Dünya’nın dört bir yanından katılımcı geldi;

Dünya’nın dört bir yanından katılımcı geldi

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Orman Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fatih Sivrikaya tarafından koordine edilen 8. Uluslararası Yaz Okulu/8. International Summer School “Tree Rings, Climate, Natural Resources, and Human Interactions” etkinliği 25 Temmuz - 6 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi....

 TÜBİTAK tarafından desteklenen ve The University of Arizona (USA) Üniversitesinden Prof. Dr. Ramzi Touchan ve Prof. Dr. Dave Meko’nun da eğitici olarak katıldığı yaz okuluna Pakistan, Gürcistan, Hindistan, Filipinler, İspanya, Romanya ve Türkiye'den 15 katılımcı iştirak etti.

Uluslararası yaz okulu kapsamında dendrokronoloji teknikleri tanıtılarak, klimatoloji, ekoloji ve doğal kaynak yönetimindeki rolü uygulamalı olarak anlatıldı. Program kapsamında; Araç Orman İşletme Müdürlüğü’nde arazi çalışması gerçekleştirdi. Gerek arazi çalışması gerekse teorik olarak verilen eğitimler sırasında elde edilen bilgi ve bulguların uluslararası dergilerde yayınlanmak üzere değerlendirileceği ifade edildi.


TÜBİTAK, Orman Genel Müdürlüğü, Orman Mühendisleri Odası, Kastamonu Entegre ve AKRA Ormancılık Mühendislik firmasının katkı sağladığı uluslararası faaliyet ile ilgili görüşlerini bildiren KÜ rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje çalışmalarını tabana yaymaya ve bu tür ilmi faaliyetlere her türlü desteği vermeye devam edeceklerini, uluslararası yaz okulunun ülkemiz ve bölgemiz özelinde Kastamonu’da tabii kaynakların sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağını belirterek, emeği geçen akademisyenleri tebrik etti. (Haber merkezi)

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum