Ömer Faruk Bostan ile Küre müziğe doydu…;

Ömer Faruk Bostan ile Küre müziğe doydu…

Küre ilçesinde, Küre Kaymakamlığı ve Küre Belediye Başkanlığı’nın Cumartesi günü düzenlediği bir günlük “Küre Yaz Şenliği” programına yoğun ilgi ve katılım oldu. Düzenlenen programla Küreliler büyük coşku içinde eğlendi, sanatçı ve DJ Nailin canlı müzik performansı ile Küreliler ve ilçe dışından gelenler coştu....

Etkinliğe Küre Kaymakamı Mehmet Miraç Topaloğlu, Küre Belediye Başkanı Salih Turan, Küre Cumhuriyet Savcısı Rasim Gökhan, Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak, Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Başkan Yardımcıları Mustafa Çağlı ve Aydın Bakar,  Küre AK Parti İlçe Başkanı Şaban Turan, Küre MHP İlçe Başkanı Onur Uysal, Küre İl Genel Meclisi Üyesi Reşat Dinler, Kastamonu Özel Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Dinler, bazı Kurum Müdürleri, STK Başkan ve Yöneticileri başta olmak üzere çok sayıda Küreli ve davetli katıldı.

Küre Yaz Şenliği Küre Belediye Başkanı Salih Turan, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü ve Küre Kaymakamı Mehmet Miraç Topaloğlu’nun yaptığı konuşma ile başladı.

 

TURAN; “HEMŞEHRİLERİMİZİN KÜRE BELEDİYESİNE OLAN GÜVENLERİNİ ASLA BOŞA ÇIKARTMAYACAĞIZ”

 

Küre Beleidye Başkanı Salih Turan yaptığı konuşmada, 2019 yılından beri bu buluşmanın özlemini çektiklerini belirterek;  “Malumunuz üzere pandemi ve sel afetlerinden dolayı Gerçekleştiremediğimiz buluşma için kısmet bugüneymiş. Bugün burada bir şenlik bir konser için toplanmış bulunsak da esas gayemiz birlik, beraberlik içersinde olmak, üç yıldır yaşadığımız pandemi ve doğa olaylarından dolayı yaşadığımız stres ve sıkıntıları bir nebze de olsa unutmak ve unutturmaktır.

Belediye Başkanlığı görevine geldiğim ilk günden itibaren düsturum, en büyük gayem güzel ilçemin güzel insanları mutlu olsun, huzurlu olsun, yüzlerinde tasa ve kedere yer olmasın, ben ve ekibimin tüm gayesi, “Halka Hizmet, Hakka Hizmet” düsturu ile yola çıkarak her şeyin en güzeline layık ilçem en güzel hizmeti alsın, yaptığımız her hizmet ve çalışma kıymetli hemşehrilerimizin yüzünde bir tebessüme, mutluluğa, hayatlarında kolaylığa ve yaşam standartlarında bir vesile olması idi. Bunu da büyük oranda başardık.  Sizlere bugün burada göreve geldiğimiz günden beri yaptığımız hizmetleri anlatmak gibi bir gaye içinde olmayacağım. Ancak görev aldığımız günden bu güne ilçemdeki değişikliğin gözle görülür şekilde fark edildiğine hepimiz şahidiz. Devletimiz, iktidarımız var olsun ki her daim arkamızda, her daim bizlere desteğini ve gücünü hissettirmekte. Ancak malumunuz ilçemiz coğrafi olarak oldukça zor bir konumda. Mevsim şartları ve coğrafi yerleşim konumu nedeniyle yaptığımız çalışma ve hizmetler ne yazık ki zaman zaman sekteye uğramakta. Özellikle iki yıldır yaşadığımızı sel felaketleri ve bu yıl yaşadığımız yoğun kar yağışı bizlere ne denli zor bir coğrafyada yaşadığımızı fazlasıyla gösterdi. Parke yol ve kaldırım yaptık, park, duvar yaptık, su hattı döşedik. Ancak önüne geçmemiz mümkün olmayan doğal afet olayları hepsine bir şekilde zarar verdi. Ancak durmak yok, yola devam diyor, ısrarla çalışarak siz kıymetli hemşehrilerimize hizmete devam ediyoruz. Değerli hemşehrilerimizin Küre Belediyesine olan güvenlerini asla boşa çıkartmayacağız. Gece gündüz demeden hizmete çalışmaya devam edeceğiz. Sözlerime son verirken bu güzel şenliğin hazırlanmasında emeği ve katkısı geçen herkese, uzaktan ve yakından gelen tüm hemşehrilerimize ve konuklarımıza teşekkür ediyorum. Şenliğimizin ilçemize hayırlı ve daim olmasını diliyorum” dedi.

 

ÜNLÜ; “HEP BİRLİKTE HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELİYORUZ”

 

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, yaklaşık 2,5 yıldır pandeminin etkisinde Kastamonu’da bu tür etkinlikleri yapamadıklarını belirterek; “Yüce Rabbim başta her türlü afetlerden vatanımızı milletimizi muhafaza eylesin. Bu vesile ile de pandemi sürecinde vefat eden ve diğer zamanlarda vefat eden hemşehrilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Sağlıklı olan, hayatta kalanlara da ömür boyu sağlıklı uzun ömürler diliyorum. 11 Ağustos ve 27 Haziran sel felaketlerinde de yaşamını yitirenler oldu. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Küre ilçemizde de maalesef vatandaşlarımızın vefat ettiği iki sel felaketini birlikte yaşadık. Geride kalanlara da Yüce Rabbim sabır ihsan etsin. Bu üzücü olayların üstesinden gelmek, bu üzücü olayları devlet olarak göğüslemek, devletin tüm imkânlarıyla afetlerin olduğu dönemde, afet öncesi afet esnasında ve afet sonrasında devletimizin gösterdiği güçlü refleks sayesinde bu süreçleri en iyi şekilde atlattık, atlatmaya da devam ediyoruz. Küre ilçemizde bu hem kış şartlarının olumsuz geçmesi hem de sel felaketinin ağır olumsuz sonuçlarıyla beraber bu süreçte en ağır hasarı gördü. İlk günden bu yana Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde sel bölgesinde ve afet bölgelerinde yaşanan bütün krizin, bütün afetin hızlı bir şekilde yok edilmesi, ortadan kaldırılması vatandaşlarımızın normal hayata dönmesi ile ilgili bütün bakanlıklarımızın çabasını, kamu kurumlarımızın büyük destek ve çabalarını hep beraber şahit olduk. Buradan Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Bakanlarımıza, Kamu Kurumu Müdürlerimize ve çalışanlarına, emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu süreç bizleri bir şeyi daha gösterdi. Bizim milletimiz en zor şartlarda birlik, beraberliğini kardeşliğini en üst seviyeye çıkarıyor. Bu açıdan baktığımızda da diğer ülkelerden bizi ayıran en büyük özellik birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz. En zor zamanda hep bir araya geliyoruz, hep birlikte her zaman olduğu gibi zorlukların üstesinden geliyoruz” dedi.  

 

“KÜRE HALKIMIZIN BİZE YÜKLEDİĞİ SORUMLULUĞUN GEREKSİNİMİ OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

 

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü açıklamasını şöyle sürdürdü; “Küre biliyoruz ki Cumhurbaşkanımızı seviyor. Küreliler biliyoruz ki partimizi seviyor. Son yerel seçimlerde der sağ olsunlar, Belediye Başkanımızı seçerek bize ağır bir sorumluluk daha yüklediklerinin farkındayız. Biz de Küre halkımızın bize yüklemiş olduğu bu sorumluluğun gereksinimi olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Seçim dönemi öncesinde ne söz verdiysek hepsinin tek, tek, tek hayata geçiriyoruz. Baktığınızda kapalı spor salonu yapılacak demiştik. Küre’de bir değil iki tane kapalı spor salonumuz yapılıyor. Devlet Hastanemizde çalışmalarımız devam ediyor. Yine bizim uzun zamandır belki de 35-40 yıldır Küre’mizin büyük sorunlarından olan su ihtiyacını 13-14 kilometre gibi uzak bir mesafeden getirerek Küre halkımızın temiz ve içilebilir su kaynaklarına vesile olduk. Tabi bu hizmetler bitti mi tabi ki bitmedi, bizim Küre için hayallerimiz var, bu Ersizlerdere Bölgesi’nde Tabiat Parkı’nı ilan edeceğiz demiştik. Orasını Tabiat Parkı ilan ettik. Önümüzdeki süreçte de Küreyi turizm yönü ile ele aldığımızda ilçeyi daha hareketli bir hale getirebilmek için buranın tabiat parkı niteliğinin içindeki versiyonlarla ve içte yapılacak olanlarla birlikte Küremizi daha çok tanınır, daha çok turizmin merkezlerinden biri haline gelmesi için uğraş veriyoruz. Bunun da bilinmesini istiyorum. Diğer taraftan köylerimiz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.  Köylerimiz hem kış şartları hem de sel felaketinin getirmiş olduğu olumsuz etkilerden arındırmaya, izleri yok etmeye çalışıyoruz. Bununla ilgili de bütün kurumlarımız elinden geleni yapıyor.  Dere yataklarımız ile ilgili ıslah çalışmalarımız devam diyor.

 

“DERELERİN ISLAHI VE PROJELENDİRME ÇALIŞMALARI İHALE AŞAMASINA GELDİ”

 

Küre ilçesinin ihtiyacı olan ve Küre’nin içinden geçen iki derenin ıslahı ve projelendirme çalışmalarının bittiğini ve ihale aşamasına gelindiğini ifade eden Ünlü;  “İhalesi yakın süreçte yapılıyor, İnşallah Küremize hayırlı uğurlu olsun. Buna gerçekten büyük ihtiyacımız vardı, hem Küremizin sel felaketinden etkilenmemesi hem de çevresel koşulların daha güzel hale gelmesini amaç edindiğimiz bu iki projemizde Küremize yakışmış olacak. Bununla beraber Küre’de biliyoruz ki gurbette çok hemşehrimiz var. Buradan gurbetteki hemşehrilerimize de seslenmek istiyorum. Küre’yi birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde daha güzel noktalara getirmek için hep beraber daha çok çaba sarf etmek zorundayız, daha çok uğraş vermek zorundayız. Onun için muhakkak İstanbul’da yaşayan Küre’li hemşehrilerimiz  Küre’yi unutmasınlar, Küre’yi her zaman hatırlasınlar. Küre’yi ziyaret etsinler. Küre’deki köylerimiz, Küre merkezinde kalan gurbetçi hemşehrilerimizi de Küre’de yaşamaya davet ediyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. TOKİ ile ilgili çalışmalarda sona gelindi, ihalesi yapıldı, ilk ihaleye giren olmadı. İnşallah bu ay sonu itibariyle yeni TOKİ ile ilgili ihale sürecini de başlattık. Yeni ve modern konutlara sahip olacağımız TOKİ projemizde Eylül ayı başı itibariyle ihalesi yapılmış olacak” dedi.

 

“İNŞALLAH YAKIN BİR ZAMANDA KÜRE İLÇEMİZE DOĞALGAZI MÜJDELEMİŞ OLACAĞIZ”

 

Ünlü, konuşmasının devamında şunları söyledi; “Kastamonu’dan gelen, İnebolu yoluna bağlanan Ayrancı dediğimiz bölgedeki yolumuz selin getirdiği zararla birlikte ulaşıma kapanmıştı. Bu bölgelerimizde çok sayıda fore kazık çalışması yapılıyor. Çalışmalar devam ediyor, herhangi bir aksama da yok. Yetkililer ile de Küreye gelmeden önce görüştüm. Çok önemli bir olumsuzluk yaşamadığımız takdirde Eylül ayı sonu itibariyle ulaşıma açmış olacağız. En büyük taleplerimizden biri olan, sel felaketi sonrasında özellikle Bozkurt, Abana ve İnebolu ilçemizde Cumhurbaşkanımızın doğalgazla ilgili müjdeleri olmuştu. Biz bunun akabinde doğalgazı olmayan diğer ilçelerimiz ile ilgili çalışmalarımızı milletvekillerimiz ile birlikte yürüttük ve belli bir noktaya getirdik. İnşallah yakın bir zamanda Küre ilçemize doğalgazı müjdelemiş olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Küremiz her şeyin en güzeline ve en iyisine layık. Küre Akşemseddin’in torunlarının memleketi. Küre Şerife Bacıların memleketi,  Küre kahramanların şehri, Küre medeniyetine, tarihine, geçmişine, vatanına, Bayrağına her zaman sahip çıkmıştır, bundan sonra da çıkmaya devam edecektir. Büyük ve güçlü Türkiye olma yolunda İnşallah Küremizde yerini alacaktır. Bazıları geliyor burada muhalefet konuşuyor. Onlar konuşuyor, AK Parti yapıyor. Onlar konuşur, merak etmeyin bizler icraat yaparız. Onun için sizlerden aldığımız güç ve katkı ile beraber Küremize memleketimize tevazuuyla, samimiyetle, gayretle çalışmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki memleket işi, gönül işi. Biz gönülden memleketimize, ilçemize, ilçelerimize ve ilimize bağlıyız, vatanımzıa bağlıyız. Bu doğrultuda çalışmalarımızı yapıyoruz.”

 

TOPALOĞLU; “BUGÜNLERİ GERİDE BIRAKTIĞIMIZIN BUGÜN BURADAN İLANI OLSUN”

 

Küre Kaymakamı Mehmet Miraç Topaloğlu da; “Tüm dünyayı tesiri altına alan Koronavirüs pandemisi döneminde bir takım kısıtlamalara tabi tutulduk, bir araya gelemedik. Sevinçlerimiz ve kederlerimiz hep eksik kaldı. İnşallah bugünleri geride bıraktığımızın bugün buradan ilanı olsun. Cenabı Allah bizleri semavi ve arazi afetlerle, salgın hastalıklarla ve olumsuzluklarla yine bizleri imtihan eylemesin. İmtihanlarımızı daima kolay eylesin.  Bu güzel günlerin birlik ve beraberliğimize katkılar sunması, birlik ve beraberliğimizi perçinlemesini Cenabı Allah’tan temenni ediyorum. İnşallah birlik ve beraberliğimiz, huzur, güvenliğimiz ve menfaatlerimiz için, ülkemizin, memleketimizin menfaatleri için gece gündüz çalışan tüm kamu görevlilerini, kahraman Mehmetçiğimizi, güvenlik güçlerimizi, hepsini Cenabı Allah esirgesin. Allah yar ve yardımcıları olsun. Sözlerimi noktalamadan önce pandemi sürecinde hayatını kaybeden, İzmir, Malatya, Elazığ depreminde ve diğer depremlerde yaşamış olduğumuz 11 Ağustos ve 27 Haziran sel felaketlerinde başta Küremiz, ilimiz Kastamonu bölgemiz ve tüm Türkiye’de hayatını kaybeden vatandaşlarımızı, orman yangınlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın tamamını rahmetle anıyor, geride kalanlara sabır ve sebat diliyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Rabbim ülkesiyle ve milletiyle ile bölünmez bütün olan büyük Türk Milleti’ni korusun ve yüceltsin” diye konuştu.

               

Küre Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Folklor ekibi gösterisi ile devam eden etkinlikte Küreli Sanatçı Cengiz Çelik, DJ Nail ve gecenin finalinde de Ankara’lı sanatçı Ömer Faruk Bostan’ın canlı müzik performansları ile devam etti. Çok sayıda seslendirilen eserler Kürelileri müziğe ve eğlenceye doyurdu. Küre Belediye Başkanı Salih Turan sanatçılara ilçede dokunan meşhur Küre Kilimi’nden hediye etti.  Etkinlik alanında Devrekâni Cırık Tatlısı, Kastamonu yerli sucuğu, meşhur Küre gözlemesi, yöresel yiyecekler, şişme balon başta olmak üzere diğer satıcılar da yer alarak ürünlerinin satışlarını yaptılar. Çocuklar için etkinlik alanında şişme oyun parklarında çocuklar gönüllerince eğlendi. Maskot, palyaço gösterileri gerçekleştirildi. Çocuklara Belediye Başkanı Salih Turan patlamış mısır, pamuk şeker, kağıt helva, elma şekeri ve balon dağıtımı yaptı. Küre’de düzenlenen Yaz Şenliği eğlence programı da akşam saat 20.30’da başlayıp 4,5 saat devam etti. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum