Kastamonu OBM Taşköprü’de;

Kastamonu OBM Taşköprü’de

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü 2023-2025 dönemi döner sermaye bütçe hazırlık toplantılarının 4’üncü etabına Taşköprü’de başaldı....

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) 2023-2025 Dönemi Döner Sermaye Bütçe Hazırlık Toplantıları dördüncü etabı Taşköprü’de başladı.Toplantıda, strateji  ve  Bütçe  Başkanlığınca  Orta  Vadeli  Mali  Planın  yayımlanması  ile  yatırım  tavanları belirleninceye kadar cari gider bütçesi ve gelir bütçesi çalışmaları yapılacak.


“UMUT BİR FİDANIN FİLİZLENMESDİR”

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü2nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “2023 yılı  Bölge Müdürlüğümüz  Döner  Sermaye  cari  bütçe  hazırlıkları  kapsamında gelir-gider bütçesi ile izleyen iki yılın tahminlerinin tespit edilmesi çalışmaları kapsamında dördüncü toplantı Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Er başkanlığında Bölge Müdür yardımcısı Yakup Paksoy, Şube Müdürleri, Taşköprü, Hanönü ve Tosya İşletme Müdürleri ile İşletme Şeflerinin katılımıyla başlamıştır. Strateji  ve  Bütçe  Başkanlığınca  Orta  Vadeli  Mali  Planın  yayımlanması  ile  yatırım  tavanları belirleninceye kadar cari gider bütçesi ve gelir bütçesi çalışmaları yapılacaktır. Yatırım program ve  ödeneklerinin  belirlenmesini  müteakip  Bölge  Müdürlüklerimize  gönderildiğinde  de birimlerimizin Döner Sermaye bütçe teklifleri tamamlanmış olacaktır. Bütçe teklifleri faaliyetlerle ilgili bölümlerinde yapılan açıklamalar, Genel Müdürlüğümüzün stratejik planları ve politikaları dikkate  alınarak  yapılacaktır.  Döner  Sermaye  Bütçesinin  gelir-gider  denk  bütçe  yapılması gerektiğinden gelir tahminlerinin iyi yapılması, bunun için de piyasadaki gelişmelerin yakinen takip  edilmesi  gerekmektedir. Olağanüstü  şartlar  dışındaki  gelişmelerin  ve  piyasaların  iyi    analiz  edilmesi  ve  döner sermaye  bütçesinin  yüzde 90'nını  teşkil  eden  orman  ürünlerinin  satış  gelirlerinin  sağlıklı tahminlere dayanması gerekmektedir. Bu kapsamda Bölge Müdür yardımcımız Ahmet Er talimatları gereği yapılan bu tahminlerin yada programları yüzde 100 gerçekleşmesi yapılacak olan bu çalışmalara hazırlıklı gelinmesi şefliğe hakim olunması önem arz etmektedir. Hazırlanan yada kararlaştırılan bütçemizin 2023 yılı için hayırlı olması dileklerimizle..Umut bir fidanın filizlenmesdir.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum