‘Yeşil Vatan Tırı’ Taşköprü’de;

‘Yeşil Vatan Tırı’ Taşköprü’de

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından özellikle çocukları ormanlar hakkında bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan "Yeşil Vatan Tırı" Taşköprü ilçesinde etkinliklerini sürdürdü....

Atatürk İlkokulu bahçesine konumlandırılan tırda öğrencilere, müzik eşliğinde çeşitli oyunlar oynatılıp, ormanlarla ilgili film ve 5D sinema gösterimi izlettirip ağaçlar hakkında da bilgi verildi.

Çeşitli oyunlarda dereceye giren öğrencilere hediyelerini Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen ve Belediye Başkanı Abdullah Çatal takdim etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Harun Yalçın, Taşköprü Orman İşletme Müdürü Taner Altun ve kurum amirlerinin katıldığı programda fidan dikimi de uygulamalı olarak öğretildi.

Taşköprü Orman İşletme Müdürü Taner Altun yaptığı açıklamada; “Orman Genel Müdürlüğümüzün Yeşil Vatan Tır'ı ülkemizi dolaşarak, özellikle ilkokul çağındaki çocuklara, ormanın faydaları, ağaç ve orman sevgisi, yaşam alanlarımızın her yerde çevre temizliği, ormanların korunmasının ve geliştirilmesinin önemi, fidan dikim teknikleri hakkında etkinlikler ve 5-D sinema gösterimi, ülkemiz ormanlarında bulunan ağaç türleri resim sergisi ile 29-30 Eylül Taşköprü ve sonrasında Kastamonu merkezde etkinlik yapacak” dedi. 


Kaynak: Hamza Sefa Yılmaz

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum