“Yollar eski haline getirilsin”;

“Yollar eski haline getirilsin”

Kastamonu’da geçen yıl 11 Ağustos’ta ve bu yıl 27 Haziran’da yaşanan sel afetinin ardından köylüler, bozulan köy yollarının onarılmasını istedi....

Kastamonu’nun Cide ilçesine bağlı Kumköy köyünde sel afetinin yaşanmasının ardından yollar bozuldu. Bazı yerlerde çökmeler oluşurken köprü de zarar gördü. Yaklaşık 200 hanenin ikamet ettiği bölgede köylüler, yolların onarılarak eski haline getirilmesini talep etti.


“KÖYÜMÜZDE MAHSUR KALIYORUZ”

Cide’de Kumköy Göztepe Mahallesinde yaşayan Habibe Göl, “Biz yolumuzdan şikayetçiyiz, her daim bozluyor. Bir sel olsa gitmemiz imkansız yolumuz. Az bir yağış olsa bu yolları hep sel basıyor. Kar yağınca hep mahsur kalıyoruz. Bildirsek bile yolumuz açılmıyor, burada bir ihtiyacımız olsa komşulardan tedarik ediyoruz, ancak onlarda da bitince mağduruz” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ BU İŞE EL KOYSUN”

Kumköy Göztepe sakinlerinden Osman Akgül ise, “Burada en büyük sıkıntımız yol. Hava şartları bozulduğunda burada hastalarımızı getirmekte zorluk çekiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu işe el koysun, ihtiyacımız olan bu yolun tamir ve bakımını yaptırsın istiyoruz” diye konuştu.

“KÖYÜME GERİ DÖNDÜM, BURADA YAŞAMAKTAN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM, TEK SORUNUMUZ YOL”

Kumköy Göztepe Mahallesi sakinlerinden Zekiye Azgın da, “Yaklaşık 6-7 yıldır Kumköy Göztepe Mahallesinde otuyorum, en büyük şikayetimiz yolla alakalı. Defalarca başvuru yapmamıza rağmen hiçbir şekilde yardım alamıyoruz. Geçen sene yaşanan selde köyümüzde toprak kayması yaşandı. 4-5 metre daha gitseydi komşularımızın evleri de gidecekti. İyi kötü hepimizin son modelde olmasa arabası var ama biz 2-3 ayda bir araçlarımıza ön takım bakımı yaptırmak zorundayız. Bugün hayat şartları ortada, bir ön takım bakım masrafı 3-4 bin lira. Ben şehirden gelip köyüme yerleştim ve burada yaşamaktan şikayetçi değilim. Bizim en büyük sıkıntımız yol. Tamam, asfalt olmasın, her şeyin maliyetini bilen insanlarız. Ancak bu yollara malzeme dökülüp silindirle ezilebilir. Onun haricinde köyümüz yolunda 3 deremiz var. Büyüklerimizden rica ediyorum o derelere büyük borular konabilir, menfez haline getirilebilir. Bunların haricinde şarampollerin yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“YOL DAVASINDAN DOLAYI KÖYÜMÜZE GELMEK İSTEMİYORUZ”

Kumköy Göztepe Mahallesi sakinlerinden Fethi Azgın ise, “69 yaşındayım ama bu köye doğru bir bakım yok, perişan durumda. Köylü olarak bizler mağdur durumdayız.Bu yol davasından dolayı köyümüze gelmek istemiyoruz. Arabalarımız perişan oluyor, garibanın bir arabası oluyor oda bu yollarda parçalanıyor. Köylüye hizmet vermeyeceklerse, devlet bize birer ev versin Cide’den, bütün köylüyü kaldırsın Cide’ye. Zor, çok zor” dedi.

“KÖYLÜLER OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK AMA GÜCÜMÜZ KALMADI!”

Cide Kumköy Göztepe Mahallesinden Mustafa Akyol da, “Emekli bir vatandaşım ve burada yaşam mücadelemizi veriyoruz. Bizim devlet büyüklerimizden sadece beklentimiz ulaşımda yolumuzun kötü olması ve onarılmasıdır. Muhtarımıza tamam yapacağız deniyor, muhtarımızda bize aynısını söylüyor, bekle-bekle gözümüz yolda kalıyor. Her yağmurda selde yollarımız bozuluyor, şarampolü yok, gideri yok, bakımı yok daha doğrusu. Köylüler olarak evlerimize sel baskını olmasın diye para toplayıp bazı noktalara borular koyduk. Ama başka gücümüz yok” sözlerine yer verdi.

“SELDE ZARAR GÖREN YOLUMUZ ARAÇLAR İÇİN TEHLİKE OLUŞTURUYOR”

Kumköy Beldibi Mahallesinden Ayhan Gün ise, “Gördüğünüz yer 30-40 metre daha ilerideydi. Sel geldi aldı götürdü hepsini. 4 ay olacak neredeyse ama hiçbir gelişme yok. Gördüğünüz bu yoldan tehlikeli olmasına rağmen araçlar geçiyor. Muhtarımıza söyledik sadece bir şerit çekip gittiler. Buradan yağmurda geçilmesi durumunda toprak yumuşadığı için araçlar aşağıya gidebilir. Buranın bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

“KÖPRÜMÜZ VE ELEKTRİK HATTIMIZ TEHLİKE ALTINDA”

Kumköy Tafna Mahallesinden Ali İpek de, “Yaklaşık 3 ay önce burada yaşanan selde grup yolu ve köylerimizi birbirine bağlayan köprümüz zarar gördü. Köprünün ayakları tamamen boşalmış durumda, yine köprünün yanında ki enerji hattı direği de tehlikeli durumda. Bir daha ki yağmurda hem köprümüz kapanacak hem de elektriksizkalacağız. Yetkililerden yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“YARDIM BEKLİYORUZ”

Kumköy Tafna Mahallesi Recep Geçgel de, “Köyümüzde yaklaşık 3 ay önce sel afetini yaşadık. Buralardı tüm dereler bu çaya bağlanıyor ve yaşanan sel sonrası köprümüzün ayakları zarar gördü. Yetkililer sel sonrası buraya gelip gerekenin yapılacağını söylediler. Burada istinat çalışması yapılacağını ve köprünün ayaklarının temizleneceğini söylediler. İş makinesi burada bir hafta kadar çalıştı sonrasında iş makinesinin arızalandığını söyleyip gittiler. Sonrasında buraya uğrayan olmadı. Biz mağdur durumdayız, yardım bekliyoruz” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum