Arama
Arama Sonuçları
Valla’da ‘sanal' heyecan!.. Hem korkuttu, hem güldürdü
Pınarbaşı ilçesinde bulunan, dünyanın en derin ikinci kanyonu Valla'da uçuş yağan FPV pilotunun çektiği dron görüntülerini izleyen vatandaşın heyecanı görenleri gülümsetti.
Küre Dağları’nda dev alana maden arama izni
Kastamonu, Zonguldak ve Bartın sınırlarına giren 3 bin 500 hektarlık orman alanında maden arama izni verildi.
Uyarıların ardından; Horma Kanyonu kapatıldı
Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde yer alan ve vatandaşların severek ziyaret ettiği Horma Kanyonu, yağışlar nedeniyle bir gün ziyarete kapatıldı.
Kastamonu'nun cennet köşesinde hafta sonu yoğunluğu!
Kastamonu'nun adeta cennetten ayrılan köşesi Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Aşıklar Köprüsü, Çatak Kanyonu, Cam Teras ve Horma Kanyonunu ziyaret eden vatandaşlar, keyifli vakit geçirdi.
Kastamonu’da ‘maden’ isyanı!
Azdavay ilçesindeki ormanlık alandaki kömür madeninin, arama faaliyetlerini genişleme talebine vatandaşlar tepki gösterdi. Bölgedeki köylerde yaşayan vatandaşlar, yıllardır faaliyet gösteren madenin doğayı kirlettiğini ve köyleri için tehlike oluşturduğunu söyledi.
Küre Dağları'na ilkbaharın renkleri hakim oldu
İlkbaharın renklerinin hakim olduğu Küre Dağları, doğa, fotoğraf ve macera tutkunlarını Kastamonu'ya çekiyor.
Horma’da nefes kesen tatbikat
İçerisinden 3 kilometrelik yürüyüş parkuruyla geçilen binlerce turistin ziyaret ettiği Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesindeki Horma Kanyonunda UMKE, AFAD, İHH ve JAK ekiplerince ortak tatbikat düzenlendi.
Civelek, Bakan Yumaklı'dan Azdavay için 3 söz aldı!
Tarım ve Orman Bakanı hemşehrimiz İbrahim Yumaklı, Kastamonu programı çerçevesinde Azdavay ilçesini ziyaret etti. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ile birlikte halka hitap eden bakan Yumaklı Azdavay için Osman Nuri Civelek'e destek istedi. Bakan Yumaklı konuşmasında; 'Bir gözüm bir kulağım Azdavay'da olacak. Osman başkanım bugüne kadar yaptıkları yapacaklarının teminatıdır acayip de ısrarcı. Söylediği her şeyi yapacak bundan emin olun' dedi.
Batı Karadeniz’in yeryüzü cenneti!
Çekme Helva, sarımsak ve kestanesi ile meşhur Şirin İlimiz Kastamonu’nun Doğal Güzellik durumunu bu yazımızda ele aldık. Mağaradan, Şelaleyi, Kanyondan Milli Parka birçok doğal güzelliğe sahip dört bir yanı ormanlarla kaplı kadim şehir olan Kastamonu’ya yolunuz düşerse Nasrullah Meydanında meşhur Kel Simit yemenizi de tavsiye ederiz. Kastamonu’nun 7 doğal güzellik harikası gezilecek yerleri sizler için derledik.
Valla Kanyonu'na bile gizlenmiş!
Fatih Turan isimli bir Instagram kullanıcı; Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan Valla Kanyonu hakkında dikkat çekici bir video yayınladı. Rutin bir çekim yapmak isterken ilginç bir detayı fark eden Turan'ın videosu; yaklaşık 3 milyon kişi tarafından izlendi.
Kastamonu’ya turist yağacak
Kastamonu, son zamanlarda turizm açısından önemli bir nokta haline gelerek hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. 2023 yılında atılan girişimci adımlar sayesinde potansiyelini artıran bu şehir, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.
Kışı ayrı, yazı ayrı güzel! Kastamonu cennetten bir köşe
Kastamonu, zengin deniz ürünleriyle ünlü olmanın yanı sıra tarihi güzellikleriyle de dikkat çeken bir il. Kastamonu’nun öne çıkan lezzetleri arasında banduma, tirit ve etli ekmek gibi özel tatlar bulunuyor. Ayrıca, Kastamonu Kalesi'nin tarihi atmosferi de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu eşsiz lezzetler ve tarihi dokusuyla Kastamonu, doğal güzellikleri ve benzersiz tatlarıyla unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Kastamonu'nun saklı cennetleri için 'rapor' hazırlığı
Kastamonu Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü, Kastamonu’nun saklı kalan kanyonlarının ve doğal güzelliklerinin koruma altına alınması için çalışma yaptı. Ekipler tarafından incelenen alanların tabiat parkı ya da tabiat anıtı olarak ilan edilmesi için hazırlanan rapor bakanlığa sunulacak.
Bu haberi okuyunca Kastamonu'ya akın edecekler
Kastamonu'nun bu özelliği olduğunu birçok kişi bilmiyor
Vali Dallı Azdavay'da!
Vali Meftun Dallı, Kastamonu'da bir süredir devam ettiği ilçe ziyaretleri kapsamında Azdavay ilçesini ziyaret etti.
"Sizler, şahsınızı zenginleştirmenin yollarını ararken..."
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, 7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi için Kastamonu’ya gelen 150'den fazla ziyaretçinin Azdavay ilçesine yaptıkları ziyarete ilişkin yaptığı paylaşımda; "Sizler şahsınızı zenginleştirmenin yollarına su taşırken , bizler sadece bu güzel memleketin zor yollarına tırmanmaya çalıştık.Çok şükür; geldiğimiz noktayı artık biz anlatmıyoruz, başkaları anlatıyor" dedi.
Simpson kehanetleri bitmek bilmiyor! Bu kez korkuttu
Amerika'nın uzun soluklu dizisi The Simpsons'ta yıllar önce yayınlanan bölümlerinde yer alan birçok olayı önceden bilmesi dikkat çekti. 34 sezondur izleyici karşısında Simpsonlar'ın 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titanik faciasını önceden tahmin ettiği ileri sürüldü. Dizide geçen birçok olayın tutmasıyla bir kez daha gündeme gelen Simpsonlar'ın 2024 yılı ve sonrası için yeni tahminleri gündem oldu.
Ataşehir'de Gezilecek 10 Sıra Dışı Yer
Ataşehir, İstanbul'un en popüler semtlerinden biri olmasının yanı sıra, birbirinden ilginç ve sıra dışı mekanlarıyla da dikkat çekmektedir.
Biraz coğrafya: Kastamonu’nun köy ve ilçeleri
Kastamonu, Karadeniz Bölgesi’nin batısında yer alan bir ildir. Kastamonu’nun 20 ilçesi ve 1.200’den fazla köyü vardır. Kastamonu’nun köyleri, tarihi, doğası ve yaşamı ile dikkat çekmektedir. Bu haberde, Kastamonu’nun köylerinin eski isimleri, en güzel köyleri, ilçe ve köyleri, merkeze yakın köyleri, sahil köyleri, rakımı ve haritası hakkında bilgiler.
Doğanın ihtişamı Kastamonu' da
Doğanın ihtişamı: Kastamonu'nun muhteşem kanyonları
Kastamonu Kanyonları ihtişamlı görüntüsüyle CNN Türk'te... İzlemek için tıklayın
CNN Türk'te yayınlanan Yeşil Doğa isimli programda bugün Horma Kanyonu yer aldı. Güven İslamoğlu'nun sunumuyla gerçekleştirilen programda Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu İslamoğlu'na eşlik etti. Kastamonu'nun eşsiz mekanlarından biri olan Horma Kanyonu görüntüleriyle hayran bıraktı...
Cide Malyas Kanyonu'nda ilginç detay: 3 farklı siluet
Belgesel yapımcısı Rota 37 YouTube kanalının sahibi Adem Salcıoğlu, Cide ilçesinde bulunan Malyas Kanyonu'ndaki ilginç detayı takipçileriyle paylaştı. Salcıoğlu doğal kayalıkların oluşturduğu 3 ayrı silueti fotoğrafladı. Detaylar haberimizde...
Cide Malyas Kanyonu'nda ilginç detay: 3 farklı siluet
Belgesel yapımcısı Rota 37 YouTube kanalının sahibi Adem Salcıoğlu, Cide ilçesinde bulunan Malyas Kanyonu'ndaki ilginç detayı takipçileriyle paylaştı. Salcıoğlu doğal kayalıkların oluşturduğu 3 ayrı silueti fotoğrafladı. Detaylar haberimizde...
Çağır: ‘Bu topraklar bizim kaderimiz’
Küre Ersizlerdere Kalkınma Eğitim ve Eko Turizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır, kalker ocağı ve kırma eleme tesisine kesinlikle karşı olduklarını belirtti.
"Azdavay'ın geleceği, doğa turizminde marka şehir olmak"
Tarım ve Orman Bakanlığı Uzman Osman Demirel, Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, Küre Dağları Milli Park Şube Müdürleri Erman Çokluk ve Ahat Deliorman Azdavay ilçesini ziyaret etti. Heyet, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ile Cam Teras bölgesinde yapılacak yeni yatırımları istişare etti. Civelek açıklamasında; "Azdavay ilçemizin geleceği doğa turizminde marka şehir olmaktır" dedi.
Orman emvali konusu Meclis gündeminde; 'Yaptırım getirebiliriz"
İl Genel Meclisi (İGM) eylül ayı olağan ilk toplantısı İGM Başkanı Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü. Meclisin son gündem maddesinde orman emvali taşıyan araçlar dolayısıyla yolların bozulması gündeme getirildi. İGM Başkanı Güray Parçal konuya ilişkin; "Orman emvallerinin ağır tonajlı arabaların bizim yollarımızı bozduğuyla ilgili bakanlarımıza da ilettik. Burada komisyon raporları yaptık, yolladık. Ama bir yol kat edemedik. Artı olarak orman emvalleri yapılan yerlerde temizlik de yapılmıyor. Artık ‘Bazı yaptırımlara gitmek zorunda kalır mıyız?’ diye düşürmeye başladık" dedi.
Kastamonu’nun Instagram’daki yüzü: Visit.Kastamonu
2016 senesinde yayın hayatına geçen Visit.Kastamonu Instagram hesabı, Kastamonu’nun en çok takipçisi olan Instagram hesabı oldu.