“Süper Lig şampiyonluğunu şehrimize kazandıracağız”;

“Süper Lig şampiyonluğunu şehrimize kazandıracağız”

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Köklü, takımın durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu...

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Köklü, takımın durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BaşkanKöklü, Cem Sultan Bedesteni’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.Spor gündemine ilişkin soruları yanıtlayan Başkan Köklü, Kastamonu Belediyesi GSK olarak yeni sezona yenilikler ile başladıklarını söyledi. Kulübün hedefleri doğrultusunda kadro planlaması gerçekleştirildiğini ifade eden Köklü, yeni transferler olacağı yönünde de sinyaller verdi.

“BU SEZON ÜÇ KULVARDA MÜCADELE EDECEĞİZ”

İzmir Büyükşehir Belediyespor ile Ankara'da oynanan Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Süper Kupa maçının ilk resmi müsabakaları olduğunu hatırlatan Mustafa Köklü, “Bu ilk resmi maçımızda istediğimiz sonucu alarak sezona kupayla başladık. Süper Kupa, olması gerektiği yerde Kastamonu'dadır ve tüm Kastamonulularındır. Bilindiği üzere bu sezon üç kulvarda mücadele edeceğiz. Hentbol Kadınlar Süper Ligi, DELO Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Şampiyonlar Ligi ve ilerleyen süreçte başlayacak olan Türkiye Kupası. İlklerin şehri Kastamonu, hentbolda da ilkleri başarmaya devam ediyor. Türk Hentbolunu Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden ilk takım olmanın gururunu, başta Kastamonu olmak üzere Türkiye'deki tüm hentbol severlerle paylaşıyoruz. Daha önce ChallangeCup'ta final oynadık, EHF Cup'ta yarı final oynadık, Avrupa Ligi'nde başarılı sonuçlar aldık. Bunlar kulüp tarihimize altın harflerle yazılmıştır. Bu başarılarda emeği geçen tüm başkan ve yönetim kurulu üyelerine, değerli sponsorlarımıza ve Kastamonu halkına çok teşekkür ediyorum. Bu sezon ise çok farklı bir arenadayız. Bu farkı sadece söylemde değil attığımız her adımda hissediyoruz. Gerek kulüp kurumsal yapısı anlamında, gerek maç organizasyonu anlamında gerekse sportif olarak çok daha nitelikli ekiplerle bir mücadele ortaya koymaya çalışıyoruz. Gerçekten bizim her geçen gün üzerine koyarak ilerlediğimiz, her anlamda tecrübe edindiğimiz bir süreçten geçiyoruz” dedi.

“RAKİPLERİMİZ ARASINDA EN DÜŞÜK TAKIMIN BÜTÇESİ 3 MİLYON EURO”

Ülkemizde sporun sonuç odaklı ilerlediğine vurgu yapan Başkan Köklü, “Ancak yaptığımız görüşmelerde ve bizimle ilgili tarafımıza iletilen görüşlerde görüyoruz ki organizasyon başarısı, pazarlama başarısı gibi konular Avrupa Hentbol Federasyonu'nun daha dikkat ettiği başlıkları oluşturuyor. Takımın kadro yapılanması, salonun uygunluğu, şehre ulaşımdaki kolaylıklar, seyirci sayıları gibi ayrıntılar,EHF tarafından çok ciddi bir şekilde inceleniyor. Bu noktada takım bütçesi demişken, şu gerçeklik de es geçilmemeli; bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerimiz arasında en düşük takımın bütçesi 3 milyon Euro. Aramızdaki bütçe farkıyla, mücadele gücümüz kıyaslandığında takımımıza yürekten teşekkür ediyorum. Kastamonu hentbolunun, Avrupa hentbol piyasasındaki yükselen ivmesinin artarak devam ettiğinden kimse şüphe etmemeli, bunu da vurguluyorum” diye konuştu.

“SÜPER LİG ŞAMPİYONLUĞUNU ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ”

Türk hentbolunda 30 yılı aşkın süredir yapılmayan bir işe imza attıklarını belirten Köklü, şunları söyledi: “Buralarda mücadele etmek kolay değil. Bu zamana kadar bu arenada bir Türk kadın hentbol takımının yer almaması,  işin zorluğunun en güzel ispatı niteliğini taşıyor. Bizler Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk senemizde Şampiyonlar Ligi'ne adapte olma hızımızdan dolayı Avrupa'da takdir edilirken, maalesef ilimizde ve ülkemizde eleştirilerin odağı haline gelebiliyoruz. Alınan iyi sonuçlarda takdir etmeyenler, kötü sonuçlarda kendilerini gösteriyorlar.Şampiyonlar Ligi'nde ilk 3 maçta galibiyet alamadık. İyi oynadığımız maçlar oldu, kırılma anlarını değerlendiremedik. Süper Lig'de geride kalan 3 haftada 2 galibiyet ve İzmir’e karşı istemediğimiz bir de mağlubiyet aldık. Ancak bu süreçte şunun altını çizmekte kesinlikle fayda var. Bu takım 18 günde 6 maç oynadı, bunların 3'ü deplasman. Yolculuk, antrenman temposu, maç temposu, hem Süper Lig'de hem Şampiyonlar Ligi'nde oynanan üst düzey maçlar düşünüldüğünde bu mağlubiyeti yorgunluktan kaynaklı bir nazar boncuğu olarak değerlendiriyoruz. Takımımızın sezon sonunda yine Süper Lig şampiyonluğunu şehrimize kazandıracağından eminiz.”

“HER GEÇEN HAFTA TAKIMIMIZIN DAHA İYİ OLACAK”

Kadro planlaması konusunda gelen eleştirilere cevap veren Kastamonu Belediyespor Başkanı Mustafa Köklü,“Yoğun maç temposu, üst düzey maçlar önceden düşünülmedi, kadro yapılanması buna göre yapılmadı denilebilir. Bu söylemler de doğrudur. Ancak her olay kendi özelindedeğerlendirilmelidir. Avrupa'daki transfer hareketliliğinin Mart ayında yaşandığı malumumuz. Bizde ise 5 Ağustos'ta antrenörümüz belirlendi. 15 Ağustos'ta bizler başkanlığı ve yönetim kurulunu aldık.Yaşanan bu belirsizlik bir nebze sekte vurmuş olsa da, her geçen hafta takımımızın daha iyiolacağını öngörüyoruz.Biz Kastamonu olarak bir aileyiz, hentbol ailesinin de bir parçasıyız. Bu aileyi dayanışmayla bir arada tutacağız ve zorlukları yendikçe daha güçlü bir aile olacağız.Yapıcı her türlü eleştiriye açık olduğumuzun altını çiziyor, başta güzel memleketimiz Kastamonu'da yaşayan hentbol severler olmak üzere ülkemizdeki tüm hentbol severleri Şampiyonlar Ligi'nde el ele,omuz omuza olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum