Bozkurt’ta ilk ders zili çaldı;

Bozkurt’ta ilk ders zili çaldı

11 AĞUSTOS’ta meydana gelen sel felaketi nedeniyle en çok tahribatın yaşandığı Bozkurt ilçesinde, 6 Eylül’de başlatılması planlanan yüz yüze eğitim, oluşması muhtemel risklerden dolayı 20 Eylül’e ertelenmişti...

11 AĞUSTOS’ta meydana gelen sel felaketi nedeniyle en çok tahribatın yaşandığı Bozkurt ilçesinde, 6 Eylül’de başlatılması planlanan yüz yüze eğitim, oluşması muhtemel risklerden dolayı 20 Eylül’e ertelenmişti. Sel felaketi sonrası, 1 ay gibi kısa bir zamanda büyük ölçüde toparlanan ilçede, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı, Vali Avni Çakır’ın ilk ders zilini çalmasıyla başladı. Törende ayrıca öğrencilere Türk bayrağı dağıtıldı.

İlköğretim Haftası kapsamında, Bozkurt Fatih İlkokulu’nda 2021-2022 eğitim öğretim yılı açılış töreni düzenlendi. Programa Vali Avni Çakır, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mücahit Avkıran, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende öğrencilerin şiir okumasının ardından, dördüncü sınıflar okula yeni başlayan birinci sınıflara çiçek dağıttı. Kötü günler yaşayan Bozkurt halkı, öğrencilerin neşeli sesleriyle canlandı.

ÇAKIR; “ÖĞRENCİLERİMİZ MEYDANLARI ÇOK GÜZEL DOLDURDU”

2 hafta gecikmeli olarak Bozkurt’taki öğrencilerin yüz yüze eğitime başlamalarının mutluluğunu beraber yaşadıklarını belirten Vali Çakır; “11 Ağustos’ta yaşamış olduğumuz sel felaketinin derinden etkilediği o günlere sizi geri götürmek istemiyorum. Zorlu bir süreçten geçildi, kayıplar oldu. 2021- 2022 yılı eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Kaç gündür içerimizde bir kasvet vardı. Öğrencilerimiz meydanları çok güzel doldurdu, meydan ve ilçe cıvıl cıvıl oldu. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kovid-19 devam etmekte, dikkatli olmak zorundayız. Okulların başlaması ile beraber yoğun bir sosyal hayatta sirkülasyon artışı oldu. Okul ve normal yaşantımızda daha dikkatli olmalıyız. Herkesten en üst seviyede tedbirlere uymanızı bekliyorum. İnşallah kesintisiz bir şekilde okullarımızda eğitim-öğretimimize devam ederiz” diye konuştu.

ATICI; “BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZİ TAŞIMALI EĞİTİME ALDIK”

Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı da, Bozkurt’ta sel afeti çok büyük kayıplar yaşandığına vurgu yaparak; “Pandemi nedeni ile de uzun süredir okuldan uzak olan öğrencilerimiz okullarıyla buluşturmak için buradayız, elimizden geleni yaptık ve bugün yüz yüze eğitime tam zamanlı başlayacağız. Bütün öğrencilerimizi taşımalı eğitime aldık. İlçemizde anaokulunda 30 öğrenci, ilkokulda 230, ortaokulda 200, imam hatip lisesinde 40 ve imam hatip ortaokulunda 75 öğrenci ve 130 öğretmenle eğitim-öğretim hayatına Bozkurt’ta yeni eğitim hayatını çok başarılı bir şekilde geçireceğiz. Selden etkilenen tüm öğrencilere kitap, tablet ve kırtasiye yardımı yaptık. Milli Eğitim Bakanımız geldiğinde 1066 tane tablet sözü verdi ve 2. gün geldi bütün öğrenci ve öğretmenlere tabletlerin dağıtımı gerçekleştirildi. Öğrencilerin maske, dezenfektan ve okulların tamamının hijyen paketleri teslim edildi” dedi.

BAHÇACIOĞLU; “2 OKULUMUZDA YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”

11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışmalara başladıkların ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ise; “2 okul ve 1 pansiyon binası ağır hasar aldığından dolayı yıkımı gerçekleştirildi, 3 okul bakım onarım çalışmalarına alındı. Bakım çalışmalarına alınan Bozkurt İmam Hatip Anadolu Lisesi binasında çalışmalar devam ediyor, 1 buçuk ay içerisinde onarım çalışmaları tamamlanacaktır. 2 okulumuzda yüz yüze eğitime başlamanın sevincini yaşıyoruz. Bugünden itibaren Bozkurt Çok Programlı Anadolu Lisesinde, İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimiz eğitime devam edecekler” dedi.

“2 BİN 65 ÖĞRENCİ VE 177 ÖĞRETMENE TABLET VERİLDİ”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kastamonu’da selden etkilenen ilçelerdeki çalışmalarını da aktaran Bahçacıoğlu, şöyle devam etti; “Fatih İlköğretim Okulu’muzda Bozkurt Ana Okulu öğrencilerimiz ikili eğitim yöntemiyle yüz yüze eğitime devam edecekler. Bozkurt’u bizzat ziyaret eden Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’in talimatıyla, selden etkilenen 7 ilçede donanım, bakım onarım, güçlendirme ve yeni bina yapımları için 45 milyon TL ödenek tahsis edildi. Bozkurt’ta 12 derslik bulunan Bozkurt Ortaokulu, 100 yataklı pansiyon binası ve 4 derslik bulunan anaokulu, Abana ilçesinde 8 derslikli lise binası 12 derslikli ortaokul binası yapımı için çalışmalar başladı. Selden etkilenen 2065 öğrenci ve 177 öğretmene milli eğitim bakanlığınca tablet ve kırtasiye malzemesi gönderildi. Bakanlığın özel izini ile Bozkurt’ta öğrencilerimizin tamamı taşıma kapsamına alındı, merkez ilçe ve köylerde ikamet eden 800 öğrenci 40 taşımalı servis aracı ile okullarına ulaştırılacaktır. 6 Eylüldeülkemiz genelinde yüz yüze eğitime başlanırken, bozkurt ilçemizde yaşanılan sel felaketi nedeni ile okullar ilçede 2 haftadır uzaktan eğitim yöntemiyle öğrencilere ders vermeye devam etti. Uzaktan eğitim sürecinde öğrenciler eğitimlerini EBA ve EBA TV üzerinden sağladılar. İnternet erişimi sağlayamayan öğrencilerimize eğitimden geri kalmamaları için mobil destek aracı Bozkurt’un hizmetine sunuldu. Köy ve mahalleleri mobil destek aracı dolaşarak dağıtılan tabletlerle öğrencilerin erişimi sağlandı. İnternete hiçbir şekilde ulaşamayan öğrencilere de flaş bellekler halinde gerekli konu ve kazanımların öğrenciye ulaşması sağlandı.”

Konuşmaların ardından Vali Avni Çakır’ın ilk ders zilini çalmasıyla öğrenciler, özledikleri okullarına arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştu. Vali Çakır, sınıfları ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum