‘Güçlü, özgür ve kararlı bir yönetim taahhüt ediyoruz’;

‘Güçlü, özgür ve kararlı bir yönetim taahhüt ediyoruz’

KATSO Başkan Adayı Salim Arpacıoğlu; “yaşadığı kente daha duyarlı, daha faydalı, şehrini tanıyan ve eksiklerini tamamlama noktasında irade koyan, üyesine katkı sunan, iş alanlarını genişleten ve geliştiren, güçlü, bağımsız, özgür, vizyoner, kararlı bir yönetim taahhüt ediyoruz. Bu noktada üyelerimize de büyük sorumluluklar düşüyor. Öncelikle, üyelerimizin, demokratik olarak yapılmasını beklediğimiz oda seçimlerine kayıtsız kalmamasını talep ediyoruz. Sonrasında ise görev vereceği meclis üyelerine bireysel yakınlıktan öte, daha yararlı olabilme potansiyeline bakılmasını umuyoruz. Bu minvalde odamızın ve şehrimizin vasisi olabilecek, şahsi davranışlardan kaçınan ve meclisinden ortak akılla alacağı kararlar ile hareket edebilecek bir yönetim olacağımızın taahhüdünü veriyoruz” dedi....

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) yönetimi, geçtiğimiz günlerde aldığı kararla 8 Ekim Cumartesi günü oda seçimlerinin yapılacağını duyurmuştu. Seçim tarihinin kesinleşmesinin ardından, Oğuz Fındıkoğlu başkanlığındaki mevcut oda yönetimi dışında yeni bir listenin daha seçime gireceği ilan edildi.

Kastamonu’nun tanınmış işadamlarından Salim Arpacıoğlu öncülüğünde toplanan ekip, düzenlenen basın toplantısıyla Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine talip olduklarını açıkladı.

Armoni Park Otel’de düzenlenen toplantıda; mevcut KATSO meclis üyeleri; Salim Arpacıoğlu, Numan Ovalıoğlu, Ferhat Ülger, Mehdi Yenikomşuoğlu, Burak İzbeli, Atilla Yamakoğlu, Recep Mor ve Bülent Çetin’in yanı sıra; Özhan Aslan, Fuat Küçük, Metin Ünal, Ahmet Cevdet Uyanık, Hakan Aydoğan, Murat Mahmutoğlu, Ertuğrul Pattabanoğlu, Nedim Odabaşı, Ayhan Bayram, İhsan Mert Yanık, Adem Bodur, Kemal Ünlü, Mustafa Kavlakoğu, Feza Tiryaki, Onur İhsan Bahçecioğlu, Özkan Gürkaynaklar, Hakan Sarıkaya, Uğur Şahin, Ahmet Yıldırım, Timur Sabırlar, Sedat Özcan Özdemir gibi iş insanları yer aldı. KATSO Gençlik Kolları ve odanın diğer organlarında görev alacak birçok isim de basın açıklamasına katıldı.

ARPACIOĞLU: “GENİŞ TABANLI, DİNAMİK BİR LİSTEYLE KATSO YÖNETİMİNE TALİBİZ”

Programda konuşan KATSO Başkan Adayı Salim Arpacıoğlu, şunları kaydetti; “Bilindiği üzere Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi tarafından 8 Ekim Cumartesi günü yapılmak üzere seçim kararı alınmıştır. Mevcut yönetimle, birlik ve beraberlik girişimlerimizin sonuçsuz kaldığını deneyimlemiş bulunmaktayız. Bu sebeple şehrimiz iş insanlarından oluşan, odamız menfaati için çalışabilecek, bilgi ve tecrübesine inandığımız ekibimizle birlikte tüm meslek komiteleri ve oda meclis üyeliklerine aday olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Ticaret ve sanayi odalarının köklü ve önemli sivil toplum kuruluşları olduğunun bilincindeyiz. Şehrin gelişimiyle ticaret ve sanayi odalarının ayrı tutulamayacağının farkındayız. Ticaret ve sanayi odalarının başta üyelerine ve bulunduğu şehre karşı sorumluluklarının idrakindeyiz. Arkadaşlık, akrabalık-iş ilişkileri ile bireysel çıkarlar gözetmeksizin, üyelerimizin tamamının çıkarlarını önceleyen bir anlayışla, odamıza katkı sunacak, geniş tabanlı, dinamik bir listeyle Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine talibiz.”

“ŞEHRİMİZ İŞ ALANLARINI GELİŞTİRMEK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA OLACAK”

“Nasip olur da göreve gelirsek üyelerimizin, odamızın, şehrimizin zararına gördüğümüz durumlarda; gür bir şekilde sesimizi duyuracağımızın bilinmesini istiyoruz. Güdümlü ve uygulayan anlayışla değil taleplerini kazanacak bir anlayışla, hareket edeceğiz. Şehrimiz yetkisiyle yaptırılabilecek işlerin, ‘şehrimiz ekonomisine kalıcı katkı sunacak şekilde değerlendirilmesi’ gayretinde olacağız. Odamızın vizyonunu ve prestijini yansıtacak, şehrimizin eksiklerini tamamlayacak yeni bir oda binası yapacağız.

Odamızın her ay yapılan olağan meclis toplantısına siyasetçilerimizi ve bürokratlarımızı davet ederek sektördeki talep ve önerilerimizi doğrudan ileteceğiz. Şehrimiz iş alanlarını geliştirmek önceliklerimiz arasında olacak. Üyemizin rekabet gücünü artırabilmek için yeni gelişmelere karşı bilinçli, hazırlıklı ve güçlü olacağız. Odamız tüm kurum ve kuruluşların komisyonlarında önceki dönemlerde olduğu gibi yeniden yer alacaktır, meclis ve komite üyelerimize alanlarına uygun komisyonlarda görev dağılımı yapılacaktır. Meclis, komite, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları gibi tüm organlarımızın, çalışması ile edindiği güncel bilgiler doğrultusunda, daha yararlı çalışmalar gerçekleştirme çabasında olacağız.”

“ÜYELERİMİZİN ÖDEDİKLERİ AİDATLARI KARŞILIKSIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

“Üyelerimizin Kredi Garanti Fonu (KGF) gibi örneklendireceğimiz kredilerden daha doğru bir şekilde faydalanabilmesi için mücadele edeceğiz. Odamız bünyesinde profesyonel danışman desteği vererek, her türlü devlet teşvikleri konularında üyelerimize katkı sağlama gayretinde olacağız. Dolayısıyla üyelerimizin ödedikleri aidatları karşılıksız bırakmayacağız. Ortağı olduğumuz Teknokent ile odamız arasındaki işbirliğini güçlendireceğiz. Odamız bünyesine veya sözleşmeli olarak, tüm üyelerimizin acil durumlarda, en hızlı şekilde yararlanabileceği donanımlı ambulans ve cenaze nakil aracı kazandıracağımızın bilinmesini istiyoruz.”

“GÜÇLÜ, BAĞIMSIZ, ÖZGÜR, VİZYONER, KARARLI BİR YÖNETİM TAAHHÜT EDİYORUZ”

“Son olarak; yaşadığı kente daha duyarlı, daha faydalı, şehrini tanıyan ve eksiklerini tamamlama noktasında irade koyan, üyesine katkı sunan, iş alanlarını genişleten ve geliştiren, güçlü, bağımsız, özgür, vizyoner, kararlı bir yönetim taahhüt ediyoruz. Bu noktada üyelerimize de büyük sorumluluklar düşüyor. Öncelikle, üyelerimizin, demokratik olarak yapılmasını beklediğimiz oda seçimlerine kayıtsız kalmamasını talep ediyoruz. Sonrasında ise görev vereceği meclis üyelerine bireysel yakınlıktan öte, daha yararlı olabilme potansiyeline bakılmasını umuyoruz. Bu minvalde odamızın ve şehrimizin vasisi olabilecek, şahsi davranışlardan kaçınan ve meclisinden ortak akılla alacağı kararlar ile hareket edebilecek bir yönetim olacağımızın taahhüdünü veriyoruz. Kısa, orta, uzun vadede yapacaklarımıza hazırlıklıyız. Projelerimizi dönemimizde tamamlama noktasında kararlıyız. Odamızı yönetme konusunda tecrübeli, istekli, arzulu ve heyecanlı olduğumuzu bildirerek, 8 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası seçimimize tüm üyelerimizi davet ediyoruz. Ve seçimin başta üyelerimize, odamıza, şehrimize, hayırlı olmasını diliyorum.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum