Yenikapı’da Kastamonu rüzgarı;

Yenikapı’da Kastamonu rüzgarı

Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON), 10. kuruluş yılı kapsamında İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanında 11-14 Ağustos tarihleri arasında “Memleket Günleri Kastamonu” etkinliği düzenledi. 4 gün devam eden etkinlikte, önceki gün akşam söyleşi, yarışmalar, KAS-KON kapanış merasimi, Ahmet Ayverdi, Şevket Doğan, İrem Bal, Emrah Öz ve Gülşah Toruk konserleri yer aldı. DJ Emine’nin müzik performansı ile etkinlik sona erdi....

Sanatçı İrem Bal, etkinlik alanına gelen engelliler ile yakından ilgilenirken, eserlerini onlarla birlikte seslendirdi. Kastamonu yöresi gıda ürünleri, el sanatları ve diğer el ürünlerine Pazar günü de büyük ilgi vardı. Etkinliklere çok sayıda bürokrat, STK başkan ve yöneticileri, Kastamonulular ve İstanbul’da yaşayan vatandaşlar katıldı. 

 

ALVER; “GÜÇLÜ BİR KASTAMONU İÇİN HEP BİRLİKTE EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE OLALIM”

Ufuk Acar’ın sunumunda ve başarılı sahne organizasyonunda gerçekleştirilen son gün programında konuşan KAS-KON Genel Başkanı Mehmet Alver; “Yenikapı’da dört gün boyunca dolu dolu ve beklediğimizden de büyük katılımla etkinlik programımızı gerçekleştirdik. Bu tür büyük organizasyonları yapmak çok kolay değil. Bu ekip işi, bunu da başarılı ekibimizle yüzümüzün akıyla tamamladık. Son iki gün büyük katılım oldu. Onbinlerce kişi, hemşehrilerimiz ve İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımız etkinliklerimizi ziyaret etti. Yine çok sayıda bürokratımız, STK’larımız ve diğerleri de bu günümüzde bizleri yalnız bırakmadılar. Her gün çok sayıda ziyaretçimizi ağırladık. Bu etkinlik İstanbul’daki dernek ve diğer oluşumlarımızı da bir araya getirdi. İstanbul’da birlik ve beraberlik fitilini de daha fazla bir şekilde ateşlemiş oldu. Biz ne kadar İstanbul’da bir arada olursak, ne kadar çok birlik ve beraber olursak her alanda daha da güçlü oluruz. Amacımız ve gayemiz de bu zaten. İstanbul’da büyük Kastamonu nüfusumuz var. Kastamonu’yu bir adım öne çıkartmak, gücümüzü artırmak için de birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Bende bunun için, bir ve beraber olmak için birleştirmek için aday oldum. Bu yolda da ekip arkadaşlarımla birlikte çalışıyoruz. KAS-KON etkinliğimize katılan, etkinliğin yapılmasında büyük emeği ve katkısı olan tüm herkese, başarılı ekip arkadaşlarıma da KAS-KON adına çok teşekkür ediyorum. Güçlü bir Kastamonu, güçlü bir lobi oluşturmak için hep birlikte el ele, gönül gönüle olalım” dedi.

SALİHVATANDAŞ; “HEMŞEHRİLERİMİZ MEMLEKETE GİTMELERİNE RAĞMEN, ĞROGRAM GENİŞ KATILIMLI OLDU”

KAS-KON Genel Başkan Vekili Kubilay Salihvatandaş da açıklamasında; “Dört gün süren KAS-KON Memleket Günleri Kastamonu etkinliklerimizi tamamladık. İstanbul’daki hemşehrilerimizin büyük bölümünün ata toprakları memleketlerine ve tatile gitmelerine rağmen programlarımıza büyük katılım gerçekleşti. Çok sayıda protokol üyelerimiz, hemşehrilerimiz ve davetlilerimizin katılımı ile açılışımızı gerçekleştirdik. İki büyük yöresel ürünler ve kültür çadırımız ile iki ayrı yerde çok sayıda kurulan yöresel gıda ve ürünlerimizin yer aldığı etkinlik alanımıza 10 binlerce kişi katıldı. Yine eğlence alanımız ve kapalı çadırımızda 17 sanatçı, 2 söyleşi, çok sayıda sürpriz yarışmalar yaptık. Dereceye girenlere madalya ve plaketlerini takdim ettik. Gelen konuklarımız ve davetlilerimizi KAS-KON ailesi olarak karşıladık ve etkinlik alanlarımızı gezdirdik ve bilgi verdik. Bu süreçte büyük özveri ile çalışan, gecesini gündüzüne katarak büyük emek sarf eden KAS-KON Genel Başkan, Yardımcıları ve Yönetimimize, Gençlik ve Kadın Kollarımıza, etkinlik alanımızı tahsis eden ile bu alanda görev yapan arkadaşlarımıza, bu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Protokol, STK, Siyasilerimiz ve tüm etkinliğimize katılan hermşrehrilerimiz ve vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum” dedi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum