Arama
Arama Sonuçları
Geleceğin astronotları olmak hayali ile geziyorlar
Trabzon’da 2 bin 200 metrekare alanda kurulan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tek, Türkiye’nin 2. uzay temalı bilim merkezi olan Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ve Planetaryum yoğun ilgi görüyor.
Kastamonu Üniversitesi 18 yaşında!
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) tarafından 2023 yılında ataması ve yükseltilmesi yapılan akademisyenler ile akademik hayatlarında başarılı çalışmalar icra ederek ödül almaya hak kazanan akademisyenler için "2023 Yılı Akademik Cübbe Giyme ve Akademik Başarı, Teşvik ve Ödül Töreni" düzenlendi.
Hatay'ı araştırdı, Kastamonu'ya uyarı yaptı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görevlendirmesi ile 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen Hatay’da araştırmalarda bulunan Prof. Dr. Mahmut Bilgehan, "Tarihe baktığımızda Kastamonu’da da ciddi depremler oluşmuştur, can ve mal kayıpları yaşanmış. Bu yüzden Kastamonu’nun yapı stokunun araştırılması gerekiyor" dedi.
Kastamonulu gençler üretiyor!
Kastamonu Fen Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Abdullah Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'ü ziyaret etti.  Ünal, TÜBİTAK kapsamında hazırlamış olduğu 'Yenilenebilir Enerji' temalı projesi hakkında İl Müdürü Gümüş'e bilgi verdi.
Kastamonulu gençler üretiyor!
Kastamonu Fen Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Abdullah Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'ü ziyaret etti.  Ünal, TÜBİTAK kapsamında hazırlamış olduğu 'Yenilenebilir Enerji' temalı projesi hakkında İl Müdürü Gümüş'e bilgi verdi.
Kastamonu Üniversitesi yükseliyor
Kastamonu Üniversitesi, 2023-2024 URAP Türkiye sıralamasında sıralamaya giren 188 üniversite arasında 81’inci sıraya yükseldi. Tıp Fakültesi olmayan 101 üniversite arasında yapılan sıralamada ise Kastamonu Üniversitesi, 26’ncı sıraya yerleşti.
Kastamonu MEM'den, Koordinasyon Toplantısı
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri ile haftalık Planlama ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.
İhsangazi'de Erasmus+,TÜBİTAK ve e Twinning proje bilgilendirme toplantısı
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi öğretmenleri tarafından İhsangazi ilçesindeki öğretmen ve idarecilere, Erasmus+,TÜBİTAK ve e Twinning projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Dünyanın astronotu geliyor!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uzay Kaşifleri Derneği'nin etkinliğine 70'ten fazla dünyaca ünlü astronotun katılacağını açıkladı.
Kastamonu'nun 2 ilçesinde ilk kez tespit edilecek
Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, bu alanda hazırlanan projelerine bir yenisi daha ekledi. Desteklenen proje ile Kastamonu ili özelinde farklı iklim bölgelerinde yer alan atmosferik polen ve sporların incelenmesi, alerji hastaların yaşam kalitesine etkilerinin tespit edilmesi amaçlanıyor. Bu çalışma ile İnebolu ve Tosya ilçelerinin atmosferik polen ve sporları ilk kez tespit edilmiş olacak.
KÜ akademisyenleri ihtisas alanında tecrübelerini artırıyor
“Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisas Odağında Bildiri ve Makalelerin Niteliğinin Artırılması” projesi kapsamında akademisyenlere eğitim verildi.
KÜ Akademisyeninin projesine, TÜBİTAK'tan destek
Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Öğr. Gör. Dr. Şeydanur Kaya’nın “Modifiye Edilmiş Bir Boyutlu Yarıiletken Nanoyapılar Temelli Yeni Nesil Perovskit Güneş Hücreleri” adlı 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Projesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Kastamonu Üniversitesi'nden TÜBİTAK projelerine destek
Kastamonu Üniversitesi TTO tarafından düzenlenen "Projelerinizi Birlikte Yazıyoruz" programı kapsamında, başvuru öncesi gölge panellerle projeler değerlendiriyor ve güçleniyor.
Erdoğan'dan ‘sivil anayasa’ çağrısı…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “85 milyonun tamamının sahipleneceği ve 'İşte benim Anayasam' diyerek baş tacı edeceği bir metni artık milletin takdirine sunmamız gerekiyor" dedi.
KÜ Projesiyle Depremzede annelere TÜBİTAK desteği
Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Esasları Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Gülşen Ulaş Karaahmetoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı "Deprem Sonrası Lohusa Annelerimizin İhtiyaç Analizlerinin Yapılması" başlıklı proje “TÜBİTAK 1002-B Acil Destek Modülü” kapsamında kabul edilerek, destek almaya hak kazandı.
Türkiye’nin en güçlü silahı, Sinop’ta test edildi
Ülkemizin uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi Siper Ürün-2’nin ilk atışlı test faaliyeti Sinop Test Merkezi’nden başarıyla gerçekleştirildi.
TÜBİTAK destek limitleri iki katına çıktı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen destek programları üst limitlerinin artırıldığını açıkladı.
Türk bilim insanları uzayda bitki yetiştirecek
Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevinde gerçekleştirilecek deneyle uzay koşullarında bitkilere genetik müdahale yapılacak.
Savunma sanayi gücüne güç katıyor, 170 ülkeye 230 ürün ihraç edildi!
Türkiye'nin Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Türk savunma sektörünün 230 farklı ürünü 170 ülkeye ihraç ettiğini belirtti.
Nüzhet Gökdoğan kimdir? nereli?
Nüzhet Gökdoğan kimdir? Nüzhet Gökdoğan nereli? Nüzhet Gökdoğan neden doodle oldu? Nüzhet Gökdoğan nerede doğdu? tüm soruların cevabı haberimizde
"Yeni stratejiler belirlenmeli"
Türkiye, Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi'ni (2021-2025) 20 Ağustos 2021 tarihinde açıklamıştı. Strateji, Türkiye’nin bu alandaki ilk ve en kapsamlı çerçeve metni olma özelliğini taşıyor. Konuyla ilgili 2 yıl önce katıldığı televizyon programının videosunu paylaşan AIPA Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı hemşehrimiz Zafer Küçükşabanoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "Şimdi daha uzun vadeli, ülke olarak ön alabileceğimiz ve dünyada ses getirecek yeni stratejiler belirlenmeli . Türkiye'nin yapay zeka konusunda küresel tartışmaların parçası olduğunu ve katkıda bulunduğunu göstermesi çok önemli bir adım olacaktır."
Kastamonu Üniversitesi, göletlerin su kalitesini araştıracak
Kastamonu Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan proje ile Taşçılar ve Yumurtacılar göletlerinin su kalitesinin mevsimsel değişimleri araştırılacak.
Kastamonu Üniversitesi’nin projesi ile pancardaki hastalıklar önlenecek
Kastamonu Üniversitesi'nin ortaklığı ile şeker pancarındaki hastalıkları araştırmak için hazırlanan proje desteklenmeye hak kazandı.
Kastamonu Üniversitesi projesine TÜBİTAK desteği
Kastamonu Üniversitesi’nin projesi, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü çerçevesinde kabul edilerek destek almaya hak kazandı.
Bahçacıoğlu'ndan ilk açıklama: "Zirvede noktalıyorum"
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü iken Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevlendirilen Cengiz Bahçacıoğlu'ndan ilk açıklamada geldi. Görev değişimi sonrasında ilk kez açıklama yapan Bahçacıoğlu açıklamasında; "Doğup büyüdüğüm, öğrencilik yıllarımın geçtiği, meslek hayatımın büyük bölümünü icra ettiğim ilimizde, eğitimin tüm kademelerinde görev yapmanın ve bu görevi zirvede noktalamanın mutluluğu içerisindeyim " ifadelerine yer verdi.
Perseid meteor yağmuru için son günler
Halk arasında 'yıldız kayması' olarak nitelendirilen, yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en görkemlisi Perseid meteor yağmuru, 12-13 Ağustos gecesi en yoğun dönemine ulaşacak ve saatte 60- 100 adet arasında görülebilecek. Dünya atmosferine giriş hızları saniyede 59 kilometreyi bulacak meteorlar, ateş toplarını andıran görüntü verecek.