban bu çok kötü kokuyor’ diyor. Çocuklar aileyi örnek alıyor, onların alışkanlıklarını sürdürüyorlar. Çocuklarımıza küçük yaşta bunları aşılayacağız ki daha verimli bir şekilde büyüyebilsinler. Üniversite ve lise hayatımda çoğu arkadaşım kötü alışkanlıklara sevk edildi. Onların ailelerine baktığım zaman çocuklarına bakmayan, sevgi ve saygının olmadığı bir aile görüyorum. Onlarda bu tarz duyguları dışarıda arıyorlar. Kaçış yolu olarak yada ‘ben böyle mutlu oluyorum’ diyerek yanlış tercihlerde bulunuyorlar. Benimde çocuğum var işten geldikten sonra çocuğumla ilgilenmek durumundayım. Ödevlerinde veya oyun saatinde oynamak zorundayım. Çünkü o çocuğa sevgi ve saygıyı aşılayamazsan, o çocuk birçok arayışı dışarıda arayacak. Kastamonu’nun Cide ilçesinde yaşıyorum. Uyuşturucunun en fazla gördüğü yerler burası, Jandarma ekipleri tarafından sürekli operasyonlar düzenleniyor bizlerde bununla gurur duyuyoruz. Çevremizde olan zararlı madde satıcılarından uzak durmaya çalışıyoruz. Çevre artık eskisi gibi değil maalesef. Bundan 90’lı yıllara baktığımız zaman komşuluk ilişkilerimiz vardı, güven ortamımız vardı. Bu yılla bakarsak bunların hiç birini göremiyoruz. İlçede yaşıyorum küçük bir ilçe bu yüzden herkes bir birini tanıyor. Ama çocuğumu komşuya bile emanet edemiyorum. Uyuşturucu olsun tacizi olsun her türlü korkunç şeylerden dolayı güvenim kalmadı kimseye” şeklinde konuştu.

“YAVRULARIMIZ ALLAH’IMIZA EMANET”

Gençlerin uyuşturucu maddelerden kurtulmalarını dilediğini dile getiren Yeliz Sonkaya ise; “Satıcıların her gecen gün artmaya başladığı gerçeği olduğunu düşüncede bunların kesileceğini zannetmiyorum. Aileler ve arkadaş çevreleri uyuşturucu kullanımına etken maalesef. Arkadaş ortamında otururken ‘bir kere şunu dene’ diyerek ister istemez başlıyor ve sonu gelmiyor. Yaş sınırı falan hiç bir şey olamadan ilkokula giden bir çocukta bile madde kullanımını görebiliyoruz.Uyuşturucu kullanan bir çocuğun bilinçaltının araştırılması gerekiyor. ‘Neden içiyor bunu?’ diye araştırmak gerekiyor. Ailesindenmi kaynaklanıyor yoksa okuldan mı kaynaklı olarak yönelim gösteriyorlar,önce  bunu belirlemek gerekiyor. Benimde 2 tane yetişkin kızım var. Onlarında bu tarz maddelere yönelimi olur mu acaba diye ister istemez korkuyor insan. Yavrularımız Allah’ımıza emanet” dedi.

“ÇEVREDE DE BAZEN YERE YATAN VE DEĞİŞİK DAVRANAN İNSANLAR GÖRÜYORUM”

Kastamonu’da zararlı madde kullanımı hakkında konuşan 18 yaşındaki Arda Kağan Karayüzlü; “Uyuşturucun tamamen gerçeklikten kaçmak için kullanılan bir şeydir.Hayatın mutsuz olunca gidiyorsun, ya sigara yada alkole başvuruyorsun. Anlık verdiği mutluluk sayesinde mutlu olduğunu zannediyorsun. Fakat görüyoruz ki tamamen ters tepiyor. Madde kullanımında aile faktörü gerçekten çok önemli, ailesinde sigara içen biri varsa çocuğun sigaraya eğilimi daha fazla olur.Eğitimin ise bu aşamada çok önemli yeri var. Eğitim seviyesi düşük olan kişiler diğerlerine nazaran daha çok yönelim gösteriyorlar. Çevrede de bazen yere yatan ve değişik davranan insanlar görüyorum. Bunları görmem gerçekten üzücü bir durum”dedi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum