Sivilcelerin Oluşmasını Nasıl Önleyebilirim?;

Sivilcelerin Oluşmasını Nasıl Önleyebilirim?

Akne, genç yetişkinlerin tahminen %85'ini etkileyen, dünyadaki en yaygın cilt rahatsızlıklarından biridir....

Cildiniz, saç köklerinize oturan milyonlarca küçük kuyu veya gözenekle kaplıdır. Gözenekler cildinizin yüzeyini yağ bezi adı verilen altta yatan bir beze bağlar. Bu bez sebum adı verilen yağlı bir madde üretir. Sebum sürekli olarak küçük miktarlarda saç köklerine ve cilde salınır. Ölü deri hücreleri de sebumla birlikte taşınır ve böylece yıkanıp giderilebilir.

Bazen, yağ bezi çok fazla sebum üretir. Yağın taşması gözenekleri tıkayabilir. Fazla yağ ve ölü deri hücreleri, bezde bir tıkaç oluşturur. Bu gözenek sebum, yağ ve muhtemelen bakterilerle tıkanır. Bakteriler çoğalabilir. Bu bakteriler tıkanmış gözenek çevresinde enfeksiyona, şişmeye ve iltihaplanmaya neden olabilir. Bazen tıkanmış gözeneğin tepesinde beyaz bir irin ucu oluşur. Bu bir sivilce oluşturur.



İlk önce ilk şeyler: Sivilceyi patlatmayın. Bu, sivilceyi daha da kötüleştirebilecek gözeneklere daha fazla bakteri, kir ve yağ girmesine izin verecektir.

Bunun yerine, iyi cilt bakım teknikleri kullanın. Cildinizi günde iki kez yumuşak bir sabunla yıkayın. Fırça veya bez kullanmayın - bunun yerine parmaklarınızı kullanın. Sivilcelerin temizlenmesine yardımcı olmak için etkilenen bölgelere benzoil peroksit veya salisilik asit içeren reçetesiz cilt temizleyicileri uygulanabilir.

Sivilceleriniz papül veya püstül haline geldiyse, bir dermatolog görmek isteyebilirsiniz. Bu akne tipini kendi başınıza tedavi etmek zordur. Bir uzmana giderseniz daha etkili bir tedaviyi daha çabuk alırsınız.


Ya siyah noktam varsa?

Siyah noktaları da patlatmamalı veya kazımamalısınız. Cildinizin doğal olarak iyileşmesi için zamana ihtiyacı vardır. Siyah noktaları önlemek için yüzünüzü günlük olarak yıkamak önemlidir. Bununla birlikte, siyah noktaların tedavisi biraz daha fazla çalışma gerektirebilir.

Benzoil peroksit, resorsinol ve salisilik asit içeren tezgah üstü ürünleri arayın. Bu üç bileşen, yağ üretimini azaltmak, bakterileri öldürmek, fazla yağı kurutmak ve cilt hücresi dönüşümünü hızlandırmak için çalışır.

Bu tedaviler başarılı olmazsa, ek tedavi seçenekleri için bir dermatoloğa görünün. Reçeteli ilaçların yanı sıra mikrodermabrazyon ve kimyasal peeling gibi ofis içi tedaviler bazı insanlar için bir seçenek olabilir.



Akne Nasıl Geçer ?


Sivilceler Nasıl Geçer ?


Ne İyi Gelir ?

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum