Saat Kulesi Kırmızı'ya dönecek;

Saat Kulesi Kırmızı'ya dönecek

7 Eylül Dünya Duchenne Farkındalık Günü dolayısıyla 7 Eylül Çarşamba günü Kastamonu Saat Kulesi kırmızı ışıkla ışıklandırılacak....

DMD Aileleri Derneği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada; “7 Eylül DMD/BMD hastalığıyla mücadele eden çocuklar, gençler için çok önemli bir gün. Kastamonu Saat Kulesi DMD’li çocuklar için 7 Eylül’de kırmızı renkle ışıklandırılacak.Bugün farkındalık için sesimizi en üst noktaya çıkarırsak sorunlarımızın çözümü hız kazanabilir” denildi.

FARKINDALIK İÇİN TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA PEK ÇOK YAPI KIRMIZIYA DÖNECEK

DMD Aileleri Derneği olarak, nadir bir hastalık olan DMD ile ilgili toplumsal farkındalığı artırmak, çocuklarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek için yoğun çalışmalar yapmaktayız. 7 Eylül Dünya Duchenne Farkındalık Günü, DMD’den etkilenen bireyler için farkındalık yaratmayı amaçlayan uluslararası bir gündür. DMD’li hastaların yaşadığı sorunlarına dikkat çekebilmek amacıyla, dünyanın pek çok ülkesinde farklı etkinlikler yapılmaktadır. Simge anıtlar, yapılar bu yıl da kırmızı renkte ışıklandırılacak. DMD Aileleri Derneğinin talebiyle 7 Eylül’de ülkemizdeki pek çok simge yapı, kırmızıya bürünecek. Bugün DMD/BMD hastalığıyla mücadele eden çocuklar, gençler için çok önemli bir gün. Kastamonu Saat Kulesi DMD’li çocuklar için 7 Eylül’de kırmızı renkle ışıklandırılacak.Bugün farkındalık için sesimizi en üst noktaya çıkarırsak sorunlarımızın çözümü hız kazanabilir" denildi.

DMD NEDİR?

Duchenne Musküler Distrofi (DMD), nadir, genetik, ilerleyici bir kas erimesi hastalığıdır. 3 yaşında hareketlerde zorlanma ile belirti veren hastalık, 10 yaşında yürüme kaybı, 15 yaşında kollarda güçsüzlük ile devam eder. 20’li yaşlarda solunum ve kalp kaslarını da etkileyerek yaşamı tehdit eder.  Ülkemizde binlerce DMD hastası vardır; her gün bir çocuk, DMD’li olarak dünyaya gelmektedir. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum