Hangi döneme gitmek isterdiniz?;

Hangi döneme gitmek isterdiniz?

CNG Haber ve Açıksöz Tv, renkli içeriklerine devam ediyor. Bugün farklı bir soru ile Kastamonu’yu zaman makinesiyle yolculuğa çıkarıyoruz. Bir zaman makinesi icat edilmiş olsa ve Kastamonu halkı bu zaman makinesinde yolculuk yapsa hangi zamana gitmek isterlerdi bunu sorduk. Detaylar haberimizde…...



"İNSANLAR DAHA DÜRÜST DAHA SAYGILIYDI"


“Zaman makinesiyle yolculuk yapsanız hangi döneme gitmek isterdiniz?” sorusuna yanıt veren Seher Yıldız Üner isimli vatandaş; “80'li yıllara gitmek isterim. Bunun sebebi, insanlar daha dürüst daha saygılıydı. Ahlak denen şey artık yok oldu, ahlak diye bir şey yok. O dönemlerde insanlar daha güvenilirdi. Çocukluğumuz o dönemde geçti, siyasi olaylar, darbeler vardı ama insanlar bu kadar ayrışmamıştı. Düzgün, özlediğimiz bir hayatımız vardı" dedi.

"APARTMAN DAİRELERİNDE KAFESTEKİ KUŞLAR GİBİYİZ"


Bir zaman makinesi icat edilseydi, her şeyin saf olduğu döneme gitmek istediğini dile getiren Neveda Köseoğlu; "Teknolojinin gelişmemiş olduğu, belki iletişimin teknolojinin bu kadar yaygınlaşmadığı bir döneme gitmek isterdim. Kaynakların kirlenmediği, her şeyin saf haline ulaşabildiğimiz dönemlere gitmek isterdim. Suyun temizine, meyvenin doğalına... Apartmanların olmadığı, bahçe içindeki evlerin ya da daha yaşanabilir alanların olduğu döneme gitmek isterdim. Teknoloji ilerledi, belki her şeye çok kolay ulaşıyoruz ama hayat ise bir o kadar zorlaştı. Apartman dairelerinde kafesteki kuşlar gibiyiz. Toprağa dokunmadan, temiz suya ulaşamadan yaşamaya çalışıyoruz. Yediğimiz her şeyin önce faydalı olduğu söyleniyor, belli bir zaman geçtikten sonra aslında zararlı olduğu söyleniyor. Her şey ilaçlı, hormonlu ve GDO'lu... Daha temiz, daha saf bir döneme gitmek isterdim. Medeniyetin doğuda olduğu, Avrupa'nın ise karanlıkta olduğu dönemler var. Medeniyetin bizde olduğu dönemler, insanların refah seviyesinin daha yüksek olduğu dönemlere gitmek isterdim" ifadelerine yer verdi.

"GELİŞİMLERİ GÖRMEK İÇİN GELECEĞE GİTMEK İSTERİM"


Geleceğe gitmek istediğini ifade eden Hüseyin Kutlu ise; "İnsanlar geçmişe dönmek ister. Çocukluğuna ya da mutlu olduğu, eğlendiği zamanlara gitmek ister. Ama benim fikrim ileriye dönük, binlerce yıl sonrasına gidilebilir. İleriye dönük bakıldığında, yaşam şartları, doğanın evrimleşmesi, teknolojinin ne tür gelişmeler göstereceği ya da yaşam kalitesinin ne kadar yükselebileceği… Bunları görmek için geleceğe gitmek isterdim" şeklinde konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum