Son kişi de kurtarıldı;

Son kişi de kurtarıldı

Pınarbaşı Valla Kanyonu’nda mahsur kalan 11 kişi için kurtarma operasyonu düzenlenmişti. Kastamonu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, havanın karanlık olması nedeniyle 1 kişi kurtarılamamış ve yanına 2 JAK personeli bırakılarak sabah kurtarılacağı belirtilmişti. Bugün yapılan operasyonla kanyonda mahsur kalan son kişi de kurtarıldı....




VİNÇ HELİKOPTERİTYLE KURTARILDILAR

Pınarbaşı ilçesine bağlı Ilıca köyünde 11-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye 5'nci Kanyon ve Doğa Sporları Festivali kapsamında 12 kilometrelik Valla Kanyonundan geçiş yapmak için giriş yapan 11 dağcı, sel sularının kaya parçalarını aşındırarak kanyon yapısını değiştirmesi ve  büyük kaya kütlelerinin  güzergahı  kapatması nedeniyle, kanyonda mahsur kalmıştı. Bölgede hazır olarak bulunan Kastamonu JAK unsurları tarafından, mahsur kalan kişileri kurtarma çalışması başlatıldı. Ancak bölgenin yapısı nedeniyle halatla kurtarma faaliyeti icra edilemedi. Jandarma Havacılık Komutanlığı ve JÖAK'tan HATU personeli ile vinç helikopteri gelmesi üzerine mahsur kalan 10 dağcıyı kaldıkları yerden sağlıklı olarak kurtarmak için yapılan kurtarma operasyonu vukuatsız bir şekilde tamamlandı.

Kastamonu Valiliği’nden yapılan açıklamda, havanın karanlık olması nedeniyle kalan bir kişinin de yanına 2 JAK personeli bırakılarak,  sabah kurtarılacağı kaydedilmişti. Bugün yapılan operasyonla kanyonda mahsur kalan son kişi de kurtarıldı. 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum