Ağlı doğal gençleştirme alanında inceleme;

Ağlı doğal gençleştirme alanında inceleme

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı, Kastamonu Ağlı ilçesindeki doğal gençleştirme sahalarında incelemelerde bulundu. Bakan Yardımcısı Yumaklı, orman bakımları hakkında arazide brifing aldı....

Kastamonu’ya gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı, Ağlı ilçesindeki doğal gençleştirme sahalarında incelemelerde bulundu. Beraberinde Vali Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Ak Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Ağlı Kaymakamı Elif Yazıcıoğlu Kazanasmaz, Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak  ile  Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar  10. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, DSİ 23. Bölge Müdürü Yasin Devrim, İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu ve kurumların  Bölge Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri ve teknik personelleri katılım sağladı.

“ÇÜRÜYECEK ÜRÜNLER ÇÜRÜMEDEN SANAYİDE KULLANILACAK ŞEKİLDE DEĞER ELDE EDİLİYOR”

Küre  Orman İşletme Müdürlüğü Ağlı Orman Şefliği ormanlık sahasında; Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu ve Silvikültür Şube Müdürü Ahmet Nezir tarafından öncelikle  Doğal Gençleştirme çalışmaların ormanların devamlılığı için gereken çalışmalar olduğu bu çalışmaların yoğun emek ve para harcanarak yapıdığı aynı zamanda köylülere gelir getiren bir çalışma olduğu anlatıldı. 2020 yılında yapılan çalışma sonrası gelen Sarıçam Gençliğinin diri örtü boğmasına karşı yapılan diri örtü gençlik bakımı sahada çalışanlar ile birlikte yapıldı. Artım burgusu  ile yaş ve çap artımının yıllara göre değişimi ile deneme alanında fidan sayımları yapılarak genel alandaki fidan sayısı hesaplandı.

Yapılan işin ormanların 500 yılda yaptığı gelişimi müdahaleler ile 120 yılda tamamlayarak süreyi kısaltmak ve çürüyüp gidecek olan ürünleri çürümeden sanayide kullanılabilecek şekilde  değer elde etmek olduğu bilgisi verildi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum