Komutanlar, Tapu Bölge’yi ziyaret etti;

Komutanlar, Tapu Bölge’yi ziyaret etti

Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin ve Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı J. Alb. Mehmet Çelik, Tapu ve Kadastro 19. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti....

Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin ve Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı J. Alb. Mehmet Çelik, Tapu ve Kadastro 19. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Ziyaret sırasında ilk olarak bölge müdürlüğü hizmet binasında yer alan “Defterhaneden Tapu ve Kadastro’ya” temalı sergi salonunu gezen komutanlara, Bölge Müdürü Yücel Serdar tarafından sergide yer alan tarihi belge, vesika, fotoğraflar ile geçmişten günümüze kadastro çalışmalarında kullanılan araç ve gereçler hakkında bilgiler verildi.

Kurumsal çalışmalar ile yürütülen faaliyetlere ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette,    Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Yücel Serdar tarafından Tuğgeneral Uğur Ertekin ve J. Alb. Mehmet Çelik’e günün hatırası olarak, milattan önce 1900-1600 yıllarına tarihlenen, Babil Uygarlığına ait ilk kadastral harita çizimi olarak kabul edilen orijinal kil tabletin birebir kopyası hediye edildi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum